Сладки с фъстъчено масло и шоколад

Сладки с фъстъчено масло и шоколад

Рецепта за Сладки с фъстъчено масло и шоколад....

Полента (качамак) на фурна

Полента (качамак) на фурна

Рецепта за Полента (качамак) на фурна, която е...

Питка "Възел"

Питка "Възел"

Рецепта за Питка "Възел". Продукти и начин на...

Екстремна плодова диета

Екстремна плодова диета

Екстремната плодова диета позволява храненето...

Модератор: Rama

Мнениеот roxanna » 31 Авг 2008, 10:04

Изследванията преди бременност
Изследванията преди бременност Какви изследвания е необходимо да направи всяка жена, когато реши да забременява?

1. Задължително посещение на терапевт, който да определи общото здравословно състояние, преглед при стоматолог /множество инфекции, способни да нарушат нормалния ход на бременността, проникват в организма от поразените от кариес зъби/.

2. Общ клиничен анализ на кръвта. Ще помогне да се уточни общото здравословно състояние.

3. Общ анализ на урината /сутрешната порция се събира напълно/.
4. Преглед при гинеколог, колпоскопия. Тази процедура е продължителна /около 20 минути/, но практически е безболезнена - ще позволи да се изключи патология на маточната шийка.

5. Определяне на кръвната група и резус-фактора и за двамата партньори. Тук са възможни два варианта:

- при положителен резус-фактор - отлично, проблеми няма.
- при отрицателен резус-фактор - необходимо е да се направи кръвен анализ за антитела към резус-фактора /дори ако при мъжа той също е отрицателен/. Ако резултатът от анализа е положителен, бременността понастоящем е невъзможна, необходима е корекция на състоянието. Ако е отрицателен - може смело да се планирате раждането на дете. Само не трябва да се забравя да се повтаря този анализ 1 път месечно, започвайки от 8-та седмица на бременността. С този анализ ще се установи и дали съществува несъвместимост в кръвните групи. Анализът на груповите антитела, както и анализът на антителата към резус-фактора, се провеждат веднъж месечно, започвайки от 8-та седмица на бременността.

6. TORCH-комплекс /наличие на антитела в кръвта/. Само количествен анализ с титър ще позволи за се открият антитела към рубеола, токсоплазмоза, херпес, цитомегаловирус /ЦМВ/, хламидии. Наличието на антителата IgG показва имунитет към тези инфекции, можете спокойно да планирате бременност. Наличието на IgM означава остър стадий на заболяването, отложете мисълта за дете до оздравяването ви. Ако към рубеола няма антитела IgG, необходимо е да се ваксинира жената и след нея да се предпазва още 3 месеца. И не е нужно да се питат родителите дали е прекарана рубеола. Точно да се знае това е невъзможно - болестта нерядко протича под маската на ОРЗ, и обратно. Точна информация може да даде само анализът.

7. Анализ за инфекции: обикновена натривка, ПВР /полимеразна верижна реакция, провежда се и при двамата съпрузи/. Позволява да се открият скрити инфекции, които могат да нарушат нормалното протичане на бременността: хламидиоза, микоплазмоза, херпес, цитомегаловирус.

8. Ултразвуково изследване на органите на малкия таз. Позволява да се изключи миома на матката, полип на ендометрията, други заболявания.

9. Графикът на базалната температура ще даде представа за работата на яйчниците. За да е състави, всеки ден по едно и също време в интервала от 6 до 8 сутринта, без да се става от леглото, се измерва с термометър температурата в правото черво. Всички нарушения на режима /например, успиване или по-късно измерване на температурата/, а също особените обстоятелства /към тях се отнасят приемане на лекарства, неразположение, нарушение на менструацията, интимна близост, нарушение в дефекацията/, се отбелязват в специална колонка.
За да бъдат данните информативни, необходимо е да се записват не по-малко от три цикъла. Желателно е - до настъпването на бременността.

10. При нередовен месечен цикъл, болезнена, обилна, или обратно, оскъдна менструация, мазна кожа, прекомерно окосмяване, налице е излишък, или обратно, явен недостатък на телесна маса, съставеният от вас график или ултразвуково изследване не показват някои отклонения, тогава лекарят може да назначи анализ на хормони /определяне на хормоналния статус/.

11. Хемостазиограма, коагулограма - този анализ показва съсирваемостта на кръвта. От състоянието на съсирващата система зависи притокът на кръв и осигуряването на хранителни вещества и кислород до плода. Вродените, изходните нарушения е по-добре да се открият и коригират от по-рано.

12. Определяне на лупусния антикоагулант, антителата към хорионическия гонадотропин, антителата към фосфолипидите ще позволи да се открият факторите за ранното недоизносване на бременността. Още преди започването трябва да се знае дали няма поводи за опасения откъм тази страна, а ако има - да се вземат мерки.По материали от в. "Женско здраве"

-------------------------------------------------------------------------------------


Какво е фолиева киселина и защо имаме нужда от нея?

Фолиевата киселина е витамин от групата на B витамините. Той подпомага правилното развитие на навралната тръба на бебето, която оформя мозъка и гръбначния стълб.

Много е важно да се приема фолиева киселина преди зачеването и през първите 3 месеца от бременността на жената. По-голямата част от жените разбират, че са бременни чак след края на първия месец, когато бебето е вече оформено. Затова е по-добре жените в репродуктивна възраст да са подготвени и да приемат фолиева киселина без да има значение дали планират дете или не. Статистиката показва, че повече от половината случаи на забременяване са неочаквани. Ежедневният прием на фолиева киселина изисква нищожни усилия, а води до много важни резултати - намалява с 80% риска от тежки вродени дефекти на бебето.

Основни източници

Най-много фолиева киселина има в салатите, спанака, зеленолистните зеленчуци карфиола, зеления лук, граха, цвеклото, магданоза, морковите, доматите, фасула, целината, а също така и в пъпешите, портокалите и другите цитрусови плодове, бананите. Има я и в говеждото, и в пилешкото месо, а така също и в овесените ядки, олющеното просо, елдата.

Включвайте в менюто си храна богата на белтъчини, млечни продукти, месо, риба. Освн това запомнете, че в 100 гр. мая за хляб се съдържат 550 мкг фолиева киселина, в същото количество говежди черен дроб - 240 мкг, в 100 гр. извара - 40 мкг., в толкова ръжен хляб - 30 мкг. фолиева киселина.

При продължителната кулинарна обработка на продуктите се губи до 90% от фолиевата киселина. За да я запазите пускайте ги в лека подсолена кипяща вода, яжте пресни плодове и зеленчуци. Подгряването на вчерашните гозби нацяло унищожава този ценен витамин.

Неофолик

Повечето жени не приемат достатъчно фолиева киселина чрез храната си. Само една от десет жени си набавя задължителната дневна доза от 0,4 мг. Най лесният и ефективен начин да си осигурим необходимото количество е да я взимаме под формата на таблетка от 0,4 мг.

Точно това е и разфасовката на българския препарат NEOPHOLIC. Това, което зависи от нас е да пием по една таблетка всеки ден.

Фолиевата киселина бързо губи своята активност и годност, когато е изложена на външното влияние. При пакетиране на таблетките във флакон годността им не надвишава 2 месеца. Таблетките в блистерна опаковка обаче запазват качествата си до 2 години от датата на производство.

Неофолик таблетката е точната дневна доза фолиева киселина в надеждна блистерна опаковка от neopharm.

ЛЕКАРСТВЕН ПРЕПАРАТ! ПРЕДИ УПОТРБА ПРОЧЕТЕТЕ ЛИСТОВКАТА!--------------------------------------------------------------------------------------

Що е това цитонамазка?

Благодарение на това изследване, въведено за първи път от Papanicolau, драстично се намали заболеваемостта от рака на маточната шийка. Цитонамазката позовлява да се улови заболяването в най-ранните му стадии, когато оперативното лечение води до 100% излекуване, а също така да се установят онези предракови състояния, при които е необходимо само да се обгори засегнатият участък върху шийката на матката. Изследването не е болезнено!


Каква е техниката на изследването?

Лягате върху гинекологичния стол, както за обикновен преглед. Лекарят поставя във влагалището спекулум /така се нарича инструментът позволяващ оглед на влагалището и маточната шийка /.
С малка четчица се взима материал от каналът на маточната шийка.
Така взетите клетки се "натриват" върху предметно стъкло и след подходяща обработка патологоанатомът дава своето заключение. Това може да отнеме няколко дни.


Какви са възможните резултати?

РАР I - нормални клетки. Не е необходимо никакво лечение, освен ако Вашият гинеколог Ви е казал че имате "раничка" която трябва да бъде обгорена. Това се налага за да се прекъсне веригата на канцерогенезата;
РАР II - клетки показващи най-често възпалително заболяване. Тук често се налага противовъзпалително лечение. Ако имате "раничка" тя трябва да бъде обгорена;
РАР III - Съмнителен резултат. Обикновенно се налага да се проведе съответно лечение, контролна цитонамазка след него и обгаряне. Понякога се налага и да се направи биопсия /също неболезнено изследване, което цели вземането на малко парченце тъкан от маточната шийка за доуточняване на диагнозата/;
РАР IV - наличие на единични ракови клетки;
РАР V - наличие на множество ракови клетки.


Колко често трябва да се прави това изследване?

Обикновенно веднъж годишно. По преценка на Вашия гинеколог и по-често.

Съветите на на д-р Трифонов:

1. Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да Ви коства живота!

2. Изисквайте цитонамазката да се прави с четка /вижте я предварително/ ! Това Ви гарантира по-точни резултати.

3. Искайте от Вашият гинеколог да Ви даде стъклото с готовата цитонамазка! Това ще позволи на лекарят-патологоанатом да направи сравнение при следващата цитонамазка. Ако резултатът е РАР IV или РАР V ще можете да поискате второ мнение при друг патоанатом.

4. Ако Вашият лекар Ви предложи операция - не се паникьосвайте! Задължително потърсете мнението и на втори патоанатом /стават и грешки!/ и ако то се покрива с първото - не се колебайте! Уловен в начален стадий ракът на маточната шийка е лечим 100%!автор: д-р Иван Трифонов

_____________________________________________________________-
Изображение
Аватар
roxanna
наш човек
 
Мнения: 1383
Регистриран на:
30 Май 2007, 09:02
Местоположение:
село

Мнениеот roxanna » 02 Сеп 2008, 17:50

Автор Дебора Гейнс
24. 10. 2005
Как можете да познаете дали сте бременна ?
Най-ранният начин, по който можете да разберете със сигурност е кръвният тест.
Четири дни след оплождането, организмът започва да произвежда хормон наречен hCG (човешки хорионгонадотропин), който може да бъде открит в кръвна проба или проба от урина няколко дни по-късно. Въпреки това обаче, някои жени забелязват симптоми дори преди да си направят тест. Въпреки, че тези симптоми не са убедително доказателство, вие задължително трябва да си направите тест, ако почувствате следното:

Чувствителни гърди
Много жени споделят повишена чуствителност и пълнота на гърдите или тежест след няколко дни. Но до три седмици след зачеването, вашите ареоли (розовата или кафеникава кожа около зърната ви) може да започнат да се увеличават


Зацапване
Слабо кървене, по-оскъдно от цикъл и понякога смесено с жълтеникъв секрет, може да се появи когато оплодената яйцеклетката се закрепва за стената на матката.


Умора
Не можете да седите будни на работа ? Ако се чуствате уморени дори и след хубав нощен сън може би вашето тяло минава през промените на ранната бременност.


Гадене
Не си мислете за него като за „сутрешно гадене”, то може да се появи по всяко време на денонощието. Може да бъде като лека настинка или като лош стомашен вирус – или може изобщо да не се появи.


Подуване
Много жени бъркат ранните признаци на бременност с ПМС, съмненията отпадат когато цикълът ви не дойде


Често уриниране
Може да почувствате нужда да ходите до тоалетната по-често от обикновено – симптом, който ще се завърне с пълна сила във вашия последен триместър.


Разтягане на тазовите връзки
По време на една нормална бременост матката се увеличава около 100 пъти в сравнение с размера си преди бремеността (представете си круша, която се превръща в баскетболна топка). Някои жени чувстват как техните тазови връзки се разтягат, за да направят място за това нарастване.


Глад за определени храни
Ако изведнъж почуствате силно желание за цитрусови плодове, червено месо (въпреки, че сте вегетарианка) или за картофен чипс, не си мислете, че всичко е в главата ви. Бременните тела могат да изпитват нужда от по големи количества витамин С, желязо или сол дори и в самото начало.
Източник: Книга за бременността и първата година на бебето, клиника Майо (Мороу, 1994)

--------------------------------------------------------------------------------------
[size=12]Епидурална аналгезия [/size]
Автор Мари-Клод Дьолае
11. 11. 2002

Огромното преимущество пред общата упойка е това, че се прави нечувствителна само долната част на тялото, а съзнанието остава будно. В зависимост от дозата, родилката изпитва някакви усещания или не чувства абсолютно нищо.

Проводната аналгезия се прави, когато разкритието е напреднало - някъде около 3 см. Анестезиологът инжектира между 3-я и 4-я лумбален прешлен упойващ препарат, който действа на коренчетата на нервите, излизащи от гръбначния мозък. На мястото се оставя тънка найлонова тръбичка - катетър, в случай че се наложи нова инжекция. Първата доза е слаба, за да не се направи напълно безчувствен малкият таз и да не се лиши напълно майката от всякакви усещания. Просто да не и '' откраднат '', ако може така да се каже, раждането.

Не всички родилни домове разполагат с компетентен персонал за прилагането на епидурална аналгезия.

- Показания за епидурална аналгезия

- Избягва се пълната упойка при случаите, при които преди се е прилагала: форцепс, цезарово сечение. Цезаровото сечение, направено с епидурална аналгезия, позволява на майката да присъства на раждането на детето си, да чуе първия му вик и да го докосне. Майката трябва да е предварително подготвена, за да е в състояние да чува екипа как работи и коментира.

- Продължително и трудно раждане.

- Когато разкритието не напредва. С антиспазмолитичното си действие тя прави шийката по-податлива и ускорява разкритието.

- Позволява на рискови родилки, страдащи от сърдечни заболявания или от диабет, които иначе щяха да се подложат на цезарово сечение, да родят нормално.

- Неудобствата при епидуралната аналгезия са съвсем малко в сравнение с преимуществата и:

- Увеличение на ражданията с форцепс при първескините, тъй като те нямат желание да се напъват - малкият им таз е безчувствен.

- Появяват се болки в кръста след 24 или 36 часа.

Любопитно е да се отбележи, че повечето първескини - 80-90%, не желаят епидурална аналгезия, защото искат да изживеят напълно раждането. При второ раждане обаче около 70% от родилките искат тя да им се направи.


--------------------------------------------------------------------------------------
Как действат тестовете за овулация?
29 септември 2003

Тестът е за всички, които искат да имат дете. Той помага за правилното планиране на бременността. Нещо повече, той помага на лекарите-специалисти да установят, дали има овулация и по този начин да определят насоките на лечение при наличен или подозиран стерилитет.
Цикличните промени в женския организъм се наричат репродуктивен цикъл. Той се контролира от две жлези в мозъка, наречени хипоталамус и хипофиза. Те отделят химически субстанции, наречени хормони. Хипоталамусът отделя хутеинизиращ хормон- освобождаващ фактор (LH-оф). Той стимулира хипофизата да отделя фоликуло стимулиращ хормон (FSH) и лутеинизиращ хормон (LH). FSH и LH от своя страна повишават отделянето на два други хормона – прогестерон и естроген от яйчниците.

По време на развитието си преди да се роди, във тялото на всяка жена се образуват около 2 милиона незрели яйцеклетки. Само 400-500 от тях ще претърпят по-нататъшно развитие в периода между пубертета и менопаузата.

Цикличните промени в женския организъм ще наричаме за кратко “цикъл”. Продължителността на цикъла е броят на дните от началото на една менструация до деня преди следващата менструация. Това означава, че трябва да се започне броенето от първия ден на менструацията, да се преброят дните до началото на следващата и от получената сума де се извади един ден. Например, ако броят на дните от началото на една менструация до началото на другата е 29, то продължителността на цикъла на тази жена е 28 дни, защото 29-1=28. При повечето жени продължителността на цикъла е средно 28 дни.

Всеки цикъл се състои от 3 фази: фоликуларна, овулаторна и лутеална.

Фоликуларната фаза продължава от първия ден на цикъла до овулацията – средно 10-14 дни. В началото на цикъла ниското ниво на хормона естроген стимулира отделянето на LH-оф от Хипоталамуса. LH-оф предизвиква отделянето на FSH и LH от хипофизата. Това от своя страна увеличава продукцията на естроген в яйчниците.

След това настъпва овулаторната фаза.

По време на нея естрогенът стимулира съзряването на един фоликул в яйчниците. Фоликул се нарича структурата, в която се намира незрялата яйцеклетка. Когато фоликулът узрее, той се спуква и освобождава една яйцеклетка. Именно този процес, на освобождаването на яйцеклетката се нарича “овулация”. Овулацията настъпва 24 до 36 часа след повишаването на количеството на лутеинизиращия хормон (ЛХ) – средно 14 дни преди края на цикъла. Това повишаване е много бързо, голямо и продължава кратко време – само 1-2 дни. Затова то се нарича “пик на LH”.

След овулаторната настъпва лутеалната фаза. Тя продължава от овулацията до края на цикъла. След освобождаването на яйцеклетката, фоликулът се превръща в т.нар. “корпус лутеум” или ”жълто тяло”. Затова и фазата се нарича ”лутеална”. Корпус лутеум произвежда хормона прогестерон, който разрехавява вътрешната стена на матката, подготвяйки я за прикрепването на оплодената яйцеклетка в нея (това се нарича “имплантация на яйцеклетката”).

Важно е да се каже, че не във всеки цикъл настъпва овулация! Напълно нормално е на всеки 13 цикъла да има един ановулаторен – цикъл, по време на който няма овулация. В такъв цикъл пик на LH може да се установи, но може и да не се установи.

Лутеинизиращият хормон се съкращава LH в медицинската литература. Ниски количества от него винаги се откриват в урината
. Нивото на LH рязко се повишава 12-16 дни (средно 14) преди началото на менструацията – както казахме, това се нарича пик на LH
. Ще припомним, че този пик на LH продължава само 1-2 дни. Какво е неговото значение? Именно пикът на LH предизвиква овулацията 24 до 36 часа след това.

Използването на домашен тест за овулация е бърз, удобен и хигиеничен метод.

С негова помощ предварително се определят 2-та дни, когато зачеването е най-вероятно в настоящия цикъл, т.е. когато се извърши тестуването, а не дава информация, която да се използва в следващия цикъл, както е например при измерването на базалната температура. Тъй като пикът на LH е много кратък, а повишаването на количеството на LH – много голямо, този пик може да служи като много точен белег за откриване на овулацията. Не забравяйте, че именно пикът на LH предизвиква овулацията 24 до 36 часа след това. Именно денят преди овулацията и денят на овулацията са 2-та най-фертилни дни, т.е. дните, когато шансът за забременяване е най-голям. Следователно, откривайки пикът на LH, вие откривате двата най-фертилни дни и то – предварително. Тестуването се извършва само през няколко дни от цикъла, а не във всеки от дните, както е при другите методи. Двойката може да замени очакването с ефективни действия. Този метод помага на лекарите да открият проблеми на овулацията и може да се използва като част от лечението на стерилитета – напр. успоредно с ин витро фертилизацията (ин витро оплождането).


Как се използва “Клирплан” (тест за овулация)?

• Определете продължителността на цикъла – броят на дните от първия ден на менструацията до деня преди следващата менструация.
• При нередовен цикъл – изберете най-краткия в последните 6 месеца.
• Използвайте таблицата в листовката, за да разберете на кой ден от цикъла да започнете тестването.
• Спрете тестването когато установите пикът на LH.
• Понякога може да се наложи да използвате повече от една опаковка тестове.
• Тествайте по всяко време на денонощието, но приблизително по едно и също време
• Не трябва да сте уринирала поне 4 часа преди тестването
• Насочете върха на теста надолу и го задръжте в струята урина за 5 секунди
• Ако желаете, можете да съберете урина в сух и чист съд и да потопите теста за 20 секунди
• Отчетете резултата след 3 минути

Кога да се тества?

В общия случай ако Вашият цикъл има продължителност 28 дни, овулацията би трябвало да настъпи 14 дни преди края му – т.е. на 14-тия ден. Тъй като пикът на LH предхожда овулацията с 24- 36 часа, той се очаква да настъпи на 13-тия ден. Трябва да започнете тестването на 11-тия ден. Това е така, защото настъпването на овулацията може да варира от цикъл на цикъл – тестването се започва винаги 2 дни по-рано, за да не се пропусне пикът на LH.

При цикъл от 21 дни началото на тестването е на 5-тия ден, пикът на 7-мия, очаквана овулация на 7-ми ден. При цикъл от 22 дни - началото е на 5 ти ден, пикът на 7-ми, а овулацията на 8 ден. И т.н.

Как се отчита резултата?

• Линията, която е по-близо до стрелката е “резултантната линия”, показваща нивото на LH
• По-отдалечената линия е “сравнителната линия”, която показва, че тестът функционира правилно
• Сравнете “сравнителната линия” с “резултантната линия” :
–Ако “резултантната линия” е по-бледа от “сравнителната линия” пикът на LH още не е настъпил
–Ако “резултантната линия” е със същата интензивност или по-тъмна от “сравнителната линия” пикът на LH е настъпил
- Ако “резултантната линия” е по-бледа от “сравнителната линия” – няма пик на LH.
- Ако “резултантната линия” е по-тъмна от “сравнителната линия” – има пик на LH.
- Ако “резултантната линия” е като “сравнителната линия” - има LH.
- Ако и двете линии са тъмни, но еднакво тъмни - има пик на LH.

Много важно е да се спазват изискванията за времето на отчитане на резултата. Резултатът трябва да се отчете след 3 минути! Изхвърлете теста след 10 минути!
Знайте, че “сравнителната линия” трябва да се появи до 3 мин. – това означава, че процедурата е завършена и резултата може да се отчете.
Ако”сравнителната линия” се появи между 3 и 10-та мин. – използвано е недостатъчно количество урина, но резултатът е валиден!
Ако”сравнителната линия” се появи след 10 -та мин. – резултатът е невалиден!
Ако са спазени тези условия,и резултата е валиден, Вие имате един резултат, който е най-точният възможен.

Понякога, макар и рядко е възможно да установите пик на LH с всичките 5 теста, с които сте се тествала.

Кога е възможно да има продължителен пик на LH или пик на LH в необичайни дни.
Възможни причини са:
• Прием на медикаменти за лечение на стерилитет
• Бременност
• Поликистозна болест
• Менопауза

Препоръчително е да се тествате с тест за бременност, напр. “Клирвю ЧХГ ІІ” или “КлирблуКомпакт”, за да узнаете с над 99% сигурност, дали сте бременна или не. Препоръчваме Ви в такива случаи да се консултирате със специалист.

Понякога е възможно и да не установите пик на LH, въпреки, че сте използвала всичките 5 теста в една опаковка. Това би могло да се дължи на една от следните причини:

Проверете правилното изпълнение на процедурата:
Правилно ли е пресметната продължителността на цикъла?
Кога е тествано? Дали тестването е започнало от деня, посочен в таблицата на листовката, според продължителността на цикъла.
Дали е тествано по едно и също време в различните дни? Вие може да се тествате по всяко време на денонощието, но приблизително по едно и също време през всеки от дните , в които изпълнявате теста.
Дали са минали поне 4 часа от последното уриниране? Не забравяйте, че това е много важно условие за правилното изпълнение на теста.
В някои случаи е възможно да има много кратък пик на LH – по-кратък от 24 часа. Затова Ви съветваме да се тества на всеки 12 часа.
Напълно нормално е да има цикли, в които не настъпва овулация. Те се наричат “ановулаторен цикъл” и се случват средно 1 на 13 цикъла, в които има овулация. Продължете тестването през следващия месец.
Ако се отхвърли всяка една от тези причини, потърсете консултация със специалист!
Върху резултатите от теста не влияят: прием на алкохол и кафе, повечето заболявания, диабет, инфекции на пикочно-половата система, спазването на диета, заниманията с активен спорт. "


Използвани са материалите на “Фромвулеви”, относно теста "Клирплан" (ClearPlan), произведен от английската компания "Unipath".
Изображение
Аватар
roxanna
наш човек
 
Мнения: 1383
Регистриран на:
30 Май 2007, 09:02
Местоположение:
село

Мнениеот Aliceinchains » 04 Фев 2014, 13:00

Здравейте,интересувам се дали може да си забременяла, но да почувстваш след това и обичайните симптоми на ПМС преди съответната дата на идване на мензиса. Нямам предвид всеки месец, а само в месеца на евентуалното забременяване.
Изображение
Аватар
Aliceinchains
кандидат
 
Мнения: 123
Регистриран на:
18 Юни 2013, 16:18
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот rumelina61 » 03 Апр 2014, 09:42

Прочетох тази статия, която показва какво се случва с бременната жена и настъпващите изменения, които са най-често физиологични.
Виж я и ти, може да ти бъде полезна:
http://otvori-me.com/post/435
Аватар
rumelina61
нов
 
Мнения: 8
Регистриран на:
02 Мар 2010, 14:47
Местоположение:
Русе

Мнениеот svetulka76 » 08 Дек 2014, 12:12

Здравейте.Аз съм на 38години и съм бременна във втория месец.Получих много силни спазми в коремната област за около час-час и половина,а после и леко зацапване.Сега всичко отмина,но имам парене в лявата част.Нормално ли е това и какво трябва да направя?Благодаря ви предварително.
svetulka76
нов
 
Мнения: 1
Регистриран на:
08 Дек 2014, 11:51
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот Rama » 08 Дек 2014, 12:14

Да отидеш на лекар.
Аватар
Rama
VIP
 
Мнения: 26107
Регистриран на:
13 Юли 2006, 10:29
Местоположение:
София

Мнениеот сат » 08 Дек 2014, 12:15

Да посетиш доктор, това е единственото, което трябва да направиш!
Ако си струва да го направиш, значи си струва и да прекалиш.
Аватар
сат
наш човек
 
Мнения: 4412
Регистриран на:
29 Ное 2006, 14:56
Местоположение:
София

Мнениеот Katya93 » 06 Май 2016, 16:29

Здравейте, приятеля ми свърши в мен 5 дена след края на цикъла ми. Въпроса ми е каква е възможността да съм забременяла ?
Katya93
нов
 
Мнения: 2
Регистриран на:
06 Май 2016, 16:23
Местоположение:
София

Мнениеот Bambulka » 06 Май 2016, 21:36

Много, много е голяма възможността да си бременна :nod:
Щастието е добро здраве и лоша памет!
Аватар
Bambulka
наш човек
 
Мнения: 7321
Регистриран на:
28 Дек 2007, 09:38
Местоположение:
друг град

Мнениеот Marchela_1 » 07 Май 2016, 11:31

Katya93 написа:Здравейте, приятеля ми свърши в мен 5 дена след края на цикъла ми. Въпроса ми е каква е възможността да съм забременяла ?

По принцип овулацията(когато е възможно зачеване) е точно в средата на един менструален цикъл и трае около 24 часа.Това важи,ако цикъла е точен.
Има вероятност,около 50% според мен.Можеш да разбереш след 14 дни -купи си тест на бременност Shure check.
Аватар
Marchela_1
наш човек
 
Мнения: 1251
Регистриран на:
16 Май 2012, 12:41
Местоположение:
друг град


Начало  • Назад към Бременност и раждане

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта