Дънки според фигурата

Дънки според фигурата

Любима дреха за ежедневието, дънките присъстват...

Какво говори за здравето ви консистенцията на менструалната кръв?

Какво говори за здравето ви консистенцията на менструалната кръв?

Менструалната кръв е съвсем различна от тази,...

Как да предпазим децата от летните горещини?

Как да предпазим децата от летните горещини?

Какви предпазни мерки трябва да предприемем...

Как да се грижите за кожените мебели?

Как да се грижите за кожените мебели?

Ако обмисляте да си купите кожени мебели или...

Ким Кардашиан се обзаведе с часовник на Джаки Кенеди

Ким Кардашиан се обзаведе с часовник на Джаки Кенеди

Собственик на златния ръчен часовник на бившата...

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Семейство в Тайландската провинция Каласин беше...

Модератори: Лилит, Roko

Мнениеот Maret » 21 Юни 2016, 15:32

Единствените хора, които могат да се хранят що-годе здравословно, са тези на село. С градинки и животни. Да си произвеждат зеленчуци и плодове, които да консервират за своя употреба и мляко, сирене, яйца, месо от собствените си животни.
В градовете няма как да се хранят хората здравословно, колкото и да са информирани. Храната ни е гадна от години. Всичко е с подобрители, оцветители, консерванти. Ако не е, то значи при отглеждането на зеленчуците, плодовете и животните за месо, са използвани какви ли не химикали, за да се добие максимума от тях.
При това положение как да се хранят нормално младите, въобще всички хора?
Maret
нов
 
Мнения: 53
Регистриран на:
26 Апр 2016, 15:59
Местоположение:
София

Мнениеот Pi_ » 21 Юни 2016, 18:20

Интересно е понятието "здравословно хранене". Примерно, имаме един колега, който е веган. Никаква химия в уста не слага, естествено. Все сърба някакъв чай и яде соя и моркови. Кльощав е като плашило и теглото му със сигурност не отговаря на медицинските критерии за "здравословно". Имаме и колега, който е с нормална осанка, но се тъпче с дюнери и пакетирани боклуци по цял ден. (Познайте кой от двамата може да дарява кръв) Хора - всякакви.
Кофтито при децата и най-младичките е, че телата им не сигнализират при стрес/отравяне. Ако аз пъпчасам, ще си знам че е от шоколада и няколкото сладоледа :mrgreen: Обаче ако на някое тийн-хлапе му излезе пъпка, ще си каже, че е нормално и хич няма и да ми повярва, ако седна да му чета лекции. А мъниците - да не говорим, те не могат и да си представят защо пържените картофки от фаст фууда са вредни. Нали нищо им няма като ги ядат? :mrgreen:
Аватар
Pi_
кандидат
 
Мнения: 224
Регистриран на:
26 Ное 2012, 14:47

Мнениеот andyson » 13 Фев 2017, 10:46

Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати и съболезнователен адрес до посланика на Република Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан. „Приемете съпричастността и съболезнованията на хората от Бургас към Вас, френския народ и близките на жертвите и ранените от безпрецедентната терористична атака в сърцето на Франция. Изразяваме своето възмущение от бруталния терор и насилие срещу невинни хора. С Вас сме в този труден момент. Бог да прости жертвите. Мир на праха им“, се казва в адреса.
Ние сме Париж!


คาสิโน
andyson
нов
 
Мнения: 1
Регистриран на:
13 Фев 2017, 10:35
Местоположение:
Варна

Мнениеот savanka » 27 Мар 2017, 15:00

Определено не. Тъпчат се със всякакви боклуци
savanka
нов
 
Мнения: 2
Регистриран на:
27 Мар 2017, 14:48
Местоположение:
София

Мнениеот kirmer » 27 Мар 2017, 21:57

Аз пък мисля, че храната отразява времет, в което живеем. Ако бъдещето е ГМО, Ета и пр. то ние трябва да ги прегърнем и да се приспособим. Ако не успем нит ние нито децата ни ще оцелеем (реф динозаврите :))
Да е жива и здрава химията :) Стероидите помагат...
Аватар
kirmer
нов
 
Мнения: 20
Регистриран на:
26 Фев 2017, 10:55
Местоположение:
София

Мнениеот milenn » 27 Мар 2017, 21:59

Това малко крайно ми звучи но разбирам какво казваш....
Все пак не бих давал доброволно кофти храна на детето си
Аватар
milenn
кандидат
 
Мнения: 141
Регистриран на:
19 Яну 2014, 23:34
Местоположение:
София

Мнениеот bulshi » 27 Мар 2017, 22:05

Абсолютно съм съгласен
Каквото и да си говорим всеки в края на краищата гледа себе си.
Но дали ядем здравосковно или не в къщи, не означава че не сме въпреки всичко подложени на нездравословни храни в ресторантите, заведенията, училищните столове и пр.
Просто количествата са по-малки :)
Семена за люти чушки
Аватар
bulshi
нов
 
Мнения: 27
Регистриран на:
03 Дек 2016, 18:00
Местоположение:
София

Мнениеот Bambulka » 28 Мар 2017, 10:14

kirmer написа:Аз пък мисля, че храната отразява времет, в което живеем. Ако бъдещето е ГМО, Ета и пр. то ние трябва да ги прегърнем и да се приспособим. Ако не успем нит ние нито децата ни ще оцелеем (реф динозаврите :))

Не бях поглеждала на нещата от този ъгъл, но има логика в това, което казваш. Приспособимост му е майката, защото, доказано е, в природата оцеляват не най-силните, а най-приспособимите :nod:
Щастието е добро здраве и лоша памет!
Аватар
Bambulka
наш човек
 
Мнения: 7321
Регистриран на:
28 Дек 2007, 09:38
Местоположение:
друг град

Мнениеот Grid » 14 Апр 2017, 18:04

kirmer написа:Аз пък мисля, че храната отразява времет, в което живеем. Ако бъдещето е ГМО, Ета и пр. то ние трябва да ги прегърнем и да се приспособим. Ако не успем нит ние нито децата ни ще оцелеем (реф динозаврите :))


Напълно съм съгласен!
Но смятам, че приспособяването ще дойде не толкова с "химия" в храните, от колкото с откриването на нови биологични процеси и видове, които ще подпомагат храненето.
Алгите имат потенциала да изиграят тази роля.
Grid
нов
 
Мнения: 3
Регистриран на:
14 Апр 2017, 17:51
Местоположение:
София

Мнениеот kirmer » 15 Апр 2017, 07:57

Лошото е, че приспособяването е бавен процес... или поне така твърдят запознатите. Увериха ме, че каквото и да правя децата ми няма как да зобят пластмаса и да имат розови бузки :)
Да е жива и здрава химията :) Стероидите помагат...
Аватар
kirmer
нов
 
Мнения: 20
Регистриран на:
26 Фев 2017, 10:55
Местоположение:
София

Мнениеот Grid » 17 Апр 2017, 16:35

kirmer написа:Лошото е, че приспособяването е бавен процес... или поне така твърдят запознатите. Увериха ме, че каквото и да правя децата ми няма как да зобят пластмаса и да имат розови бузки :)


:))) Зависи от какво ще е направена пластмасата. Нещата се променят с невероятна скорост. Съвсем скоро нито пластмасата, нито храната ще е това, което всички сме свикнали да ползваме. :)
Grid
нов
 
Мнения: 3
Регистриран на:
14 Апр 2017, 17:51
Местоположение:
София

Мнениеот Bambulka » 17 Апр 2017, 20:44

Grid написа:
kirmer написа:Лошото е, че приспособяването е бавен процес... или поне така твърдят запознатите. Увериха ме, че каквото и да правя децата ми няма как да зобят пластмаса и да имат розови бузки :)
:))) Зависи от какво ще е направена пластмасата. Нещата се променят с невероятна скорост. Съвсем скоро нито пластмасата, нито храната ще е това, което всички сме свикнали да ползваме. :)

Може ли малко повече яснота, Grid?
Щастието е добро здраве и лоша памет!
Аватар
Bambulka
наш човек
 
Мнения: 7321
Регистриран на:
28 Дек 2007, 09:38
Местоположение:
друг град

Мнениеот Grid » 18 Апр 2017, 20:57

Ами например един домат от 1955г. притежава поне 20-30% повече хранителни вещества от домата, който си купувате днес (няма дори значение дали е био или не), през 2030-40 доматите сигурно ще притежават едва 10% от достойнствата на прадядо им от 55та. (https://www.scientificamerican.com/arti ... tion-loss/)
Та неща, които ни се струват "екзотика" днес, след 10тина год. ще бъдат неразделна част от храненето ни, защото трябва да се наваксва нутриентния дефицит в "конвенционалната" храна, а и ще трябва да се изхранват поне двойно повече човеци.
Давам за пример спирулина (http://www.spirulina.bg) - днес се ползва като някаква хранителна добавка. Но утре това може да е основен източник на протеин и да присъства в 50% от храните, също както царевицата в днешно време.
Пластмасите скоро (15-20г.) ще са масово от органичен произход. Та много от тях в основата си да са произведени от биомаса, която се използва и в хранителната индустрия.
Grid
нов
 
Мнения: 3
Регистриран на:
14 Апр 2017, 17:51
Местоположение:
София

Мнениеот Bambulka » 19 Апр 2017, 18:59

Grid написа:Ами например един домат от 1955г. притежава поне 20-30% повече хранителни вещества от домата, който си купувате днес (няма дори значение дали е био или не), през 2030-40 доматите сигурно ще притежават едва 10% от достойнствата на прадядо им от 55та. (https://www.scientificamerican.com/arti ... tion-loss/)
Та неща, които ни се струват "екзотика" днес, след 10тина год. ще бъдат неразделна част от храненето ни, защото трябва да се наваксва нутриентния дефицит в "конвенционалната" храна, а и ще трябва да се изхранват поне двойно повече човеци.
Давам за пример спирулина (http://www.spirulina.bg) - днес се ползва като някаква хранителна добавка. Но утре това може да е основен източник на протеин и да присъства в 50% от храните, също както царевицата в днешно време.
Пластмасите скоро (15-20г.) ще са масово от органичен произход. Та много от тях в основата си да са произведени от биомаса, която се използва и в хранителната индустрия.

Има логика. Беше ми интересно да прочета мнението ти. Благодаря! :flower:
Щастието е добро здраве и лоша памет!
Аватар
Bambulka
наш човек
 
Мнения: 7321
Регистриран на:
28 Дек 2007, 09:38
Местоположение:
друг град

Предишна

Начало  • Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта