Избор на палто според фигурата

Избор на палто според фигурата

В студените дни търсим спасение в топлата...

Идеи за кухненските шкафове

Идеи за кухненските шкафове

Кухнята е мястото, където обикновено...

ДА или НЕ на свободните отношения в една връзка

ДА или НЕ на свободните отношения в една връзка

ДА или НЕ на свободните отношения в една връзка и...

Амниоцентеза за пренатална диагностика

Амниоцентеза за пренатална диагностика

Амниоцентезата е пренатален диагностичен метод...

Откриха нови доказателства за вредата от наргилето

Откриха нови доказателства за вредата от наргилето

Учени от Университета в Сан Диего (САЩ) са...

Кафето намалява зависимостта към кокаин

Кафето намалява зависимостта към кокаин

Кафето може да помогне за облекчаване на...

Модератор: ROZALI

Мнениеот apostol » 13 Апр 2009, 05:10

БРАУНИ (БЪРЗА, КЕСАДЖИЙСКА РЕЦЕПТА)


Разбиваме 2 яйца и чаша захар с телта. Прибавяме към тях 1 ч. ч. разтопен маргарин.
Пресяваме през цедка три четвърти чаша брашно и четвърт чаша какао. Прибавяме към тази смес лъжичка бакпулвер и щипка сол. Разбъркваме добре.
След това лека- полека прибавяме брашното към разбитите яйца, като бъркаме непрекъснато с дървена лопатка. Накрая прибавяме и половин настърган шоколад и отново разбъркваме, докато получим хомогенна смес.
Изливаме това тесто в намаслена тавичка и печем до златисто в умерена фурна. Накрая можем да залеем сладкиша със шоколадова глазура.



БРАУНИ 2

Продукти:
125 гр. шоколад (75% какао)
3 яйца
200 гр. масло
200 гр. захар
2 с. л. ром
1 ч. л. бакпулвер
100 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта докато се получи пяна. Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него прибавяте разтопеното масло.
След това прибавете рома и разбъркайте.
Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте.
Яйцата се смесват с шоколада и се прибавя брашнената смес, след което отново се разбърква.
Преди да поставите сместа във форма за печене я намажете с масло. След това застелете бъдещия сладкиш с хартия за печене.
Фурната е предварително загрята на 210 С. Печете 30 мин.


БРАУНИ 3

Продукти:

200 гр. натурален шоколад
200 гр масло
1 1/4 ч. захар
4 яйца
1 ч. ч. брашно
орехи и стафиди по желание
Приготвление:

Всички продукти се омесват с миксера (маслото и шоколада – разтопени). Сместа се изсипва в намазана и набрашнена тавичка или форма. Сладкишът се пече около 40 минути на 170 градуса. Реже се на парчета след като изстине.


БРАУНИ 4

Продукти:

125 г шоколад (75 % какао)
130 г. печени лешници
3 яйца
200 г. краве масло
210 г. захар
2 с. л. ром или 2 ч. л. ромова есенция
1 ч. л. бакпулвер
100 гр. брашно
Приготвяне:

• Яйцата, заедно със захарта, се разбиват до получаване на пяна.
• Лешниците се смилат или се нарязват на ситно.
• Шоколадът се разтопява на водна баня и се прибавя разтопеното масло.
• Добавят се 2 с. л. ром и се разбърква добре.
• Брашното се смесва с бакпулвера и лешниците и се разбърква добре.
• Яйцата се смесват с шоколада и се прибавя брашнената смес.
• Внимателно се разбърква.
• Форма за печене (24 Х 24) се намаслява и се застила с хартия за печене.
• Пече се в предварително загрята фурна на 210 С за 15-20 минути (зависи от фурната Ви).
Бележки:

** Можете да направите и по-лек вариант:

125 г шоколад без захар (90 % какао)
3 белтъка
100 гр. лешници
200 гр. захарин
200 гр. маргарин
2 с. л. тъмен ром
3/4 ч. л. бакпулвер


БРАУНИ 5

200 гр. черен шоколад
1/2 ч. чаша стафиди
2 с. лъжици ром
125 гр. масло
1 ч. чаша кафява захар
1/3 ч. чаша олио
3 яйца
1 ч. лъжица ванилия
1/2 ч. чаша брашно
1/2 ч. лъжица бакпулвер
1/4 ч. чаша какао
пудра захар

Загрейте фурната на 180 гр. подгответе си тава/25см./16см/3см/ и застелете със сладкарска хартия.
Полейте стафидите с рома, оставете на страни.
Разтопете на микровълновата маслото с шоколада.
Смесете олиото и захарта, прибавете яйцата и ванилията.Прибавете разтопения шоколад с маслото.
Отделно смесете брашното, бакпулвера и какаото.
Прибавете брашяната смес към шоколадовата, смесете добре. Прибавете и стафидите с рома.
Изсипете сместа в подготвената тава и печете за 40 мин. или до готовност като пробвате с клечка, ако я изкарате суха значи е готов.
Поръсете с пудра захар и нарежете на парченца.



БРАУНИ- ТИРАМИСУ

Продукти:

350 грама шоколад
1 чаша масло, стайна температура
1 1/3 чаши захар
6 яйца
1 чаша брашно
1/8 чаша инстантно кафе на прах
400 грама маскарпоне или крем-сирене Филаделфия
1/4 чаша захар
2 яйца
2 ч. л. ванилия
1 ч. л. какао
Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете и поръсете брашното на дъното на тава.
Начупете шоколада и го разтопете до гладкост. Сложете маслото в шоколада.
Добавете 1 1/3 чаши захар и разбийте. Добавете яйцата едно по едно докато сместа побелее. Добавете брашното и кафето и разбийте с миксер.
Налейте сместа в подготвената тава.
Отделно разбийте яйцата със захарта и прибавете сиренето, като само разбърквате. Залейте върху тестото. Печете 35-40 минути докато по краищата започне да се запича. Оставете да изстине.
Отгоре украсете с какао и настърган шоколад.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*******************
Екипът на

www.SuperAstro.net
Аватар
apostol
приятел
 
Мнения: 470
Регистриран на:
04 Сеп 2006, 06:49
Местоположение:
София

Начало  • Назад към Кулинарен журнал

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта