Еньовден – празникът на лечебните билки

Еньовден – празникът на лечебните билки

Еньовден е български народен празник, който се...

Сладки с фъстъчено масло и шоколад

Сладки с фъстъчено масло и шоколад

Рецепта за Сладки с фъстъчено масло и шоколад....

Полента (качамак) на фурна

Полента (качамак) на фурна

Рецепта за Полента (качамак) на фурна, която е...

Питка "Възел"

Питка "Възел"

Рецепта за Питка "Възел". Продукти и начин на...

Модератори: Rama, vesal, momo

Мнениеот herkules » 02 Май 2017, 08:16

EEE написа:Много хубава тема! Не изчетох всички коментари, но реших да се включа.

Аз съм ЗА равенството с две ръце, с два крака и по всякакъв начин!


Здрасти ЕЕЕ! Темата наистина е хубава. Такива теми отразяват негласната война между половете, а женският пол е покровителстван от законите. Такова равенство се нарича неравенство и е в полза на жените, за това ти, и въобще жените, винаги ще го подкрепяте.

EEE написа:Мъжете и жените са различни. Такава е природата и това е хубаво. Създадени сме по някакви природни закони и се допълваме. На жените им е отредено да раждат и кърмят и в този деликатен и уязвим период те трябва да имат сигурност и защита във всеки смисъл от мъжа до себе си. Затова и на мъжа му е дадено да е по-силен физически (ако си представим едни по-древни времена, когато той трябва да ловува, за да изкарва прехраната, докато жената е бременна и/или отглежда поколението). В един по-духовен смисъл половите различия са необходими не само за създаване на поколение, а са и израз на мъжкото и женското начало, на две допълващи се стойностни величини.


Браво! Невероятно женско мислене, противно на феминистичната идея за равенство! Чак ми стана много симпатична! Само за последните 30 години, много жени загубиха безвъзвратно връзката с вроденият си инстинкт за майчинство, любов и отдаденост. Семейството е в безпорядък, сексуална поквара е повсеместна, статистиката на абортите е достигнала невиждани висоти, а раждаемостта е срината. Все повече млади жени отлагат или изобщо отказват да създават семейство в името на кариера, личен живот и свобода, насърчавани от феминистките Жената е създадена, за да се отдава на съпруга и децата си, и да изпитва удовлетворение чрез техните успехи, получавайки тяхното признание, обич и уважение. Мъжът от своя страна ще цени жената, и ще се грижи за семейството, което те ще създадат до края на живота си. Мъжете инстинктивно искат да изпълнят тази отговорност. Те са закрилници. На мен лично ми се е налагало да го правя, но вместо благодарност, бях обвинен от жената за насилие срещу мъжа и. Същността на хетеросексуалните отношения (брака), олицетворява женската служба, в замяна на мъжката власт, изразена под формата на любов. Сексът е символ и проявление на този съюз.

EEE написа:Преди да бъдем мъже или жени обаче, всички ние сме хора, човешки същества. Всяко човешко същество има своите потребности, желания и т.н. Всяко човешко същество има нужда да бъде ценено, обичано, да се чувства щастливо. И всяко човешко същество има правото на лична свобода.


Това го кажи на феминистките. Те твърдят съвсем различни неща, като отричат необходимостта от мъже за жените, които само им пречели в живота. Жените нямали потребност от мъжете Сами можели абсолютно всичко, вибраторите ползват за самозадоволяването си, а банки за сперма при репродукцията им дал Господ. Мъжете им били напълно излишни, и не се смятат за човешки същества, а за шовинистични прасета, които заслужават изтребление. Заради един кремвирш, на жената не и е необходима цялата свиня (мъжът!)! Така че жената като човешко същество, ползвайки правото си на лична свобода според феминистките (не ангажираща мъж), е ценено, обичано, и се чувства щастливо само с друга жена, тъй като мъжът не е човешко същество! Това е девизът на феминистките-лесбийки!

EEE написа:Това, че аз съм жена и имам потенциала да раждам, да отгледам деца и да се грижа за къщата, означава ли, че нямам право на нищо друго в този живот? За мен е важно отношенията да бъдат равнопоставени - от най-незначителните задължения до по-значителни понятия като взаимна подкрепа, уважение и т.н. Естествено не става дума да мерим на кантар всичко. Но като цяло мисля, че трябва да има равновесие.



Много е важно, какво точно разбираш под равновесие, права и равнопоставеност! Щом половете са равноправни, значи че и аз имам право да раждам, само че не мога. А, ти ще раждаш само ако аз реша да те заплодя. Така че, и ти нищо няма да родиш, ако аз не ти дам семето си. И така до тук с равнопоставянето. А, равновесие, симетрия (абсолютна еднаквост) и абсолютен покой не съществуват във вселената - Айнщайн!

EEE написа:Разпределяне на домакински задължения (няма "мъжка" и "женска" работа), взаимно допринасяне към финансите на семейството (двойката), свободата на всеки един от двамата да следва желанията си


Сега вече не съм съгласен с теб!!! Мъжка и женска работа има, и това се отнася за съчетание на физически и умствени способности. Мъжът може да върши домакинска работа, както и много неща, които върши жената, но жената не може да свърши много неща, които само мъж може да свърши. За това не се обиждай, но жена в мъжка професия е в ущърб на професията и мъжете я носят на гърба си. Домакинската работа е общо прието да се върши от жената, защото не се изисква физическа сила и интелигентност, а мъжът само при добро желание може да я отмени, или когато наистина се налага.

EEE написа:Идеята ми е, че отношението е "Аз те обичам и щом това е важно за теб, ще те подкрепя, защото искам да си щастлив и уважавам правото ти на индивидуалност със всичките й неща". В някакъв друг момент от живота, другият партньор ще окаже подкрепа и така...)


Мъжете и жените не са равни (т.е. еднакви) и полът не е нито илюзия, нито въпрос на избор. Те не са природно равноправни, никога не са били и никога няма да бъдат, и са способни да разгърнат пълния си потенциал само и единствено когато съществуват ясни разграничения в социалните роли, които трябва да изпълняват. Мъжете се нуждят от подкрепата и безусловната любов на жените си, а жените – от закрилата и грижата на мъжете си. При новия световен ред, наложен над света от кукловодите му жените са жертви по презумпция, а мъжът трябва да е винаги виновен, дори и без доказана вина. Тук си личи най-ярко лицемерното отношение на гражданските закони относно равноправието между половете, наложени от световния ред, а не приети доброволно от обществото. Това създава едно постоянно чувство на недоволство у мъжете, бунт и вяра в това, че им се полагат повече права, които законите им отнемат. Мизогинията е завладяла 3/4 от мъжете, които със скрито задоволство следят провала (неуспехите) при жените, в съревнованието им с мъжете за реализация! Неслучайно все повече жени се лекуват за депресия и се оплакват от безсъние, нервност и стрес, причинени от неспособността да съвместят своите природни инстинкти с постоянните призиви на феминиските да живеят против това, което природата им е отредила. Резултатът са разбити семейства и объркани хора, разпръснати из всички прослойки на обществото. Това е равенството днес, за което вина има единствено феминизмът, измислен и наложен от група мъже, от племе смятащо се за богоизбрано, с цел управлението на света! Мъжете винаги ще са над-жените, без значение какви закони ще се наложат, защото мъжкият пол е всячески независим от женския, с изключение на репродуктивността си. Техническото обслужване на жените, несъвършенството във физиологията им относно градене на условия за живот ги прави зависими, и непригодни за съревнование с мъжете. За това не трябва да имат думата, при вземането на решениятя и да не пречат на мъжете за усъвършенстването им, способстващо за развитие на техническия прогрес! От казаното до тук и обстойният анализ от мен, смятам, че равенство между половете не може да има, защото освен на теория и практически е невъзможно!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот EEE » 02 Май 2017, 17:29

Здравей, Херкулес. Уеднаквяваш думите "еднакви" и "равни". Поне в смисъла на темата, така както аз я разбирам, тези думи имат различно значение. Половете, мъжете и жените, не са еднакви. Но като човешки същества, те са равни. Например: един черен мъж, един азиатец и един бял мъж не са еднакви. Но като човешки същества те са равни, имат равни права, някакви общовалидни за Човешкото същество нужди, чувства и т.н. Една женска враждебност срещу мъжкия пол като цяло (без да се отчита човешкото в индивида от мъжки пол) е също толкова крайна, колкото и една мъжка враждебност срещу женския пол (без да се зачете Човека в жената, в индивида от женски пол). Под "враждебност" разбирам всичко, което може да обиди, нарани, унижи другото човешко същество. И както не смятам за правилно жените да "плюят" по мъжете, така не смятам и за правилно мъжете да гледат с презрителност и превъзходство над жените. Ако ти например си един умен, способен, добър човек от мъжки пол и ако имаш много други качества, които да кажем аз нямам (и съм жена), ти ме превъзхождаш в някакво отношение. Но това превъзходство идва не от това, че ти си мъж, а аз съм жена. Превъзходството идва от твоите лични човешки качества. Аз пък те превъзхождам с други неща, които в теб може да не са толкова развити. (Думата "превъзходство" не ми се струва много удачна, но поради липса на други идеи, ще използвам нея). Има и неща, които си зависят само от пола, съгласна съм. Ти например като мъж ме превъзхождаш с физическа сила. А аз като жена те превъзхождам със способността да нося нов живот в себе си. И т.н. От някои различия можем да се учим взаимно - аз да взимам пример от твоята доброта, ти да взаимстваш от моите качества. Други различия не можем да променим, дори да искахме - тези, които зависят само от пола.

Идеята ми е, че би било чудесно всички ние да ценим различията между половете със всичките им достойнства. Защото те се допълват. Те не са еднакви. Но НЕеднаквост не означава превъзходсво на едното и принизеност на другото, нали? Например планина и море. Може и да кажеш "предпочитам едното пред другото". За мен и двете имат своите достойнства и ценност. Те не са еднакви, но не бих могла да кажа, че едното превъзхожда другото.

Има мъжемразки, има женомразци. Това са всички хора, които смятат другия пол за по-нисш и не виждат човешкото в него. Остави ги феминистките! Защо си се вторачил в тях?
Мъжемразството им си е техен проблем. Ако искаш се замисли...не си ли ти от другата страна на монетата - женомразеца. На мен така ми се струва. Съдя по това, че в думите ти за жените има презрителност и чувството за превъзходство, което може би компенсира нещо друго в теб.

Жените са били потискани хилядолетия. Нормално е сега да има някакъв хаос в разбирането за еманципация. Тук и аз ще си позволя да сложа мъжете под общ знаменател: Смятам, че ако жените не бяха затваряни в рамките на определена роля, ако отношението към тях не беше презрително, ако го нямаше цялото хилядолетно потисничество, нямаше да го има и следствието - борба за свобода, уважение, човешки права. Нямаше и да се стига до крайности като мъжемразство. Робът, онеправданият, изтормозеният търпи, може да търпи сякаш безкрайно. Но идва момент, в който избухва и може да избухне със яростна съпротива. Защото понякога само яростната съпротива е начин да противодействаш на потисничество, тормоз и всичко друго, което не е приятно за душата. Лично аз съм безкрайно благодарна на всички хора (жени и мъже), които във времето са извоювали правото ми да бъда свободен човек-жена!

Взаимното уважение на личността и правата й са разковничето към хармонично съжителство между половете според мен (колкото и утопично да звучи).

Пожелавам ти да бъдеш щастлив, истински!
EEE
нов
 
Мнения: 93
Регистриран на:
19 Юни 2014, 14:43
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот Bambulka » 02 Май 2017, 20:45

ЕЕЕ, имаш моите адмирации за този пост :clap: Много силно и аргументирано изказване по темата :nod: :flower:
Щастието е добро здраве и лоша памет!
Аватар
Bambulka
наш човек
 
Мнения: 7321
Регистриран на:
28 Дек 2007, 09:38
Местоположение:
друг град

Мнениеот herkules » 03 Май 2017, 11:10

Здрасти ЕЕЕ! Драго ми е, че си обърнала внимание на казаното от мен. Приятното отношение и очевидна добронамереност към моето виждане относно различията между половете е доказателство, че не всички жени са феминистки. Под общ знаменател може да се поставят половете, защото са различни по физиология, но по отделно са си еднакви. Думите "еднакви" и "равни" са относителни понятия и по някога смисловото им значение е според начина им на употреба. Примерно плодовете круши или ябълки са еднакви като плодове, но са с различна големина и вкус, в зависимост от сорта им, което определя и тяхната стойност. Различният вид плодове също са с различна стойност, крушите са по-скъпи от ябълките, въпреки че ги уеднаквяваме с общото понятие плодове. Аналогично, мъжете и жените не са еднакви, и тук две мнения няма, но (казваш), като човешки същества (от един и същи биологичен вид) те са равни, имат равни права, и общовалидни за Човешкото същество нужди, чувства и т.н. Ето тук вече възникват споровете, които от началото на еманципацията до днес не са намерили решение и се задълбочават все повече, прераствайки в конфликти, които са във вреда и за двата пола. Като подчертаваш различията между расите и равноправието като общовалидно за Човешкото същество, нужди, чувства и т.н. ще влезеш в противоречие с друго разбиране за несправедливост, антоним на справедливост. Общество с преобладаващо население от една раса, определя правила, норми и закони, общовалидни за цялото общество, а малцинствената раса е с претенции за повече права, привилегии и толериране от закона, злоупотребявайки с понятията равни права и справедливост. Така малцинствените групи издевателстват над по-голямата част от обществото, и се оформят като плевелно население, живеещо паразитно на гърба на останалите в името на равните права, като задълженията не се отнасят за тях, но правата им са равни, че и дори по-големи от на другите. Сега да се върнем на спора за първичното.....кокошката или яйцето, където петелът никъде не се споменава.

EEE написа: Една женска враждебност срещу мъжкия пол като цяло (без да се отчита човешкото в индивида от мъжки пол) е също толкова крайна, колкото и една мъжка враждебност срещу женския пол (без да се зачете Човека в жената, в индивида от женски пол). Под "враждебност" разбирам всичко, което може да обиди, нарани, унижи другото човешко същество. И както не смятам за правилно жените да "плюят" по мъжете, така не смятам и за правилно мъжете да гледат с презрителност и превъзходство над жените


Казано кратко, ясно и точно!!! Само че, пропускаш една малка подробност, от съществено значение. Женската враждебност е насърчавана от законите, а мъжката е всячески заглушавана или забранявана. Световният ред е наложил анти-мъжка политика, където медиите формират обществена нагласа, представяйки мъжа като насилник, а жената винаги онеправдана. Т.е. мъжът няма право да е недоволен, а жената по закон винаги има право. Ето това е разликата в равноправието и равнопоставеността между половете.

EEE написа: Ако ти например си един умен, способен, добър човек от мъжки пол и ако имаш много други качества, които да кажем аз нямам (и съм жена), ти ме превъзхождаш в някакво отношение. Но това превъзходство идва не от това, че ти си мъж, а аз съм жена. Превъзходството идва от твоите лични човешки качества. Аз пък те превъзхождам с други неща, които в теб може да не са толкова развити.



Добре би било, ако се аргументираш! С какви женски качества можеш да ме превъзхождаш (освен детеродните)? Би могла да ме превъзхождаш в скромност, примиреност, добродушие и прочее. Тогава наистина ще ме превъзхождаш, но по душа. В мъжка професия и в градивна дейност за подобряване на живота не можеш да ме превъзхождаш. Превъзходството на мъжа пред жената за изграждането на условия за живот е доказано в исторически план. За това мъжкото презрение към жени, бутащи се в мъжки професии е оправдано. Мъжете не се страхуват от това, че жените ще ги изместят в професиите, защото не са им с равни възможности. Страхуват се от лошото качество което ще последва в професията, в която се е натрапила жена, и загубата на авторитета на тази професия. Справка: Военнослужещи, полиция, пожарникари, строители, съдии, и т.н.!

EEE написа: (Думата "превъзходство" не ми се струва много удачна, но поради липса на други идеи, ще използвам нея). Има и неща, които си зависят само от пола, съгласна съм. Ти например като мъж ме превъзхождаш с физическа сила. А аз като жена те превъзхождам със способността да нося нов живот в себе си. И т.н. От някои различия можем да се учим взаимно - аз да взимам пример от твоята доброта, ти да взаимстваш от моите качества. Други различия не можем да променим, дори да искахме - тези, които зависят само от пола.


Голяма сладурана си, и някак си те заобичах много! Способността ти да носиш нов живот в себе си не е превъзходство, а природна даденост. Щеше да е превъзходство, ако и аз можех да нося в себе си нов живот, а ти да го носиш по-добре от мен. Ето тогава може да се каже, че ти ме превъзхождаш в носенето на новия живот! Това, че аз мога да те заплодя, а ти мен не можеш превъзходство ли е? Тук може да се каже, че половете се допълват взаимно, но при по абстрактен поглед, мъжът пак си има превъзходство, защото ако не иска да заплоди жената, тя няма да носи в себе си новия живот, а ако жената не иска да бъде заплодена, мъжът като много по-силен физически от нея, ще я изнасили и пак ще я заплоди. Ето това е превъзходството на пола!

EEE написа:Идеята ми е, че би било чудесно всички ние да ценим различията между половете със всичките им достойнства. Защото те се допълват. Те не са еднакви. Но НЕеднаквост не означава превъзходсво на едното и принизеност на другото, нали? Например планина и море. Може и да кажеш "предпочитам едното пред другото". За мен и двете имат своите достойнства и ценност. Те не са еднакви, но не бих могла да кажа, че едното превъзхожда другото.

Има мъжемразки, има женомразци. Това са всички хора, които смятат другия пол за по-нисш и не виждат човешкото в него. Остави ги феминистките! Защо си се вторачил в тях?
Мъжемразството им си е техен проблем. Ако искаш се замисли...не си ли ти от другата страна на монетата - женомразеца. На мен така ми се струва. Съдя по това, че в думите ти за жените има презрителност и чувството за превъзходство, което може би компенсира нещо друго в теб.



Споделям идеята ти, че би било чудесно всички ние да ценим различията между половете, с всичките им достойнства, но на практика, това е невъзможно, поради простата причина, че половете не са равностойни, в приноса си за изграждането на живота. Единият пол (мъжкият) има (винаги е имал) по-голям принос в създаването на блага, и за това той определя правилата. Аз не съм женомразец, на теб само така ти се струва. У дома си имам три жени, на които нищо не им липсва, а и съм горд с това, че са възпитани патриархално. Превъзходството ми над жените във физически данни-сила е очевадно. Жалко, че не мога да ти го докажа със снимков материал, защото има много злонамерени жени-феминистки тук и из нета, където съм споделял възгледите си, които изгарят от нетърпение, да се срещна със спец-службите и "правосъдието", за да ми отмъстят за моето "неуважение" към женския пол! И не само физически, имам претенции и за техническото ми превъзходство над женския пол, изразяващо се в теоретични познания, приложени и на практика! Сега ако искаш разбира се, кажи ми моля те, кое е това друго в мен според теб, което чувството ми за превъзходство компенсира?

EEE написа:Жените са били потискани хилядолетия. Нормално е сега да има някакъв хаос в разбирането за еманципация. Тук и аз ще си позволя да сложа мъжете под общ знаменател: Смятам, че ако жените не бяха затваряни в рамките на определена роля, ако отношението към тях не беше презрително, ако го нямаше цялото хилядолетно потисничество, нямаше да го има и следствието - борба за свобода, уважение, човешки права. Нямаше и да се стига до крайности като мъжемразство. Робът, онеправданият, изтормозеният търпи, може да търпи сякаш безкрайно. Но идва момент, в който избухва и може да избухне със яростна съпротива. Защото понякога само яростната съпротива е начин да противодействаш на потисничество, тормоз и всичко друго, което не е приятно за душата. Лично аз съм безкрайно благодарна на всички хора (жени и мъже), които във времето са извоювали правото ми да бъда свободен човек-жена!

Взаимното уважение на личността и правата й са разковничето към хармонично съжителство между половете според мен (колкото и утопично да звучи).

Пожелавам ти да бъдеш щастлив, истински!


Усещам нотка на "злорадост" и "отмъщение", но наистина ми стана много симпатична, и много ми е приятно, да разговарям с теб, защото не следваш изцяло сляпо наложените правила, а вникваш по-задълбочено в същността на нещата. Потискането на жените от мъжете хилядолетия е въпрос на възприятие, защото и днес се твърди същото. А, хаосът предизвикан от еманципацията е световно известно явление, но е предварително предвиден от архитектите на новия световен ред. Как ти се струва? Защо не е било обратното? Женският пол да потиска мъжкия? И какво пречи на мъжете, да променят решението си с даването на право на глас на жените, и пак да върнат стария начин на общуване, както преди еманципацията? Казваш, че следствието - борба за свобода, уважение, човешки права и мъжемразството (мизандрията), са следствие от това потисничество! И сега е нормално, феминизмът (сексизъм с обратен знак) да вилнее безнаказано и да се гаври с мъжкия облик!?! Понятията като позитивна дискриминация (дискриминацията само към мъжете) да намират все повече място в медиите и формирането на чувство у хората, че мъжете са безличен пол, с който жените могат да се гаврят и нагло, да злоупотребяват с чувство за безнаказаност, покровителствани от закона, защото били потискани от векове преди това от мъжкия пол!!! Ето това е разковничето днес, за отношенията между мъже-жени, а уважението към личността и хармоничното съжителство между половете ще си остане само като пожелание, без да бъде осъществено от всички хора в "демократичния" свят! Мъжете ще продължават да раздават "мъжката си справедливост" (наречена от Мария Габриел "феноменът на 21 век"), почувствали се омерзени, от несправедливостта на закона към тях, а взаимното уважение мъже-жени, ще се среща все по-рядко в модерното общество, където царува хаосът предизвикан от утопичната идея за равенство!

P.S. Благодаря за красивото пожелание! Аз съм си щастлив истински, и съм сигурен, че и останалите членове от семейството ми са щастливи. Пожелавам го и на теб. За мен ти си добър човек, което е рядко срещано явление сред жените, обладани от утопичната идея за равенство с мъжете!
Поздрави!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот EEE » 03 Май 2017, 16:33

Бамбулка, много ти благодаря за думите :)

Херкулес, здравей. Включвам се набързо. Сигурна съм, че си физически много силен мъж и превъзхождаш в това отношение не само жените, а предполагам и доста мъже. Нямам нужда от снимков материал за доказателство, вярвам ти. :D Не случайно си избрал такъв псевдоним - Херкулес. Не знам обаче защо това е толкова важно за теб.

Във връзка с физическата сила и думите ти за това, че един мъж може да изнасили една жена и да я заплоди (бих добавила и: да използва физическото си превъзходство за други цели - да я подчини, да я "възпита", да всее страх у нея, за да "си знае мястото", да я "убеди" в позицията й на "по-нискостояща" и т.н. и т.н.) мога да кажа само: Това не те ли прави насилник? Радвам се, че ме виждаш като добър човек. За съжаление ще те разочаровам (или ще потвърдя убеждението ти за жените :) ) - срещу човек, който се отнася зле с някого (във всяко отношение) бих подкрепила адекватна съответна реакция. Най-общо казано.

Както казах, включвам се набързо и трябва да приключвам. Надявам се твоите жени наистина да са щастливи и да те обичат не защото се страхуват от "справедливостта и правилата", които можеш да им наложиш чрез физическото си превъзходсто.

Поздрави и хубав ден!
EEE
нов
 
Мнения: 93
Регистриран на:
19 Юни 2014, 14:43
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот Viksss » 04 Май 2017, 01:16

EEE,тц не позна,Херкулеска е дребна мишка с мека пишка и всички мъже я превъзхождат,затва се звери на жените,които също са много над рязания импотентен евнух Перкулес,схващаш ли?Избива му чивията от комплексарщина и иска поне да може да бие жените,щото не може да ги е.е!Отделно,че в психото са им прекарали нет и когато не е в усмирителната блъска по чатове и форуми денонощно да се доказва(обаче все анонимно) къв "мъж" е,щото в живота е просто един утрепан страхливец е тва е истината за Перкото,точно стил Пулев-Коврата-на приказки страшен пич,на ринга кал по ушите хах
Аватар
Viksss
нов
 
Мнения: 11
Регистриран на:
01 Юни 2016, 01:49
Местоположение:
Шумен

Мнениеот herkules » 04 Май 2017, 08:51

Здравей отново ЕЕЕ! Може би си доста заета, и за това си се включила толкова набързо.
EEE написа:Сигурна съм, че си физически много силен мъж и превъзхождаш в това отношение не само жените, а предполагам и доста мъже. Нямам нужда от снимков материал за доказателство, вярвам ти. :D Не случайно си избрал такъв псевдоним - Херкулес. Не знам обаче защо това е толкова важно за теб


Правилно предполагаш! Псевдонима го избрах фриволно, при една регистрация в технически руски форум, и от тогава го ползвам в почти всяка регистрация. Този прякор ми го измислиха още когато бях ученик в средния курс. Тогава по онова време съществуваше открита вражда между училищата и момчетата групово се сбивахме, защитавайки честта на училището си. Носехме отличителни знаци и униформи за всяко училище, а и имаше вечерен час, като учителите правеха проверки по домове и квартири. Не беше добре според мен да се бием помежду си от един и същи отбор, а да се бием отборно срещу други отбори "врагове"! Та ето защо съм с ник Херкулес!!! Две момчета от моя клас (курс) се скараха и се сбиха в междучасието. Аз се намесих да ги разтърва, а те и двамата нападнаха мен. Тогава ми се наложи да напердаша и двамата, като демонстрирах физическа сила и техника, а и бях доста по-тежък от тях. Външно изглеждах слаб, но доста набит, и доста пъти преди това като по-малък съм се сбивал с по-големи от мен, защитавайки независимостта си. Кръстиха ме Херкулес и от тогаз сме големи приятели с тях и до днес. В казармата служихме заедно и сега вече и приятелски семейства. Имам и друг прякор, още по-внушителен, но ако съм с него, може да ме разпознаят, и тогава наистина ще ми се наложи да се саморазправям с някого, изкушил се да ми навреди с извратените закони днес за равенството, равноправието и наглостта на женския произвол.

EEE написа:Във връзка с физическата сила и думите ти за това, че един мъж може да изнасили една жена и да я заплоди (бих добавила и: да използва физическото си превъзходство за други цели - да я подчини, да я "възпита", да всее страх у нея, за да "си знае мястото", да я "убеди" в позицията й на "по-нискостояща" и т.н. и т.н.) мога да кажа само: Това не те ли прави насилник?


Правилно си добавила нещата, които аз умишлено пропуснах, за да не се обидиш, понеже си ми симпатична! Макар че нищо обидно няма в това, мъжката сила да се използва от мъжете спрямо жените в такъв вариант само когато им се наложи. Това не прави мъжете насилници. Иначе насилници ще се нарекат всички хора с правомощия, които принудително налагат глоби, отнемат средства или вкарват в затворите други хора, нарушили правила и закони! Хайде погледни нещата от друг ъгъл! Каква е днешната действителност? Жените се самозабравиха, и решиха че, след като могат да раждат, ще могат по този начин да подчинят мъжете, които винаги могат да ги пребият от бой, заради това тяхно решение. Кое насилие е по-голямо насилие? Женското психическо насилие върху мъжа, насърчавано от законите, или мъжкото физическо насилие над жената, в отговор на женското безобразие?

EEE написа:Радвам се, че ме виждаш като добър човек. За съжаление ще те разочаровам (или ще потвърдя убеждението ти за жените :) ) - срещу човек, който се отнася зле с някого (във всяко отношение) бих подкрепила адекватна съответна реакция. Най-общо казано.

Аз наистина те виждам като добър човек, и още съм убеден в това. Ти не си феминистка, а само искаш да изглеждаш такава, за да ме убедиш в нещо, в което и ти не си убедена! Когато някой се отнася зле (жената) с някого във всяко отношение, реакцията на пострадалия (мъжът) е адекватна и необходима (физическата саморазправа). Разбирам, че подкрепяш друга адекватна реакция, насочена срещу мъжа, но би ли ми обяснила как ще се осъществи и какъв ще е ефектът от нея, а и кой трябва да реагира, и по какъв начин?

EEE написа:Надявам се твоите жени наистина да са щастливи и да те обичат не защото се страхуват от "справедливостта и правилата", които можеш да им наложиш чрез физическото си превъзходсто.


О, няма нужда да се надяваш, бъди сигурна, че моите жени ме обичат и са щастливи! Малко са мъжете, които се грижат за жените си както мен. И, те не се страхуват от физическото ми превъзходство, а напротив! Радват се че го имам и са сигурни, че винаги ще ги защитя от посегателства, които могат да се появят непредвидимо. А, правилата у дома са общо приети, и жените ги спазват най-вече за тяхната безопасност.

Поздрави и приятен ден!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот Champagne » 15 Юни 2017, 08:16

herkules написа: За това мъжкото презрение към жени, бутащи се в мъжки професии е оправдано. Мъжете не се страхуват от това, че жените ще ги изместят в професиите, защото не са им с равни възможности. Страхуват се от лошото качество което ще последва в професията, в която се е натрапила жена, и загубата на авторитета на тази професия. Справка: Военнослужещи, полиция, пожарникари, строители, съдии, и т.н.!


Това за професиите не го разбрах - смяташ, че жена не е годна да бъде съдия? и защо?
И друго искам да те питам - кои закони смяташ за несправедливи и в полза на жените за сметка на мъжете?
От някои извадки от постовете ти си вадя извод, че смяташ за оправдано физическото насилие над жените - ами точно заради такива като теб са измислени законите, които защитават жените.
Някои хора преминават набързо през живота ни, други спират за миг и оставят диря в сърцата ни... после никога не можем да бъдем същите.

Научих, че хората, които най-много обичаме, биват отнети от нас твърде рано.
Аватар
Champagne
наш човек
 
Мнения: 2406
Регистриран на:
22 Фев 2008, 00:49
Местоположение:
Варна

Мнениеот herkules » 18 Юни 2017, 14:55

Не знам какво не си разбрала, или по-точно не искащ да разбереш, защото не ти изнася. Смятам, че жена не трябва да бъде съдия, защото ще и се наложи да съди мъж. Трябва ли да ти обясня, какво е природна йерархия, и подреждането на половете, относно приносът за техническия прогрес, създаване на блага за човечеството и защитата му от посегателства? Женският пол, почти няма принос. Женската логика, е толкова "логична", че резултатите при вземането на решения е отчайваща. А, когато мъж-престъпник, бъде осъден от жена-съдия, това е гавра с природата. Над 70% от съдиите в България са женски съдии. За това "правосъдието" ни е блестящо! Жена полицай е за посмешище на престъпниците. Представи си патрулка с 3-4 полицайки на терен, отива да разтърве бой между две цигански фамилии. Дали ще успее, дори и да повика още подкрепление от други жени полицайки?

Champagne написа:И друго искам да те питам - кои закони смяташ за несправедливи и в полза на жените за сметка на мъжете?


Обърни внимание какво се случва при разводите! Как ти се струва, дали е справедливо децата винаги да се присъждат на майката, освен ако не е луда, алкохоличка, или наркоманка? А, ако няма предбрачен договор за имуществото, жената може да вземе дори жилището на мъжа, без значение дали е на родителите му или го е купил преди брака. И нали уж половете бяха равноправни? Защо тогава се налагат квоти за жените (40%) и с административни репресии се задължават работодателите да приемат и жени на работа, след като им носят само загуби. И, кой луд работодател ще наема мъже за работници, след като на жените ще може да плаща 16-20% по-малко от колкото на мъжете? Бизнесът уж беше на пазарен принцип, а насила трябва да се назначават и жени, щото никой не ги ще за нищо, освен в бизнеса с най-древната професия. Говорим за закона за половата дискриминация, а изведнъж, измислят "позитивна" дискриминация срещу мъжете, щото да изравнявали жените с мъжете. Искаш ли още да изброявам, за несправедливи за мъжете закони?

Champagne написа:От някои извадки от постовете ти си вадя извод, че смяташ за оправдано физическото насилие над жените - ами точно заради такива като теб са измислени законите, които защитават жените.



Мъжете са физически по-силни, а жените по-слаби! Това е превъзходство за мъжете, дар от природата. Естествено е, че мъжете ще оказват физическо насилие над жените, когато бъдат предизвикани, а обратното е почти невъзможно. Работата е там, че мъжете са и по-умни от жените, и каквито и закони да се измислят, пак жените ще са потърпевши. Насилие над жените винаги е имало от възникването на човечеството и винаги ще има. За това въпросът е не защо има такова, а защо се е увеличило толкова много, и прогресивно се увеличава (статистиката го сочи), въпреки законовите мерки които се вземат, и разходите от над 8 трилиона евро годишно за жено-защитните организации! И да! За мен физическото насилие над жените от мъжете е оправдано, защото жените (наглите феминистки) си го заслужават! Докато чрез законите жените оказват психическо насилие над мъжете, мъжете ще ги пребиват и дори убиват, заради тази наглост. Т.е. жените като пол си го заслужават. Толкова е просто, защо не го разберете? Знам, че този мой коментар няма да ти хареса, но това си е лично мое мнение и анализ на днешната обстановка, относно войната между половете. Ако бях започнал да величая женския пол, колко ценен бил, как само от него зависел живота на планетата, а от мъжете нищо не ставало и че били излишни, и щели да изчезнат след 5 000 000 години, сигурно щеше да се почувстваш отлично, и много горда, че си жена. Точно това лицемерно правят медиите и мъжете не могат да изразят на глас мненията си, заради всеобщата анти-мъжка политика наложена в Хр. свят. Статуквото е наложено, не е самоопределило се, и за това насилието над жените никога няма да спре, а непрекъснато ще се увеличава. Женският пол, никога няма да приеме доброволно подчиненото си положение от природата в уж модерното общество през 21 век. За това може би след време, когато умре и Сорос заедно с останалите кукловоди от задкулисието, мъжете с физическа сила, ще променят законите, а от там ще се оформи ценностна система (сега липсва такава) в патриархален вид, но много по модерна от предишната, а женското право на глас, ще зависи от главата (мъжа) на семейството. Тогава няма да има женски съдии, полицайки, пожарникарки или пък (опазил ни Господ) войнички. Ще чакам аз, жена-войничка да ме защитава, дето няма кой нея да защити. :)
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот EEE » 18 Юни 2017, 19:44

Ох, защо ли надникнах във форума!

Ей за т`ва няма да се омъжа и даже изобщо не искам да ви живея в прехваления, агресивен, силов, ГРОЗЕН мъжки свят! Дръжте си го и си се радвайте на мускулите си!
EEE
нов
 
Мнения: 93
Регистриран на:
19 Юни 2014, 14:43
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот herkules » 18 Юни 2017, 21:03

EEE написа:Ох, защо ли надникнах във форума!

Ей за т`ва няма да се омъжа и даже изобщо не искам да ви живея в прехваления, агресивен, силов, ГРОЗЕН мъжки свят! Дръжте си го и си се радвайте на мускулите си!


ЕЕЕ, сега ще ме гризе съвестта, и утре цял ден ще ми е криво! Как да разбирам казаното от теб? Чак се уплаших да не свършиш някоя глупост! Нали уж много обичаше твоя човек? Знам, че мен ме мразиш, усещам го интуитивно, но аз съм откровен. Тук говоря това, което виждам и мисля, защото е анонимно. Предполагам, че и ти ще говориш по друг начин, в реални условия, сред обкръжение, с предварителна нагласа, за очаквана реакция. Мъжкият свят в който живеем включва и вас жените. Нужна е адаптация, а животът е много динамичен, и промените са непредвидими. Ако ние се радваме на мускулите си, вие пък се радвате на други неща. Светът е такъв, какъвто е. Че е мъжки, мъжки е, но, не е нито грозен, нито пък красив. Животът на хората в този свят е вече друго нещо. Може да е щастлив (красив), или нещастен (грозен). Това зависи от хората, които сами избират как да живеят, ако имат тази възможност.
Желая ти приятна вечер!
Поздрави!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот EEE » 18 Юни 2017, 21:43

Не бери грижа за мен, Херкулес! Ако свърша някоя глупост - една безполезна нищожна жена по-малко. Добре за вас, мъжете, ненадминатите, богоподобните. Добре и за мен, със сигурност! Да ви живея в мъжкия свят без зачитане, уважение или елементарно физическо и душевно спокойствие за мен като човек или с нагласата, че нямам стойност, че трябва да обслужвам височайшия по един или друг начин, че нямам право на равни права и свободи - не, благодаря!

Спокойно. Засега още търпя и имам надежда.

По-проницателните ще разберат, че се паля до степен на бяс, защото това ми е болна тема и имам вътрешни конфликти с това. Но честно, има моменти, в които ми причернява от реалността. Живеем в хубави времена, в които голяма част от жените имат своето достойно място под слънцето. Но хилядолетия несправедливост, насилие, потисничество крещят за реванш. И за съжаление в днешно време, въпреки еволюцията в съзнанието, все още има толкова път да се извърви. Такава злоба и бяс се събуждат в мен, че повярвай ми, няма значение, че имам телосложението на дванадесетгодишно хлапе!!!

И какво значи „Нали обичаш твоя човек?” Какво като го обичам?

Спокойна вечер! И за мен ще е такава
EEE
нов
 
Мнения: 93
Регистриран на:
19 Юни 2014, 14:43
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот Блум » 19 Юни 2017, 08:42

EEE написа: Такава злоба и бяс се събуждат в мен, че повярвай ми, няма значение, че имам телосложението на дванадесетгодишно хлапе!!!


Мила, не се хващай толкова на приказките на Херкулес, неговите терзания са основно в посока противопоставяне на новия световен ред. Който, аз не мога да не се съглася с него, не е в интерес на никой от половете. И индивидите. Другото е за подправка :)

Херкулес, патриархалният строй няма да се върне, видя се какво може да направи. Миналото си е минало, трябва да гледаме напред и да се учим от него, а не го повтаряме и да се въртим в кръг. Духът излезе от бутилката и няма да се върне пак. Освен ако не знаеш нужното заклинание :)

Трябва нов модел и той да е вече за осъзнати хора /дали ще доживеем/ най-справедлив е комуналният принцип - всички допринасят, всички получават. Но не както ни го пробутваха преди - всички допринасят, усвоява най-вече цека на бекапе :)
Децата се гледат от всички /в семейството, за "комуната" аз съм с резерви/ и най-вече им се дава любов и подкрепа. Естествено и с необходимите предизвикателства.

И много ясно, че на майката ще се дават децата при развод/раздяла. В общия случай. Ако в семейството не е изградено приятелство поне, има нужда съда да определя условията. Но недей мъжете да ги жалиш толкова. Знаеш ли колко случаи знам - трябва да го преследваш за някакви пикливи сто лева. А той се впуснал и нови деца да прави. Айде мерси, и хич не му съчувствам на горкия...Има и жени, които правят издънки, но те са по-рядък случай. Трябва всеки случай да се гледа индивидуално, като се зачитат интересите на детето на първо място. Няма какво да се жалват родителите, да са мислили преди да го създадат.

Прегледах набързо темата и да ви кажа, съм много съгласна с Пи за един основен момент - откъде-накъде ще се издържат всякакви индивиди и ще си давам примерно половината заплата за да се издържат някакви групи хора, с които нямам нищо общо. И които хич не се интересуват от Цялото. Много ясно, че ако някой е болен или по друга причина не може да се грижи за себе си - това си естествен социален момент. Но другото....и тука мерси.

Мъжете и жените трябва сами да намерят път към себе си, не им трябва държавата като посредник. Нито църква или институции. Те после може. Ама хората чакат на готово. Повечето.

И затова, Херкулес, НСР най-вероятно ще си влезе по план.
И нямам страх от нищо, защото Ти си с мен.

www.youtube.com/watch?v=60hYX8ssBm4
Аватар
Блум
наш човек
 
Мнения: 2976
Регистриран на:
09 Ное 2009, 00:56

Мнениеот herkules » 19 Юни 2017, 09:58

Здравей ЕЕЕ! Да бях се сбил зверски с 5 циганина нямаше да ме боли толкова, от тези твои два коментара. Знам, че не ти се вярва, но не съм спал добре снощи, мислейки за коментара ти и съжалих за подробния анализ в коментара си към Champagne. За мен звучеше, (и още звучиш) много тъжно, а не гневно. ЕЕЕ животът е дар Божи, и отнемането на нечий живот без причина е престъпно деяние, дори и да е самоубийство. Има обстоятелства при които в отчаянието си отделни индивиди посягат на живота си, но това с нищо не променя нещата. Като казваш, че си с фигура на 12 годишно момиченце си спомних случай с моята малка дъщеря. В началния курс още, някакво момче я тормозело, а аз нищо не знаех за това. Майка и е знаела, но не ми казала. На родителската среща е казала, но нищо не се променило. Видях я с превързана ръчичка и обяснението беше, че се порязала хващайки се за оградата. Научих от друг родител-жена, че момчето забило писалката си в ръчичката на дъщеря ми. Побеснях, и можеше да убия баща му или майка му, ако се бяха изпречили насреща ми. Занесох щерката в училището по-рано и изчаках малкия лигльо в колата. Пристигна заедно с баща си от близко село с кола, и щом прекрачи входа на училището грабнах го, вдигнах го от земята и пред всички минаващи покрай нас му креснах че ще го убия като гнусен червей и ще го излежа, ако продължи да закача дъщеря ми. Баща му скочи като попарен да ме заплашва, псувайки застрашително, и посегна да ме удари. Хвърлих малкия лигльо на земята и тръшнах баща му (мазен дебел буртьо) до него пред очите на минаващите родители, гледащи цирка. Лигльото се напика, а баща му пребледня, и започна да се извинява. Никой не извика полиция, макар че го очаквах. От тогава щерката не е тормозена в училище, или поне аз не знам. На жена си се скарах много, защото не ми е казала, а го научих от друг. ЕЕЕ, има моменти, в които на човек му призлява, и може да направи в яда си глупост, за която да съжалява.

EEE написа:Да ви живея в мъжкия свят без зачитане, уважение или елементарно физическо и душевно спокойствие за мен като човек или с нагласата, че нямам стойност, че трябва да обслужвам височайшия по един или друг начин, че нямам право на равни права и свободи - не, благодаря!



Това също ме натъжава много! Какво значи да ВИ живея в мъжкия свят.....? Ти ще живееш за себе си и за хората които обичаш и те обичат. "Мъжкия свят" е казано в преносен смисъл, като пояснение за по-големия принос на мъжкия пол, в изграждането на условията за живот и защитата на семейството от посегателства. Всяко материално (дори и не-материално) нещо има някаква стойност. Дори и най-обикновено камъче от баластра има някаква стойност при строежа на жилища. Равни права и равни свободи са относителни понятия. Погледнати абстрактно са невъзможни за прилагането им. И ти, и аз имаме право да раждаме деца. Е, аз имам това право, никой не може да ми го забрани, но нямам женски детеродни органи, за да го реализирам. Тогава каква е ползата от това мое право? Ти също имаш право да родиш деца, и това е съкровена мечта на всяка жена да стане майка, но ако мъж не даде семето си, защото и той има право да не го дава ако иска, ти също нищо няма да родиш, въпреки че имаш това право! Погледни по-философски на нещата. Половете са зависими по между си, за продължаването на човешкия род, но мъжкият пол е физически по силен. Такъв го е създала природата, и това негово превъзходство му дава право да дирижира нещата в живота, и поставя женския пол в подчинено положение. За това, твоите права и свободи за които мечтаеш са осъществими само при мъжка протекция. За да съществува животът в природата, по-силният изяжда по-слабия. За това равните ти права и свободи ще ги има само ако мъж ти ги осигури, като те пази от посегателства. Това се опитвам да обясня на всички ви, но вие не искате да го разберете. Законите и системата не могат да се справят с насилието над жените, защото то е предизвикано от предизвиканата война между половете от.....омръзна ми да обяснявам. Докато съществува идеята за равенство във феминистичен вид, женският пол ще търпи насилие от мъжкия.

EEE написа:Живеем в хубави времена, в които голяма част от жените имат своето достойно място под слънцето. Но хилядолетия несправедливост, насилие, потисничество крещят за реванш. И за съжаление в днешно време, въпреки еволюцията в съзнанието, все още има толкова път да се извърви.


Тези твои три изречения, в същност са въпроси и отговори едновременно. Само искам да подчертая, че реванш е възможен само при изравняване на силите, единият от половете всячески не е достатъчно силен за това, а насилието върху него, е предизвикано пак от него! Колкото и път да се извърви, резултатът ще е все същият, само терминологията ще се сменя и други ще са названията, с по-модерно звучене!

EEE написа:И какво значи „Нали обичаш твоя човек?” Какво като го обичам?


Ами това ЕЕЕ означава, че ако наистина го обичаш, няма да вършиш глупости, и да ме плашиш, посягайки на живота си, а ще отидеш на всяка цена при него като доказателство за любовта ти! И най-вече за да разбереш, дали и той истински те обича!

Приятен дъждовен ден, и не прави глупости!
Поздрави!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот herkules » 19 Юни 2017, 10:07

Блум написа:Херкулес, патриархалният строй няма да се върне, видя се какво може да направи. Миналото си е минало, трябва да гледаме напред и да се учим от него, а не го повтаряме и да се въртим в кръг. Духът излезе от бутилката и няма да се върне пак. Освен ако не знаеш нужното заклинание :)


Здрасти Блум! Винаги ми действаш положително, и настроението ми се покачва след като те видя тук! Блум, духът може да е изпуснат от бутилката, но сигурно има начин да се напъха обратно, ако се намери добър ловец на духове! Половете са различни и идеята за равенство е неосъществима на практика, и ще си остане само като идея. Какъвто и модел да се предложи, резултатът ще е все същият. Силният ще налага правила, а ти знаеш кой от половете е по-силен. Слободията отново е вредна за жените. За да са свободни и равноправни хората, полът трябва да се разглежда като абстракция, всеки индивид свободен с право да прави каквото си иска, НО!!! Има едно голямо НО! Да прави каквото си иска, но без да пречи на друг индивид като него! Знаеш, че това е невъзможно, и е също утопична идея на анархизма, която е много красива, макар и невъзможна! Пълна свобода без ограничения не съществува. Природата е изградена на йерархичен принцип и животът на планетата е алгоритъм (програма) осъществяващ съществуването му. НСР ще е до време, докато не се замени с друг НСР. Империите се раждат и умират, като други се раждат на тяхно място и налагат други правила.
Поздрави!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот Блум » 19 Юни 2017, 10:39

Херкулес, истинската свобода е т.нар. свободия или слободия- та. Ние обаче сме в девето дъно на подобията /според гностиците, но е мн точно/ затова така са изкривени нещата. Светът тук е изтъкан от зависимости. Тук няма реална свобода, има подобия на нея. Равенство не може да има, това е ясно. Аз добре те разбирам, не забравяй това. Не забравяй и друго - Природата е интелигентна, но не е разумна.
В различните "дъна" подобията са с различен ранг и колкото по-нагоре, толкова повече се доближават....

В духовният свят също има йерархии, но те са на друг принцип.

Поздрави!
И нямам страх от нищо, защото Ти си с мен.

www.youtube.com/watch?v=60hYX8ssBm4
Аватар
Блум
наш човек
 
Мнения: 2976
Регистриран на:
09 Ное 2009, 00:56

Мнениеот herkules » 19 Юни 2017, 12:14

Блум написа:Херкулес, истинската свобода е т.нар. свободия или слободия- та. Ние обаче сме в девето дъно на подобията /според гностиците, но е мн точно/ затова така са изкривени нещата. Светът тук е изтъкан от зависимости. Тук няма реална свобода, има подобия на нея. Равенство не може да има, това е ясно. Аз добре те разбирам, не забравяй това. Не забравяй и друго - Природата е интелигентна, но не е разумна.
В различните "дъна" подобията са с различен ранг и колкото по-нагоре, толкова повече се доближават....

В духовният свят също има йерархии, но те са на друг принцип.

Поздрави!



Блум , знам че ме разбираш и съм ти много благодарен за това. Аз нямам познанията на Мистифаър и твоите за духовния свят, и не отричам, че той съществува. Ваба ми беше много набожна жена, и ме водеше на църква, а аз много исках да видя, какво има зад паравана в къщичката на попа. Любопитството е благородно качество, а познанието е извисяване над не-просветените. Човек се учи цял живот, и не-научен си умира. Имам приятел, занимаващ се с окултни науки, и той все казва, че се раждаме на този свят, за да си научим урока. Сигурен съм че е прав, защото заобикалящата ни действителност го подсказва. Наистина ме заболя от коментара на ЕЕЕ , защото се почувствах някак си виновен, но не съм имал никога зла умисъл спрямо жените. Иронията ми към тях е в отговор на нечия женска ирония, а те ме обвиняват в женомразство . Аз не знам дали истински обичам жена си както в любовните романи, но истински я уважавам и не бих я заменил за друга. Жените не могат да се съревновават с мъжете, липсва им мъжка енергия за да поддържат темпото, но могат да вършат прекрасно женска работа, която поради феминистични бълвочи днес обществото не оценява. Виж стойността на една жена, през погледа на един мъж тук!
http://chujdozemec.com/%D0%BB%D1%8E%D0% ... %8A%D0%BF/
Аз не съм по различен от този мъж Блум . Оценявам труда на жена си, защото тя е точно такава, както я описва мъжът. Само казвам, че и мъж (ако не е мързелив) би могъл да свърши всичко това, освен да роди децата, докато жените не биха се справили в мъжки силови професии. Това е разликата между половете и уеднаквяването и изравняването е вредно и за двата пола!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот Bambulka » 19 Юни 2017, 12:20

herkules написа:... Хвърлих малкия лигльо на земята и тръшнах баща му (мазен дебел буртьо) до него пред очите на минаващите родители, гледащи цирка. Лигльото се напика, а баща му пребледня, и започна да се извинява. Никой не извика полиция, макар че го очаквах. От тогава щерката не е тормозена в училище, или поне аз не знам.На жена си се скарах много, защото не ми е казала, а го научих от друг. ЕЕЕ, има моменти, в които на човек му призлява, и може да направи в яда си глупост, за която да съжалява.

Херкулес, ти съжалявал ли си някога за поведението си в този случай?

А питал ли си се защо жена ти не ти е казала за тормоза над дъщеря ви?
Смея да твърдя, че съпругата мълчи в подобни ситуации само в два случая: когато липсва доверие и комуникацията в семейството е нарушена и когато изпитва страх. Според мен, жена ти се е страхувала... Страхувала се е от спонтанната ти реакция и неовладяните у теб гняв и агресия, с които си можел да лепнеш черно лИце на себе си и семейството си. Всъщност... кой луд работодател зорлем я назначи на работа тази твоя блага и сгодна женица щом жените
herkules написа:никой не ги ще за нищо, освен в бизнеса с най-древната професия.
:?: :?: :!:
Щастието е добро здраве и лоша памет!
Аватар
Bambulka
наш човек
 
Мнения: 7321
Регистриран на:
28 Дек 2007, 09:38
Местоположение:
друг град

Мнениеот Блум » 19 Юни 2017, 13:21

Не само не могат, но не трябва. Съревнованието е измислено знаеш от кого и какво.

Мъжко и женско са полярности на този свят и са резултат от слизането на Духа, колкото по-надолу се уплътнява, толкова повече се поляризират дуалностите. И дори е очевидно това, с прости очи и в различните общества. Лошото е, че и патриархалният строй и неговото внуче - феминизмът залагат на тези полярности откъм страна, а не отгоре, с визия. И дори църквата е голям виновник, защото "светите отци", освен че махат прераждането от Христовото учение, те буквално изопачават отношенията мъж- жена. Адам не е мъж, а андрогин, става мъж по смисъла на думата след Ева. Т.е. жената не произлиза от мъжа, едновременно мъж и жена се получават от андрогина. Феминизмът копира несъзнателно Лилит, но Лилит не е жена и изобщо не е била и няма да бъде в плътност. Лилит е андрогин, също като Адам Кадмон. Въобще всичко, което наблюдаваме е резултат от заклинчване в материята и пълен отказ да се види друго.

Статията не е лоша. Но не може това е общо за всички. Аз например не съм типаж домакиня и никак не се интересувам от манджи, предмети за дома, подредби и т.н. :)
Искам да кажа, че не може да се ограничи жената до това. Майчинството е друго. Но днешният свят ясно показва, че и то е масово неразбрано и неосъществено по замисъл. Което е тъжно, но нека боли, да се събудят духовете.
Последна промяна Блум на 19 Юни 2017, 13:36, променена общо 1 път
И нямам страх от нищо, защото Ти си с мен.

www.youtube.com/watch?v=60hYX8ssBm4
Аватар
Блум
наш човек
 
Мнения: 2976
Регистриран на:
09 Ное 2009, 00:56

Мнениеот herkules » 19 Юни 2017, 13:34

Bambulka написа:Херкулес, ти съжалявал ли си някога за поведението си в този случай?


Бамбулче, след Блум тук най-много уважавам теб! Болно ми е, че си ми сърдита, но ми е трудно да се променя. Такъв съм си, и тук говоря неща, които в реалния живот не бих говорил. И, не ме е страх от феминистки обвинения, мога да им отвърна със същата сила с съда. По-скоро ще ме е срам от приятели и познати, които ме уважават и авторитетът ми е голям, сред обкръжението ми. Те биха променили мнението си за мен, съблюдавайки статуквото. Бих могъл да изтърпя вързан жесток бой от група жени-феминистки, ако никой не узнае за това. Но срамът след това, ако другите научат ще е много голям и труден за преодоляване! :D Този случай с малката дъщеря е много отдавна, но още го помня, и ме обзема ярост, като се сетя за него. Всеки се мисли за прав, и аз не съм изключение. В яда си можех да убия дебелия плондер само с еди удар в слепоочието. (Освен в бойни изкуства, някога в ОСО се обучавахме и в смъртоносни удали, забранени за приложение.) Благодаря на съдбата, че не го направих. За това не знам как да ти отговоря. Не съжалявам, че го попилях на земята пред минаващите родители, но сигурно щях да съжалявам, ако го бях очистил, защото вредата за семейството ми щеше да е много голяма!

P.S. Много съжалявам за темата ти, която заключи. Беше ми любима, и за това ме е яд, и дори не знам на кого повече, На себе си, или на някой друг! Ще трябва да се науча да се въздържам. Ще ми е трудно, но ще се постарая.
Поздрави!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот herkules » 19 Юни 2017, 13:45

Блум написа:Не само не могат, но не трябва. Съревнованието е измислено знаеш от кого и какво.

Мъжко и женско са полярности на този свят и са резултат от слизането на Духа, колкото по-надолу се уплътнява, толкова повече се поляризират дуалностите. И дори е очевидно това, с прости очи и в различните общества. Лошото е, че и патриархалният строй и неговото внуче - феминизмът залагат на тези полярности откъм страна, а не отгоре, с визия. И дори църквата е голям виновник, защото "светите отци", освен че махат прераждането от Христовото учение, те буквално изопачават отношенията мъж- жена. Адам не е мъж, а андрогин, става мъж по смисъла на думата след Ева. Т.е. жената не произлиза от мъжа, едновременно мъж и жена се получават от андрогина. Феминизмът копира несъзнателно Лилит, но Лилит не е жена и изобщо не е била и няма да бъде в плътност. Лилит е андрогин, също като Адам Кадмон. Въобще всичко, което наблюдаваме е резултат от заклинчване в материята и пълен отказ да се види друго.

Статията не е лоша. Но не може това е общо за всички. Аз например не съм типаж домакиня и никак не се интересувам от манджи, предмети за дома, подредби и т.н. :)
Искам да кажа, че не може да се ограничи жената до това. Майчинството е друго. Но днешният свят ясно показва, че и то е масово неразбрано и неосъществено по замисъл. Което е тъжно, но нека боли, да се събудят духовете.


Много красив коментар Блум. Жалко, че разбрах само половината по смисъл от него. Ако някога (не знам кога ще е) остана поне малко свободен, за да имам време да се информирам в тази насока, ще мога свободно да коментирам, сигурно и да споря по теми с духовна насока. Сега само Мистифаър е е способен да коментира и отговаря на въпроси от този аспект!
Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение. - Артур Шопенхауер!
Аватар
herkules
приятел
 
Мнения: 410
Регистриран на:
22 Сеп 2013, 10:14
Местоположение:
София

Мнениеот KFresh » 19 Юни 2017, 18:54

herkules написа:Здравей ЕЕЕ! Да бях се сбил зверски с 5 циганина нямаше да ме боли толкова, от тези твои два коментара. Знам, че не ти се вярва, но не съм спал добре снощи, мислейки за коментара ти и съжалих за подробния анализ в коментара си към Champagne. За мен звучеше, (и още звучиш) много тъжно, а не гневно. ЕЕЕ животът е дар Божи, и отнемането на нечий живот без причина е престъпно деяние, дори и да е самоубийство. Има обстоятелства при които в отчаянието си отделни индивиди посягат на живота си, но това с нищо не променя нещата. Като казваш, че си с фигура на 12 годишно момиченце си спомних случай с моята малка дъщеря. В началния курс още, някакво момче я тормозело, а аз нищо не знаех за това. Майка и е знаела, но не ми казала. На родителската среща е казала, но нищо не се променило. Видях я с превързана ръчичка и обяснението беше, че се порязала хващайки се за оградата. Научих от друг родител-жена, че момчето забило писалката си в ръчичката на дъщеря ми. Побеснях, и можеше да убия баща му или майка му, ако се бяха изпречили насреща ми. Занесох щерката в училището по-рано и изчаках малкия лигльо в колата. Пристигна заедно с баща си от близко село с кола, и щом прекрачи входа на училището грабнах го, вдигнах го от земята и пред всички минаващи покрай нас му креснах че ще го убия като гнусен червей и ще го излежа, ако продължи да закача дъщеря ми. Баща му скочи като попарен да ме заплашва, псувайки застрашително, и посегна да ме удари. Хвърлих малкия лигльо на земята и тръшнах баща му (мазен дебел буртьо) до него пред очите на минаващите родители, гледащи цирка. Лигльото се напика, а баща му пребледня, и започна да се извинява. Никой не извика полиция, макар че го очаквах. От тогава щерката не е тормозена в училище, или поне аз не знам. На жена си се скарах много, защото не ми е казала, а го научих от друг. ЕЕЕ, има моменти, в които на човек му призлява, и може да направи в яда си глупост, за която да съжалява.


Ами така става, когато на момчетата им се набива в главите, че били "по-висши" от момичетата и, че е ОК да издевателстват над тях физически. Щерките ти ще страдат именно от разсъждения от типа на ТВОИТЕ!
Естествено, че няма да кажат дъщеря ти или жена ти - нали ти си им набил в главите, че това е в реда на нещата. Дъщеря ти сигурно си е мислела, че това момче е по-висше от нея и има право да ѝ забие химикал в ръчичката - от къде да знае детето, че не е редно такова поведение на момче и трябва да се оплаче на баща си. :roll:
Аватар
KFresh
наш човек
 
Мнения: 1872
Регистриран на:
27 Сеп 2009, 09:43
Местоположение:
София

Мнениеот KFresh » 19 Юни 2017, 19:36

Свободата се крие само и единствено с ОТГОВОРНОСТТА! Отговорност - най-вече към/за себе си. Ако не се страхуваш от отговорност - не се страхуваш да правиш избори; ако действаш според своите избори - контролираш живота си!
Ако човек не може да поеме отговорност - доброволност предоставя себе си като "роб" на друг: я партньор, я работодател, я нещо друго. Друг отговаря за теб - друг решава за теб...а теб те е страх от отговорността за тези решения, за това се съгласяваш и така ти е удобно.
Мисля, че хората разбират грешно свободата, за това е толкова трудна за постигана. :roll: Повечето хора искат някой да дойде и да им даде свобода, под формата на "система", която би им била най-комфортна и угодна...но така само се приминава от една система - в друга; от един вид робство - в друг. :roll:
Аватар
KFresh
наш човек
 
Мнения: 1872
Регистриран на:
27 Сеп 2009, 09:43
Местоположение:
София

Мнениеот EEE » 20 Юни 2017, 00:41

Здравейте, Блум, Бамбулка, KFresh :)

Здравей, Херкулес. :) Жива съм. Трогателно е, че така си се притеснил, но недей. Ритуалното ми самоубийство е по-скоро социално, отколкото друго. Предпочитам да живея самотен живот в моя си прекрасен и справедлив свят, отколкото във "вашия". Не ми понася такъв, какъвто го възприемам. Не е от инат или нещо. То е като развалена храна - повръщаш, без да искаш.

Мислиш, че те мразя... Не. Вече не. Преди години наистина мразех виртуалния ти образ. Но оттогава изтече малко вода и сега нещата са по-различни. А може и при теб с годините да има някаква промяна... Симпатичен си ми, харесвам те. И го казвам искрено и сериозно.

Мисля, че позицията ти и мненията, които изказваш имат своята положителна страна. Те показват ясно и безоблачно "лицето на врага". За съжаление много, много хора (и мъже, и жени) имат тези нагласи, но не винаги са така ясно очертани. И тази патриархална, потисническа атмосфера остава да тежи във въздуха, без да знаеш откъде ти идва и какво те задушава така.

Никой не оспорва различията между половете. Никой не оспорва физическото превъзходство на мъжете. Стига сме се въртяли около тези природни характеристики. Макар че...Да! Точно от тях тръгва май цялата "пумия" с грубото разделение и потисничеството на едни върху други. Природата е измислила нещата съвършено. Но се злоупотребява с това.

Да си представим едни първобитни хора. Зверове, природни условия. Женската е пригодена да износва малките. Мъжкият е надарен с физическа сила. Защо? Защото докато женската е бременна, ражда и кърми малките, тя е уязвима и беззащитна. Кое по-напред да прави - да понася физическото си положение или да се грижи за прехраната си или да си осигурява подслон или какво...? И тук е ред на мъжкия. Ако приемем, че по подразбиране, той е здрав през годините, няма какво да го "изкара от равновесие", да го уязви физически така, както е уязвена жената. Затова на него се пада да ловува за прехрана, да пази женската и малките, да осигури подслон за защита от природните условия и т.н. Обаче имайки тази сила, Човекът си казал "Аз съм велик! Никой не може да ми се опре. Всички трябва да ми подчиняват и да ми се кланят" И понеже действително може да принуди със сила по-слабите да му се подчиняват, колко му е да си измисли правила, роли, закони и каквото искаш и да ги наложи. И ето ти наслоеното в мозъка на милионите хора през вековете - Мъжът това, а Жената онова. Въпросът е: Правилно ли е всичко това? Има ли истинска основа да се твърди едно или друго нещо?

Много неща искам да кажа, но засега толкова. Късно е...

Поздрави
EEE
нов
 
Мнения: 93
Регистриран на:
19 Юни 2014, 14:43
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот EEE » 20 Юни 2017, 01:31

Освен това... Херкулес, понякога имам чувството, че се самонавиваш и раздуваш нещата. Нямам усещането да си лош човек. Цялата ти пропаганда за физическото превъзходство не се връзва с другия ти образ - любящ мъж и баща, интелигентен човек (макар че... май невъзможността да възприема двата образа в един, е огромна грешка в личния ми живот). Представи си, че някоя от дъщерите ти тръгне по друг път и има други представи и желания за себе си, не според патриархалнот си възпитание. Как трябва да "бъде поставена на място"? И ако, поставена на мястото си, тя не е щастлива там, ти как ще се чувстваш - ще имат ли значение човешките й чувства и желания или ще е по-важна отредената й женска роля? Съжалявам, че намесвам най-близките ти...

Хубава вечер!

(Освен отговор "Нейното човешко щастие е най-важно", друго не мога да понеса да чуя :pray: )
Последна промяна EEE на 23 Юни 2017, 19:14, променена общо 1 път
EEE
нов
 
Мнения: 93
Регистриран на:
19 Юни 2014, 14:43
Местоположение:
Пловдив

ПредишнаСледваща

Начало  • Назад към Взаимоотношения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта