Диетата и фитнес тайните на Мария Шарапова

Диетата и фитнес тайните на Мария Шарапова

Мария Шарапова е една от най-красивите и...

Грижа за луковиците през есента

Грижа за луковиците през есента

В градината през есента е не по-малко натоварено,...

Видовете маслини и какво трябва да знаем за тях

Видовете маслини и какво трябва да знаем за тях

Имате ли любим сорт маслини или по-скоро се...

Красиви съвети с грозде

Красиви съвети с грозде

Малко хора знаят, че гроздето всъщност е може би...

Хапчета за мъже блокират хормона на любовта

Хапчета за мъже блокират хормона на любовта

Хапчетата, които блокират хормона на любовта...

Жените се подлагат на липосукция за нов модел ботуши

Жените се подлагат на липосукция за нов модел ботуши

Стотици жени са се обърнали към пластични...

Модератор: ROZALI

Мнениеот apostol » 13 Апр 2009, 05:10

БРАУНИ (БЪРЗА, КЕСАДЖИЙСКА РЕЦЕПТА)


Разбиваме 2 яйца и чаша захар с телта. Прибавяме към тях 1 ч. ч. разтопен маргарин.
Пресяваме през цедка три четвърти чаша брашно и четвърт чаша какао. Прибавяме към тази смес лъжичка бакпулвер и щипка сол. Разбъркваме добре.
След това лека- полека прибавяме брашното към разбитите яйца, като бъркаме непрекъснато с дървена лопатка. Накрая прибавяме и половин настърган шоколад и отново разбъркваме, докато получим хомогенна смес.
Изливаме това тесто в намаслена тавичка и печем до златисто в умерена фурна. Накрая можем да залеем сладкиша със шоколадова глазура.



БРАУНИ 2

Продукти:
125 гр. шоколад (75% какао)
3 яйца
200 гр. масло
200 гр. захар
2 с. л. ром
1 ч. л. бакпулвер
100 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта докато се получи пяна. Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него прибавяте разтопеното масло.
След това прибавете рома и разбъркайте.
Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте.
Яйцата се смесват с шоколада и се прибавя брашнената смес, след което отново се разбърква.
Преди да поставите сместа във форма за печене я намажете с масло. След това застелете бъдещия сладкиш с хартия за печене.
Фурната е предварително загрята на 210 С. Печете 30 мин.


БРАУНИ 3

Продукти:

200 гр. натурален шоколад
200 гр масло
1 1/4 ч. захар
4 яйца
1 ч. ч. брашно
орехи и стафиди по желание
Приготвление:

Всички продукти се омесват с миксера (маслото и шоколада – разтопени). Сместа се изсипва в намазана и набрашнена тавичка или форма. Сладкишът се пече около 40 минути на 170 градуса. Реже се на парчета след като изстине.


БРАУНИ 4

Продукти:

125 г шоколад (75 % какао)
130 г. печени лешници
3 яйца
200 г. краве масло
210 г. захар
2 с. л. ром или 2 ч. л. ромова есенция
1 ч. л. бакпулвер
100 гр. брашно
Приготвяне:

• Яйцата, заедно със захарта, се разбиват до получаване на пяна.
• Лешниците се смилат или се нарязват на ситно.
• Шоколадът се разтопява на водна баня и се прибавя разтопеното масло.
• Добавят се 2 с. л. ром и се разбърква добре.
• Брашното се смесва с бакпулвера и лешниците и се разбърква добре.
• Яйцата се смесват с шоколада и се прибавя брашнената смес.
• Внимателно се разбърква.
• Форма за печене (24 Х 24) се намаслява и се застила с хартия за печене.
• Пече се в предварително загрята фурна на 210 С за 15-20 минути (зависи от фурната Ви).
Бележки:

** Можете да направите и по-лек вариант:

125 г шоколад без захар (90 % какао)
3 белтъка
100 гр. лешници
200 гр. захарин
200 гр. маргарин
2 с. л. тъмен ром
3/4 ч. л. бакпулвер


БРАУНИ 5

200 гр. черен шоколад
1/2 ч. чаша стафиди
2 с. лъжици ром
125 гр. масло
1 ч. чаша кафява захар
1/3 ч. чаша олио
3 яйца
1 ч. лъжица ванилия
1/2 ч. чаша брашно
1/2 ч. лъжица бакпулвер
1/4 ч. чаша какао
пудра захар

Загрейте фурната на 180 гр. подгответе си тава/25см./16см/3см/ и застелете със сладкарска хартия.
Полейте стафидите с рома, оставете на страни.
Разтопете на микровълновата маслото с шоколада.
Смесете олиото и захарта, прибавете яйцата и ванилията.Прибавете разтопения шоколад с маслото.
Отделно смесете брашното, бакпулвера и какаото.
Прибавете брашяната смес към шоколадовата, смесете добре. Прибавете и стафидите с рома.
Изсипете сместа в подготвената тава и печете за 40 мин. или до готовност като пробвате с клечка, ако я изкарате суха значи е готов.
Поръсете с пудра захар и нарежете на парченца.



БРАУНИ- ТИРАМИСУ

Продукти:

350 грама шоколад
1 чаша масло, стайна температура
1 1/3 чаши захар
6 яйца
1 чаша брашно
1/8 чаша инстантно кафе на прах
400 грама маскарпоне или крем-сирене Филаделфия
1/4 чаша захар
2 яйца
2 ч. л. ванилия
1 ч. л. какао
Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете и поръсете брашното на дъното на тава.
Начупете шоколада и го разтопете до гладкост. Сложете маслото в шоколада.
Добавете 1 1/3 чаши захар и разбийте. Добавете яйцата едно по едно докато сместа побелее. Добавете брашното и кафето и разбийте с миксер.
Налейте сместа в подготвената тава.
Отделно разбийте яйцата със захарта и прибавете сиренето, като само разбърквате. Залейте върху тестото. Печете 35-40 минути докато по краищата започне да се запича. Оставете да изстине.
Отгоре украсете с какао и настърган шоколад.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*******************
Екипът на

www.SuperAstro.net
Аватар
apostol
приятел
 
Мнения: 468
Регистриран на:
04 Сеп 2006, 06:49
Местоположение:
София

Начало  • Назад към Кулинарен журнал

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта