10 факта за Деня на Благодарността

10 факта за Деня на Благодарността

Днес милиони американци честват Деня на...

Завръщането на Дженифър Анистън

Завръщането на Дженифър Анистън

Напоследък Дженифър Анистън рядко се появява на...

Млечница при най-малките

Млечница при най-малките

Млечницата е проблем, който се среща не само при...

Диетата на Криси с пиле и зеленчуци – минус 5 кг

Диетата на Криси с пиле и зеленчуци – минус 5 кг

Изпращам ви една лесна за спазване и доста...

Психичното състояние влияе на размера на гърдите

Психичното състояние влияе на размера на гърдите

Необичайно големите или несиметрични гърди при...

Ресторантите в САЩ ще посочват калориите в менютата си

Ресторантите в САЩ ще посочват калориите в менютата си

Американската агенция за храните и лекарствата...

Модератор: Rama

Мнениеот Лилия-Лейла » 29 Сеп 2011, 10:48

Тръснаха ми един фазан ,но аз такова нещо никога не съм приготвяла.Моля за помощ!
Аватар
Лилия-Лейла
наш човек
 
Мнения: 1644
Регистриран на:
19 Окт 2007, 14:10
Местоположение:
Стара Загора

Мнениеот Vanilli » 29 Сеп 2011, 10:53

Ще гледам с любопитство тая тема. Не че някога ще готвя фазан.
Но докато се шлях у френско открих, че там по месарниците предлагат пъдпъдъци, гълъби и разни такива екзотични за нас твари. Доста сме ограничени в доставките и съответно в готварските умения.
You can be good with a little effort. You can be really good with a little more effort. But you can't be great - at anything - unless you put in an incredible amount of focused effort.
Аватар
Vanilli
VIP
 
Мнения: 19749
Регистриран на:
13 Юли 2006, 10:32
Местоположение:
София

Мнениеот LUNNA » 29 Сеп 2011, 11:50

А аз имам няколко във фризера ... всеки опит да ги приготвя добре излиза несполучлив. Смея да твърдя, че готвя добре, но явно фазаните не са ми силата :lol: :lol: :lol: Мисля обаче да продължа с експериментите. Затова за сега се въздържам от даване на акъли. :wink:
Аватар
LUNNA
наш човек
 
Мнения: 6478
Регистриран на:
25 Май 2010, 09:54
Местоположение:
Шумен

Мнениеот Razumna » 01 Окт 2011, 22:29

Любимият ми готвач Цаньо Сърнев съветва фазанът да се опече в намаслена книжна кесия, като отвън и отвътре му се сложат тънки лентички сланина / ма не казва колко време се пече, да му се не знае!/, след което да се намаже с две разбити яйца, да се поръси със сол и черен пипер, да се оваля в галета и да се запържи в масло, докато галетата се зачерви. Разбира се, преди пърженето сланината се маха.
Не съм го пробвала!
Аватар
Razumna
наш човек
 
Мнения: 6771
Регистриран на:
02 Фев 2010, 18:03
Местоположение:
София

Мнениеот Peruna » 01 Окт 2011, 22:57

Дядо ми беше ловец и носеше в къщи фазани. Първо трябва да се почисти много добре, да се оскубе и изкорми (ако не са ти дали фазана почистен). Всякакво дивечово месо е добре да се накисне в марината за една нощ. Маринатата е с оцет, подправки каквито обичате, може лимонче, горчица, соев сос. Месото на фазана е много сухо, дали са ти рецепта с парченца сланина за омазняване. Майка ми задушаваше фазаните, нарязане на парчета, с дребни лукчета, моркови и подправки. Ето една рецепта за задушен фазан:
http://evatoneva.com/index.php?option=c ... &Itemid=12
По добре късно, отколкото никога.
Аватар
Peruna
приятел
 
Мнения: 262
Регистриран на:
03 Сеп 2008, 16:37
Местоположение:
София

Мнениеот Vanilli » 03 Окт 2011, 11:09

Ако някой знае как се прави терин с фазанско, да каже. Мноооого е вкусно.
You can be good with a little effort. You can be really good with a little more effort. But you can't be great - at anything - unless you put in an incredible amount of focused effort.
Аватар
Vanilli
VIP
 
Мнения: 19749
Регистриран на:
13 Юли 2006, 10:32
Местоположение:
София


Начало  • Назад към Готварство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта