Здравейте,момичета
Мойто мнение е,че ако не умееш да се гримираш много добре,поне недей да се правиш на палячо. В основата на грима е техниката,а тя се усвоява с много практика и то в къщи,не изнасяйте навън неуспешните си опити,защото ефектът е обратен. Погрозявате се още повече и закривате естественета си красота.
В момента на пазара има две книги на една от най-известните гримьорки в Щатите Bobby Brown. Книгите се казват Bobby Brown Make up Manual и Bobby Brown Beauty,в които тя дава страхотни съвети за грима за начинаещи до професионалисти. Начини на гримиране според тип на лицето,цвят на кожа,поводи,различни техники,палитри и разбира се описание на всички видове четки,които са най-задължителните инструменти в изкуството на грима. Аз не се занимавам професионално с грим,но обожавам да се гримирам. Книгите съм си ги купувала извън България,но съм сигурна,че ги има,трябва само да ги потърсите в някоя голяма книжарница,препоръчително в София. Написани са на достъпен език,стъпка по стъпка Bobby Brown обяснява за табутата в грима до това,какъв минимален грим всяка уважаваща се дама трябва да носи всеки ден. Техники и съвети за дами,които,обичат да се гримират много и за тези,които обичат лекия и изчистен грим. Книгите са уникални и всяка уважаваща се дама трябва да ги има на гримьорсктата си масичка. Успех на всички ,които обичат да се гримират и да се поддържат красиви