София Борисова за абитуриентските рокли 2016

София Борисова за абитуриентските рокли 2016

Какви са тенденциите при абитуриентските рокли...

Защо е важно да бъдем позитивни

Защо е важно да бъдем позитивни

Позитивизмът е едно от качествата, които всеки...

Каква трябва да е банята през 2016?

Каква трябва да е банята през 2016?

След като се спряхме на някои основни тенденции...

Типовете мъже, които не са подходящи за вас

Типовете мъже, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите...

Джъстин Бийбър загърбва скандалите, става мил и добър

Джъстин Бийбър загърбва скандалите, става мил и добър

С Джъстин Бийбър се случват чудеса. Неговите...

Покажете й, че любовта ви е вечна с PANDORA

Покажете й, че любовта ви е вечна с PANDORA

Тази година за Св. Валентин PANDORA представя красив...

Модератор: Rama

Мнениеот Лилия-Лейла » 29 Сеп 2011, 10:48

Тръснаха ми един фазан ,но аз такова нещо никога не съм приготвяла.Моля за помощ!
Аватар
Лилия-Лейла
наш човек
 
Мнения: 1643
Регистриран на:
19 Окт 2007, 14:10
Местоположение:
Стара Загора

Мнениеот Vanilli » 29 Сеп 2011, 10:53

Ще гледам с любопитство тая тема. Не че някога ще готвя фазан.
Но докато се шлях у френско открих, че там по месарниците предлагат пъдпъдъци, гълъби и разни такива екзотични за нас твари. Доста сме ограничени в доставките и съответно в готварските умения.
I object to violence because when it appears to do good, the good is only temporary; the evil it does is permanent. Mahatma Gandhi
Аватар
Vanilli
VIP
 
Мнения: 20450
Регистриран на:
13 Юли 2006, 10:32
Местоположение:
София

Мнениеот LUNNA » 29 Сеп 2011, 11:50

А аз имам няколко във фризера ... всеки опит да ги приготвя добре излиза несполучлив. Смея да твърдя, че готвя добре, но явно фазаните не са ми силата :lol: :lol: :lol: Мисля обаче да продължа с експериментите. Затова за сега се въздържам от даване на акъли. :wink:
Аватар
LUNNA
наш човек
 
Мнения: 6881
Регистриран на:
25 Май 2010, 09:54
Местоположение:
Шумен

Мнениеот Razumna » 01 Окт 2011, 22:29

Любимият ми готвач Цаньо Сърнев съветва фазанът да се опече в намаслена книжна кесия, като отвън и отвътре му се сложат тънки лентички сланина / ма не казва колко време се пече, да му се не знае!/, след което да се намаже с две разбити яйца, да се поръси със сол и черен пипер, да се оваля в галета и да се запържи в масло, докато галетата се зачерви. Разбира се, преди пърженето сланината се маха.
Не съм го пробвала!
Аватар
Razumna
наш човек
 
Мнения: 6802
Регистриран на:
02 Фев 2010, 18:03
Местоположение:
София

Мнениеот Peruna » 01 Окт 2011, 22:57

Дядо ми беше ловец и носеше в къщи фазани. Първо трябва да се почисти много добре, да се оскубе и изкорми (ако не са ти дали фазана почистен). Всякакво дивечово месо е добре да се накисне в марината за една нощ. Маринатата е с оцет, подправки каквито обичате, може лимонче, горчица, соев сос. Месото на фазана е много сухо, дали са ти рецепта с парченца сланина за омазняване. Майка ми задушаваше фазаните, нарязане на парчета, с дребни лукчета, моркови и подправки. Ето една рецепта за задушен фазан:
http://evatoneva.com/index.php?option=c ... &Itemid=12
По добре късно, отколкото никога.
Аватар
Peruna
приятел
 
Мнения: 262
Регистриран на:
03 Сеп 2008, 16:37
Местоположение:
София

Мнениеот Vanilli » 03 Окт 2011, 11:09

Ако някой знае как се прави терин с фазанско, да каже. Мноооого е вкусно.
I object to violence because when it appears to do good, the good is only temporary; the evil it does is permanent. Mahatma Gandhi
Аватар
Vanilli
VIP
 
Мнения: 20450
Регистриран на:
13 Юли 2006, 10:32
Местоположение:
София


Начало  • Назад към Готварство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Ivelin4eto_74 и 3 госта