Възкресение Христово – Великден

Възкресение Христово – Великден

Възкресение Христово, Великден е най-големият...

Боядисване на яйца с лак за нокти

Боядисване на яйца с лак за нокти

Здравейте, това са моите яйца боядисани са първо...

Захарни сладки

Захарни сладки

Моята рецепта на захарни сладки за Великден!

Спаначена баница със шунка

Спаначена баница със шунка

Спаначена баница със шунка - един специалитет и...

Лепенка връща самочувствие

Лепенка връща самочувствие

Често критикуваме собствения си външен вид, но...

Камерън Диас: Кейт Ъптън не ми е конкуренция

Камерън Диас: Кейт Ъптън не ми е конкуренция

Тичането по бикини на плажа винаги е...

Модератор: ROZALI

Мнениеот Jeniffer » 02 Апр 2007, 13:04

Здравейте отново :)!
Понеже много обичам бисквитена торта и не само аз бих искала да споделите Вашите малки "тайни" за приотвянето на тази бърза и лесна тортичка! Нещо по-интересно и различно.
Аватар
Jeniffer
приятел
 
Мнения: 782
Регистриран на:
08 Фев 2007, 11:31
Местоположение:
Русе

Мнениеот Lora2 » 02 Апр 2007, 13:38

нещо по-различно - между отделните пластове може да напъхаш стафидки и банани! мммммм.... :D
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот Anelim » 02 Апр 2007, 13:45

Лора2 е дала добър вариянт и аз ще го използвам за другия път :clap: Иначе аз понякога заливам бисквитите с дресинг от ягоди или боровинки и редувам различен крем върху блатовете,като и самите бисквити са различни с една дума,зависи от фантазията....... :wink:
Аватар
Anelim
наш човек
 
Мнения: 5487
Регистриран на:
21 Юли 2006, 19:12
Местоположение:
друг град

Мнениеот Jeniffer » 02 Апр 2007, 14:51

Ммм добри идейки ще ги изполазвам като правя тортичка тази вечер мерсиии :wink:
Аз мисля като направя крема да сложа бисквитите вътре в него, но натрушени на парчета /не много дребни/. После като се втвърди да я сложа на поднос и да настържа шоколад.
Аватар
Jeniffer
приятел
 
Мнения: 782
Регистриран на:
08 Фев 2007, 11:31
Местоположение:
Русе

Мнениеот keisha » 02 Апр 2007, 14:59

Аз използвам домашен крем за торти вместо нишесте.
Аватар
keisha
нов
 
Мнения: 72
Регистриран на:
08 Мар 2007, 16:59
Местоположение:
друг град

Мнениеот Tsvety » 02 Апр 2007, 15:29

Като сте заговори ли за торти,дайте и на мен един съвет.Купих готови блатове,обаче незнам как да на правя крем за тях.Дали ще стане с готово нишесте или трябва крема да е по-гъст :?:
Аватар
Tsvety
приятел
 
Мнения: 531
Регистриран на:
13 Юли 2006, 11:52
Местоположение:
не живея в България

Мнениеот Kep » 02 Апр 2007, 15:41

Кейша, дай рецептата за домашния крем, ако не е тайна де :wink:
Bacteria is sometimes the only culture some people have.
Аватар
Kep
наш човек
 
Мнения: 8804
Регистриран на:
25 Юли 2006, 14:51
Местоположение:
Плевен

Мнениеот obichashta » 02 Апр 2007, 16:51

Аз предпочитам нишестените кремове, защото обикновено домашните се правят с брашно, а то оставя един вкус, който на мен не ми е особено приятен.

Иначе крем брюле и дори крем карамела също могат да се използват за торти, но си е повече играчка докато ги приготви човек.

А за бисквитената торта слагам стафиди, кокосови стърготини, орехи, може сладко от горски ягоди - с две думи каквото ми е кеф в момента. :D
Аватар
obichashta
наш човек
 
Мнения: 1592
Регистриран на:
13 Дек 2006, 05:54
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот Lora2 » 03 Апр 2007, 10:05

Tsvety написа:Като сте заговори ли за торти,дайте и на мен един съвет.Купих готови блатове,обаче незнам как да на правя крем за тях.Дали ще стане с готово нишесте или трябва крема да е по-гъст :?:


Цвети, готовите блатове задължително първо трябва да се сиропират - иначе тортата става суха. Сиропът е вода + захар /2 чаши вода 1 чаша захар/. За крем - аз използвам готовите, които само се разбиват в студено мляко без варене - става по-бързо , пък и много дабре се "стягат". Отделно - между блатовете може да сложиш банан и /или киви, а отгоре - нещо от готовите пакетчета кокосови или шоколадови пръчици. За цялото приготвяне със сиропирането ти стигат 20 минути! И да почерпиш после! :D :wink:
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот Anelim » 03 Апр 2007, 12:18

Аз лично сиропирам единия блат с кафе,другия мляко с карамел стават много вкусни.За да е добро сиропирането винаги или блатовете трябва да са студени и да се сиропират с гореща субстанция или обратното!
Между блатовете може да сложиш и разбита течна/сладкарска/сметана.Украсата може да е от разтопен на водна баня шоколад и със шприц да направиш мрежа или шоколадови причици.
Последна промяна Anelim на 03 Апр 2007, 12:23, променена общо 1 път
Аватар
Anelim
наш човек
 
Мнения: 5487
Регистриран на:
21 Юли 2006, 19:12
Местоположение:
друг град

Мнениеот Lora2 » 03 Апр 2007, 12:20

Анелим, много вкусно звучи - кафе и мляко с карамел!!! Е, как да не си закупя блатове още днес след работа!!! :)
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот Вещица » 03 Апр 2007, 12:39

Пишете, пишете... :evil:
Отиде ми по дяволите диетата :roll:
Снощи прочетох за бисквитената торта и си я направих - ометохме я с домочадието.
Сега ще се изкушаваме ли и с торта с блатове?
Ще стана 150 кила ей :roll:
Май няма да влизам повече в тая секция на форума :idea:
Когато си на дъното на пъкъла, си направи сам стълба и излез...
Аватар
Вещица
наш човек
 
Мнения: 4508
Регистриран на:
25 Юли 2006, 18:18
Местоположение:
Хасково

Мнениеот Lora2 » 03 Апр 2007, 14:32

Вещичка, а като изядем и по една с готови блатове, имам една с компот от кайсии - също мнооого лесна и също мноооого вкусна! :wink: :D
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот Jeniffer » 03 Апр 2007, 14:36

Лора2 я кажи рецептата.
ПП: Майната и на диетата :lol:
Аватар
Jeniffer
приятел
 
Мнения: 782
Регистриран на:
08 Фев 2007, 11:31
Местоположение:
Русе

Мнениеот Вещица » 03 Апр 2007, 14:54

Давайте рецепти, пък диетата все някой понеделник ще я почнем :lol:
Хайде и от мен една крем карамелена торта с кроасани.
2-3 кроасана
1л. прясно мляко
2 препълнени чаени чаши захар
7 яйца
1 ванилия

Карамелизирам 1 чаша захар и я наливам на дъното на йенска тенджера или тава. Върху карамела нарязвам кроасаните на филийки.
Раазбивам яйцата, добявам предварително свареното, охладено и овкусено мляко с ванилията и останалата захар. Изсипвам сместа върху кроасаните и пека на водна баня.
Ако искате да е по-стегната, може да добавите и желатин.
След като се изпече, я обръщате в друг съд и поръсвате отгоре с каквото ви душа сака или каквото имате под ръка - орехови ядки, стафиди, шоколадови или цветни пръчици и т.н
Когато си на дъното на пъкъла, си направи сам стълба и излез...
Аватар
Вещица
наш човек
 
Мнения: 4508
Регистриран на:
25 Юли 2006, 18:18
Местоположение:
Хасково

Мнениеот Lora2 » 03 Апр 2007, 14:56

чаша захар се разбива с 3 яйца, добавяш половин чаша кисело мляко, 2 лъжици олио и 1 бакпулвер в брашно - колкото поеме да си стане гъсто като за кейк.
на дъното на намазана и поръсена тава редиш кайсиите от 1 компот, изсипваш върху тях тестото и печеш.
сиропираш със сиропа от компота плюс чаша вода и чаша захар.
правих го за цветница завчера и обрах похвалите у дома :wink:
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух
Аватар
Lora2
наш човек
 
Мнения: 2053
Регистриран на:
06 Мар 2007, 12:13
Местоположение:
друг град

Мнениеот MonikDiva » 03 Апр 2007, 15:06

много вкусни торти сте захванали :) направо ми се приядоха сега трябва да ходя до магазина да си купя блатове :) аз най много ми харесва с ягоди банани и киви като са смесени между батовете и малко отгоре със залят шоколад това е от мен
Аватар
MonikDiva
приятел
 
Мнения: 508
Регистриран на:
26 Мар 2007, 16:08
Местоположение:
Димитровград

Мнениеот men » 03 Апр 2007, 15:17

Освен, че обичаме да си пийваме(пиянстваме), става, ясно, че обичаме и да си похапваме :lol: :lol: .... и какво ли още :?: :lol:
Аватар
men
наш човек
 
Мнения: 7306
Регистриран на:
13 Юли 2006, 13:07
Местоположение:
София

Мнениеот idevil » 06 Май 2007, 21:55

за бисквитената торта вместо крем мойе да се желира комот 2 вида а полдожвтв да се сложат между блатовете стажа готино -за хора геноже на желето пазбира се :lol:
Each teardrop from your eyes
makes something inside me die
Each of these days that draws us part
takes a piece from my heart
Аватар
idevil
приятел
 
Мнения: 627
Регистриран на:
02 Яну 2007, 15:49
Местоположение:
София

Мнениеот hunny » 10 Май 2007, 20:37

Здравейте и аз ще ви дам една рецепта за бисквинтена торта.

1 пакет бисквити Закуска - бели или школадови
за крема: 1 л пр. мляко
1 ч. ч. захар
6 с.л. брашно
2 яйца

Приготвяне: крема - Завирам млякото без 200 гр. докато кипне, прибавям захарта. През това време двете яйца ги разбивам с брашното и останалото студено мляко. Като заври млякото прибавям яйчената смес и бъркам енергично докато се сгъсти. Продължавам да бъркам още 15 мин, за да не мирише на брашно. Накрая прибавям есенция по желание. Така крема е готов.
В тавичка или йенска тавичка, предварително намокрена, слагам слой от крема, ред бисквити, ред крем и завършвам с крем. Оставя се в хладилника за няколко часа. Това е основата, от тук нататък трябва да ти работи фантазията. Аз съм слагала в-у бисквитите орехи, стафиди, банани на шайби, настърган шоколад и т.н. Всеки път се получава фантазия. Да ви е сладко! :wink:
Аватар
hunny
нов
 
Мнения: 7
Регистриран на:
18 Яну 2007, 20:10
Местоположение:
Бургас

Мнениеот Alexa » 02 Апр 2008, 12:50

8) Ся ще ви кажа как аз правя бисквитена торта :
Един или два пакета бисквити "Закуска", от белите, или от кафявите, или пък и от двата вида и редувам блатовете, абе каквото имате и както дойде, винаги с еизяжда и се реве за още....защотоооооо (аз понеже крем не признавам, мразя и ненавиждам), цеда кисело мляко, няколко кофички, може да се добави към него сметана, слагам захар/подсладител и/ли някакво сладко, абе каквото има, може да се сложат кокосови стърготини, да се пасират пресни плодове или от компот(кайсии) и с това се мажат "блатовете" т.е. нареждат се в тавичка/чиния за торта бисквити на един ред отгоре се намазва дебел пласт от млечната смес, оставя се 5 мин може и поече малко да поеме, после отгоре се нареждат втори пласт бисквити(тк може да са друг цвят, но не е задължително, а и май-по-вкусна става само с белите, те са някак по-плътни от какаовите, онези кафявите направо се стапят) и така според зависи колко е голяма тавичката, колко кисело мляко сте приготвили и колко пласта искате да сложите :twisted: Отгоре може да наръсите с квот ви хрумне :wink:
Ника, ама никак не излиза евтина в този вариант, но с нея ще утрепете коня с прашка, гаранция :twisted: , който я е опитал после много ме обича :twisted: .
Трябва да я оставите обаче задължително в хладилник да се стегне и след това......режи народеееее :naboi:
Това и с готови блатове става разкошно, но с бисквитки си е класика мммм
Понякога, когато губиш....не се знае какво печелиш:)))
Аватар
Alexa
наш човек
 
Мнения: 2590
Регистриран на:
13 Юли 2006, 11:10
Местоположение:
София

Мнениеот zenata » 02 Апр 2008, 12:59

явно си на кулинарна вълна днес :wink: чеки да те попипкам бисквитите потапяш ли ги в нещо или ги слагаш сухи?
а да ви прошепна, че ако искате веднага да консумирате бисквитена торта - ползвайте ...уф, как се казваха - едни тънки, турски, мн ароматни бисквити, които се топят за секунда в затоплено мляко, кафе..квото ви хрумне. но понеже са мн крехки и са готови веднага /аз с такива я правя/

алекса, що не обичаш кремове :shock: леле кви домашни кремове и пудинги имаааааааааа :oops: стига, стига
Аватар
zenata
VIP
 
Мнения: 34448
Регистриран на:
23 Апр 2007, 14:16
Местоположение:
София

Мнениеот Alexa » 02 Апр 2008, 14:11

Тц...с нищо не ги напоявам бисквитите, те достатъчно си взимат от млякото! Не бе пудинги обичам много даже :evil: обаче бисквитите не се напояват с тях, а това не ме кефи :evil:
Иначе нишестените гадости не мога да ги гледам от малка, само пудингите на д-р Йоткер и то шоколадовите!
Просто бисквитена торта напоена с киселото мляко си е супер яко нещо, пробвай!
Понякога, когато губиш....не се знае какво печелиш:)))
Аватар
Alexa
наш човек
 
Мнения: 2590
Регистриран на:
13 Юли 2006, 11:10
Местоположение:
София

Мнениеот zenata » 02 Апр 2008, 14:15

Alexa написа:Тц...с нищо не ги напоявам бисквитите, те достатъчно си взимат от млякото! Не бе пудинги обичам много даже :evil: обаче бисквитите не се напояват с тях, а това не ме кефи :evil:
Иначе нишестените гадости не мога да ги гледам от малка, само пудингите на д-р Йоткер и то шоколадовите!
Просто бисквитена торта напоена с киселото мляко си е супер яко нещо, пробвай!



вярвам ти :evil:
бтв има един вариант на мн лесен и вкусен пудинг с участието на нишесте :shock: ма не си личи. вариш нишестето, прибавяш няколко жълтъка. кат изстине прибавяш белтъците на сняг. мн е добро :!:
Аватар
zenata
VIP
 
Мнения: 34448
Регистриран на:
23 Апр 2007, 14:16
Местоположение:
София

Мнениеот захира » 02 Апр 2008, 14:21

Aз обичам да слагам между пластовете банани,портокали и киви,става много вкусно.
Животът е безкрайно търсене,в което накрая човек осъзнава,че намира само себе си!!!!
ИзображениеИзображение
Аватар
захира
наш човек
 
Мнения: 9271
Регистриран на:
15 Окт 2007, 22:40
Местоположение:
София

Следваща

Начало  • Назад към Кулинарен журнал

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта