Време е за Хелоуин

Време е за Хелоуин

Хелоуин не е български празник, но пък носи...

Когато си правим плитка – практични съвети

Когато си правим плитка – практични съвети

Плитката е любима прическа за ежедневието и за...

Хроно диета – да се храним по график

Хроно диета – да се храним по график

Хроно диетата е хранителен режим, разработен от...

Природни средства срещу пърхот

Природни средства срещу пърхот

Често битката срещу пърхота е неравностойна....

Разговори и орехи срещу деменция

Разговори и орехи срещу деменция

Две изследвания разкриват, че разговорите и шепа...

Майкрософт пуска фитнес гривна

Майкрософт пуска фитнес гривна

Американската компания "Майкрософт"пуска...

Модератор: ROZALI

Мнениеот Jeniffer » 02 Апр 2007, 13:04

Здравейте отново :)!
Понеже много обичам бисквитена торта и не само аз бих искала да споделите Вашите малки "тайни" за приотвянето на тази бърза и лесна тортичка! Нещо по-интересно и различно.
Аватар
Jeniffer
приятел
 
Мнения: 782
Регистриран на:
08 Фев 2007, 11:31
Местоположение:
Русе

Мнениеот Lora2 » 02 Апр 2007, 13:38

нещо по-различно - между отделните пластове може да напъхаш стафидки и банани! мммммм.... :D
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот Anelim » 02 Апр 2007, 13:45

Лора2 е дала добър вариянт и аз ще го използвам за другия път :clap: Иначе аз понякога заливам бисквитите с дресинг от ягоди или боровинки и редувам различен крем върху блатовете,като и самите бисквити са различни с една дума,зависи от фантазията....... :wink:
Аватар
Anelim
наш човек
 
Мнения: 5487
Регистриран на:
21 Юли 2006, 19:12
Местоположение:
друг град

Мнениеот Jeniffer » 02 Апр 2007, 14:51

Ммм добри идейки ще ги изполазвам като правя тортичка тази вечер мерсиии :wink:
Аз мисля като направя крема да сложа бисквитите вътре в него, но натрушени на парчета /не много дребни/. После като се втвърди да я сложа на поднос и да настържа шоколад.
Аватар
Jeniffer
приятел
 
Мнения: 782
Регистриран на:
08 Фев 2007, 11:31
Местоположение:
Русе

Мнениеот keisha » 02 Апр 2007, 14:59

Аз използвам домашен крем за торти вместо нишесте.
Аватар
keisha
нов
 
Мнения: 72
Регистриран на:
08 Мар 2007, 16:59
Местоположение:
друг град

Мнениеот Tsvety » 02 Апр 2007, 15:29

Като сте заговори ли за торти,дайте и на мен един съвет.Купих готови блатове,обаче незнам как да на правя крем за тях.Дали ще стане с готово нишесте или трябва крема да е по-гъст :?:
Аватар
Tsvety
приятел
 
Мнения: 531
Регистриран на:
13 Юли 2006, 11:52
Местоположение:
не живея в България

Мнениеот Kep » 02 Апр 2007, 15:41

Кейша, дай рецептата за домашния крем, ако не е тайна де :wink:
Bacteria is sometimes the only culture some people have.
Аватар
Kep
наш човек
 
Мнения: 8900
Регистриран на:
25 Юли 2006, 14:51
Местоположение:
Плевен

Мнениеот obichashta » 02 Апр 2007, 16:51

Аз предпочитам нишестените кремове, защото обикновено домашните се правят с брашно, а то оставя един вкус, който на мен не ми е особено приятен.

Иначе крем брюле и дори крем карамела също могат да се използват за торти, но си е повече играчка докато ги приготви човек.

А за бисквитената торта слагам стафиди, кокосови стърготини, орехи, може сладко от горски ягоди - с две думи каквото ми е кеф в момента. :D
Аватар
obichashta
наш човек
 
Мнения: 1592
Регистриран на:
13 Дек 2006, 05:54
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот Lora2 » 03 Апр 2007, 10:05

Tsvety написа:Като сте заговори ли за торти,дайте и на мен един съвет.Купих готови блатове,обаче незнам как да на правя крем за тях.Дали ще стане с готово нишесте или трябва крема да е по-гъст :?:


Цвети, готовите блатове задължително първо трябва да се сиропират - иначе тортата става суха. Сиропът е вода + захар /2 чаши вода 1 чаша захар/. За крем - аз използвам готовите, които само се разбиват в студено мляко без варене - става по-бързо , пък и много дабре се "стягат". Отделно - между блатовете може да сложиш банан и /или киви, а отгоре - нещо от готовите пакетчета кокосови или шоколадови пръчици. За цялото приготвяне със сиропирането ти стигат 20 минути! И да почерпиш после! :D :wink:
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот Anelim » 03 Апр 2007, 12:18

Аз лично сиропирам единия блат с кафе,другия мляко с карамел стават много вкусни.За да е добро сиропирането винаги или блатовете трябва да са студени и да се сиропират с гореща субстанция или обратното!
Между блатовете може да сложиш и разбита течна/сладкарска/сметана.Украсата може да е от разтопен на водна баня шоколад и със шприц да направиш мрежа или шоколадови причици.
Последна промяна Anelim на 03 Апр 2007, 12:23, променена общо 1 път
Аватар
Anelim
наш човек
 
Мнения: 5487
Регистриран на:
21 Юли 2006, 19:12
Местоположение:
друг град

Мнениеот Lora2 » 03 Апр 2007, 12:20

Анелим, много вкусно звучи - кафе и мляко с карамел!!! Е, как да не си закупя блатове още днес след работа!!! :)
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот Вещица » 03 Апр 2007, 12:39

Пишете, пишете... :evil:
Отиде ми по дяволите диетата :roll:
Снощи прочетох за бисквитената торта и си я направих - ометохме я с домочадието.
Сега ще се изкушаваме ли и с торта с блатове?
Ще стана 150 кила ей :roll:
Май няма да влизам повече в тая секция на форума :idea:
Когато си на дъното на пъкъла, си направи сам стълба и излез...
Аватар
Вещица
наш човек
 
Мнения: 4508
Регистриран на:
25 Юли 2006, 18:18
Местоположение:
Хасково

Мнениеот Lora2 » 03 Апр 2007, 14:32

Вещичка, а като изядем и по една с готови блатове, имам една с компот от кайсии - също мнооого лесна и също мноооого вкусна! :wink: :D
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот Jeniffer » 03 Апр 2007, 14:36

Лора2 я кажи рецептата.
ПП: Майната и на диетата :lol:
Аватар
Jeniffer
приятел
 
Мнения: 782
Регистриран на:
08 Фев 2007, 11:31
Местоположение:
Русе

Мнениеот Вещица » 03 Апр 2007, 14:54

Давайте рецепти, пък диетата все някой понеделник ще я почнем :lol:
Хайде и от мен една крем карамелена торта с кроасани.
2-3 кроасана
1л. прясно мляко
2 препълнени чаени чаши захар
7 яйца
1 ванилия

Карамелизирам 1 чаша захар и я наливам на дъното на йенска тенджера или тава. Върху карамела нарязвам кроасаните на филийки.
Раазбивам яйцата, добявам предварително свареното, охладено и овкусено мляко с ванилията и останалата захар. Изсипвам сместа върху кроасаните и пека на водна баня.
Ако искате да е по-стегната, може да добавите и желатин.
След като се изпече, я обръщате в друг съд и поръсвате отгоре с каквото ви душа сака или каквото имате под ръка - орехови ядки, стафиди, шоколадови или цветни пръчици и т.н
Когато си на дъното на пъкъла, си направи сам стълба и излез...
Аватар
Вещица
наш човек
 
Мнения: 4508
Регистриран на:
25 Юли 2006, 18:18
Местоположение:
Хасково

Мнениеот Lora2 » 03 Апр 2007, 14:56

чаша захар се разбива с 3 яйца, добавяш половин чаша кисело мляко, 2 лъжици олио и 1 бакпулвер в брашно - колкото поеме да си стане гъсто като за кейк.
на дъното на намазана и поръсена тава редиш кайсиите от 1 компот, изсипваш върху тях тестото и печеш.
сиропираш със сиропа от компота плюс чаша вода и чаша захар.
правих го за цветница завчера и обрах похвалите у дома :wink:
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот MonikDiva » 03 Апр 2007, 15:06

много вкусни торти сте захванали :) направо ми се приядоха сега трябва да ходя до магазина да си купя блатове :) аз най много ми харесва с ягоди банани и киви като са смесени между батовете и малко отгоре със залят шоколад това е от мен
Аватар
MonikDiva
приятел
 
Мнения: 512
Регистриран на:
26 Мар 2007, 16:08
Местоположение:
Димитровград

Мнениеот men » 03 Апр 2007, 15:17

Освен, че обичаме да си пийваме(пиянстваме), става, ясно, че обичаме и да си похапваме :lol: :lol: .... и какво ли още :?: :lol:
Аватар
men
наш човек
 
Мнения: 7363
Регистриран на:
13 Юли 2006, 13:07
Местоположение:
София

Мнениеот idevil » 06 Май 2007, 21:55

за бисквитената торта вместо крем мойе да се желира комот 2 вида а полдожвтв да се сложат между блатовете стажа готино -за хора геноже на желето пазбира се :lol:
Each teardrop from your eyes
makes something inside me die
Each of these days that draws us part
takes a piece from my heart
Аватар
idevil
приятел
 
Мнения: 627
Регистриран на:
02 Яну 2007, 15:49
Местоположение:
София

Мнениеот hunny » 10 Май 2007, 20:37

Здравейте и аз ще ви дам една рецепта за бисквинтена торта.

1 пакет бисквити Закуска - бели или школадови
за крема: 1 л пр. мляко
1 ч. ч. захар
6 с.л. брашно
2 яйца

Приготвяне: крема - Завирам млякото без 200 гр. докато кипне, прибавям захарта. През това време двете яйца ги разбивам с брашното и останалото студено мляко. Като заври млякото прибавям яйчената смес и бъркам енергично докато се сгъсти. Продължавам да бъркам още 15 мин, за да не мирише на брашно. Накрая прибавям есенция по желание. Така крема е готов.
В тавичка или йенска тавичка, предварително намокрена, слагам слой от крема, ред бисквити, ред крем и завършвам с крем. Оставя се в хладилника за няколко часа. Това е основата, от тук нататък трябва да ти работи фантазията. Аз съм слагала в-у бисквитите орехи, стафиди, банани на шайби, настърган шоколад и т.н. Всеки път се получава фантазия. Да ви е сладко! :wink:
Аватар
hunny
нов
 
Мнения: 7
Регистриран на:
18 Яну 2007, 20:10
Местоположение:
Бургас

Мнениеот Alexa » 02 Апр 2008, 12:50

8) Ся ще ви кажа как аз правя бисквитена торта :
Един или два пакета бисквити "Закуска", от белите, или от кафявите, или пък и от двата вида и редувам блатовете, абе каквото имате и както дойде, винаги с еизяжда и се реве за още....защотоооооо (аз понеже крем не признавам, мразя и ненавиждам), цеда кисело мляко, няколко кофички, може да се добави към него сметана, слагам захар/подсладител и/ли някакво сладко, абе каквото има, може да се сложат кокосови стърготини, да се пасират пресни плодове или от компот(кайсии) и с това се мажат "блатовете" т.е. нареждат се в тавичка/чиния за торта бисквити на един ред отгоре се намазва дебел пласт от млечната смес, оставя се 5 мин може и поече малко да поеме, после отгоре се нареждат втори пласт бисквити(тк може да са друг цвят, но не е задължително, а и май-по-вкусна става само с белите, те са някак по-плътни от какаовите, онези кафявите направо се стапят) и така според зависи колко е голяма тавичката, колко кисело мляко сте приготвили и колко пласта искате да сложите :twisted: Отгоре може да наръсите с квот ви хрумне :wink:
Ника, ама никак не излиза евтина в този вариант, но с нея ще утрепете коня с прашка, гаранция :twisted: , който я е опитал после много ме обича :twisted: .
Трябва да я оставите обаче задължително в хладилник да се стегне и след това......режи народеееее :naboi:
Това и с готови блатове става разкошно, но с бисквитки си е класика мммм
Понякога, когато губиш....не се знае какво печелиш:)))
Аватар
Alexa
наш човек
 
Мнения: 2590
Регистриран на:
13 Юли 2006, 11:10
Местоположение:
София

Мнениеот zenata » 02 Апр 2008, 12:59

явно си на кулинарна вълна днес :wink: чеки да те попипкам бисквитите потапяш ли ги в нещо или ги слагаш сухи?
а да ви прошепна, че ако искате веднага да консумирате бисквитена торта - ползвайте ...уф, как се казваха - едни тънки, турски, мн ароматни бисквити, които се топят за секунда в затоплено мляко, кафе..квото ви хрумне. но понеже са мн крехки и са готови веднага /аз с такива я правя/

алекса, що не обичаш кремове :shock: леле кви домашни кремове и пудинги имаааааааааа :oops: стига, стига
Аватар
zenata
VIP
 
Мнения: 34992
Регистриран на:
23 Апр 2007, 14:16
Местоположение:
София

Мнениеот Alexa » 02 Апр 2008, 14:11

Тц...с нищо не ги напоявам бисквитите, те достатъчно си взимат от млякото! Не бе пудинги обичам много даже :evil: обаче бисквитите не се напояват с тях, а това не ме кефи :evil:
Иначе нишестените гадости не мога да ги гледам от малка, само пудингите на д-р Йоткер и то шоколадовите!
Просто бисквитена торта напоена с киселото мляко си е супер яко нещо, пробвай!
Понякога, когато губиш....не се знае какво печелиш:)))
Аватар
Alexa
наш човек
 
Мнения: 2590
Регистриран на:
13 Юли 2006, 11:10
Местоположение:
София

Мнениеот zenata » 02 Апр 2008, 14:15

Alexa написа:Тц...с нищо не ги напоявам бисквитите, те достатъчно си взимат от млякото! Не бе пудинги обичам много даже :evil: обаче бисквитите не се напояват с тях, а това не ме кефи :evil:
Иначе нишестените гадости не мога да ги гледам от малка, само пудингите на д-р Йоткер и то шоколадовите!
Просто бисквитена торта напоена с киселото мляко си е супер яко нещо, пробвай!



вярвам ти :evil:
бтв има един вариант на мн лесен и вкусен пудинг с участието на нишесте :shock: ма не си личи. вариш нишестето, прибавяш няколко жълтъка. кат изстине прибавяш белтъците на сняг. мн е добро :!:
Аватар
zenata
VIP
 
Мнения: 34992
Регистриран на:
23 Апр 2007, 14:16
Местоположение:
София

Мнениеот захира » 02 Апр 2008, 14:21

Aз обичам да слагам между пластовете банани,портокали и киви,става много вкусно.
Животът е безкрайно търсене,в което накрая човек осъзнава,че намира само себе си!!!!
ИзображениеИзображение
Аватар
захира
наш човек
 
Мнения: 9271
Регистриран на:
15 Окт 2007, 22:40
Местоположение:
София

Следваща

Начало  • Назад към Кулинарен журнал

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта