Как да изберем обувки за бала?

Как да изберем обувки за бала?

Сезонът на баловете наближава и повечето...

8 домашни лека  срещу главоболие и мигрена

8 домашни лека срещу главоболие и мигрена

Главоболието, включително и мигрената, е доста...

Кажете „сбогом” на любовните дръжки

Кажете „сбогом” на любовните дръжки

Ако искате да се разделите с любовните си дръжки,...

ИГРА: Кое е последното нещо, което купихте за дома си?

ИГРА: Кое е последното нещо, което купихте за дома си?

Тази седмица ви питаме кое е последното нещо,...

Анджелина Джоли пилотира самолет над пустинята на Намибия

Анджелина Джоли пилотира самолет над пустинята на Намибия

Анджелина Джоли е авантюрист като в култовия й...

Мелания Тръмп ще бъде сама на погребението на Барбара Буш

Мелания Тръмп ще бъде сама на погребението на Барбара Буш

В събота Мелания Тръмп ще присъства на...

Модератори: Вещица, Bambulka, Rama, Лилит, vesal

Мнениеот Dolittle » 19 Юни 2008, 13:07

Аз съм новобранче, моля, не се смейте на въпроса ми! Никога не съм имала куче, само веднъж намерих едно и го прибрах за 2 седмици, но то си имаше навици...
Та, ако се вземе бебе, то не е привикнало и се чудя какъв е начина да го научиш да стиска по 12 часа!?! Все пак това е много голям интервал. Бебетата предполагам си пишкат на забранени места и ми е чудно как става отучването им от този навик?

Можете да ми давате съвети и за други неща, относно гледането на куче, ще са ми от полза!
Аватар
Dolittle
кандидат
 
Мнения: 101
Регистриран на:
16 Юни 2008, 12:46
Местоположение:
София

Мнениеот Лилия-Лейла » 19 Юни 2008, 15:12

До шест месеца ще ти пишка в къщи,няма как.
Аватар
Лилия-Лейла
наш човек
 
Мнения: 1643
Регистриран на:
19 Окт 2007, 14:10
Местоположение:
Стара Загора

Мнениеот skrofla » 19 Юни 2008, 16:16

трябва просто редовно да го разхождаш, още от малко да му създадеш режим. те си имат много силно развито обоняние и сами си "надушват" къде да си вършат работата, сещаш се какво искам да кажа, надявам се. но е много важно да го разхождаш!!!
Аватар
skrofla
наш човек
 
Мнения: 4012
Регистриран на:
29 Апр 2008, 08:22
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот Dolittle » 19 Юни 2008, 18:32

Трябва ли да се извежда по-често докато е по-мъничко?
И ако го извеждам повече от 2 пъти дневно, няма ли да свикне така?

Ох, всякакви животни съм имала, но куче май по-трудно се гледа?!? Или на мен ми се струва сложно. Но има време... :D
Аватар
Dolittle
кандидат
 
Мнения: 101
Регистриран на:
16 Юни 2008, 12:46
Местоположение:
София

Мнениеот gorgona » 19 Юни 2008, 19:53

Аз имам кученце,к е вече на 5 месеца.Разхождам го сутрин рано преди да отида на лекции и вечер късно,защото сега през деня му е топло.Иначе на терасата съм му сложила една кутия от пица и върху картона парче от една мъхеста ковертюра.Той се научи,че там му е тоалетната и си ходи там.Много рядко се изпуска из апартамента,но все още си е малък.Но често сменявам картона, ковертюрата-всеки ден.(нарязала съм няколко парчета,сменявам,пера,слагам друго и...така.)
Аватар
gorgona
наш човек
 
Мнения: 1786
Регистриран на:
09 Апр 2008, 16:28
Местоположение:
друг град

Мнениеот Dolittle » 19 Юни 2008, 20:03

Значи докато е малко си е котенце :lol:
Ами сега ми изглежда сложно, но сигурно се окопитваш като ти е в ръцате пухената топка
Аватар
Dolittle
кандидат
 
Мнения: 101
Регистриран на:
16 Юни 2008, 12:46
Местоположение:
София

Мнениеот irji » 19 Юни 2008, 20:23

Първото ми куче беше с навици от майка си.Второто се опита да пишка и да се изхожда в апартамента,но :twisted: муцунката му беше "набутана" в урината му(насилствено разбира се,след много дърпане).Такъв ужас за тези животинки няма.Малко груб метод,но се прилага само веднъж и не повтарят. :lol: Може би има много по добри начини,но просто няма такова невъзприемащо куче като второто ми(инат от класа) :lol:
"Чистата ми съвест е по-важна от всички присъди."
Аватар
irji
приятел
 
Мнения: 683
Регистриран на:
13 Окт 2007, 20:04
Местоположение:
София

Мнениеот Кики-рики » 01 Авг 2008, 14:10

Здравейте!И ние си имаме куче след седмица ще стане на 2 мес.Като кажа "не"реагира,но за пишкането няма ефект.Топих парцал в урината и вестници,но тя не отива там където съм ги оставила/банята/.Пишка по плочките и на паркета в хола,плясках я с вестник ,казвах НЕ-ефект никакъв.Извеждам я 4пъти за по 5 мин.и си върши всичко навън,но не й е достатъчно.Какво да правя?
Аватар
Кики-рики
нов
 
Мнения: 2
Регистриран на:
04 Яну 2008, 15:50
Местоположение:
София

Мнениеот Suzyyy » 01 Авг 2008, 15:39

И аз сега ще взимам куче, но ако майка ми го види да се испишка, а камоли да се изка ще хвърчи през прозореца...питах братовчед ми те имаха преди години кучета, едно от което го гледаха от бебе, но за жалост почина на 11год. и го попитах как са го научили, и той ми каза, че като се испишка където не трябва ти му се развикваш и му сочиш къде трябва да го направи и то постепенно свикнало да пишка в банята и навън, такаче и мен тази тема ме вълнужа изключително много... с удоволствие ще чакам още мнения по въпроса
Аватар
Suzyyy
нов
 
Мнения: 36
Регистриран на:
22 Юни 2008, 15:30
Местоположение:
Пазарджик

Мнениеот patrik » 01 Авг 2008, 15:51

Разберете бе хора, няма начин ще има изпишкано или изакано някъде.
Моляте не си взимай кученце защото сега стотици навън без дом и всеки ден за тях е на живот и смърт.
Малко кученце на 50 дена няма изградени навици то пишка навсякъде.
ПРИУЧАВАНЕ НА КУТРЕТО КЪМ ХИГИЕННИ НАВИЦИ

Въведение
Кутретата имат нужда да се облекчат скоро след хранене, пиене на вода, игра или сън. За повечето кученца на възраст над 10 седмици това означава между 5 и 10 пъти дневно, средно около 6 пъти. През лятото, когато е топло и поемат повече вода, това значи и по-често.
До тази възраст кутретата са бебета. Те не могат да контролират физиологичните си нужди.
Обучението се състои главно в предотвратяване на инцидент, а не в наказания постфактум.

Общи правила
Двете основни правила са:
1. Това е най-важното правило - Ако не хванете кученцето по време на "престъплението" - не го наказвайте! Не прилагайте физически наказания като удари, натъркване на муцуната в пишканото, не крещете. Едно спокойно и твърдо НЕ е достатъчно.
2. Хвалете и награждавайте всеки път когато го направи където трябва. Използвайте ключови думи (виж по-надолу вербални знаци).
Освен това:
- Осигурете достатъчно чести разходки или достъп до вестниците/банята/двора.
- Не се връщайте от разходка без кученцето да се е облекчило
- Установете редовен режим на хранене
- Не му давайте достъп до нежелани места. Много кучета предпочитат определени повърхности като килими, мокети и др. Пазете кучето от "рискови" повърхности. Ако кученцето изведнъж изчезне от стаята може би търси тайно място за облекчаване, така че затваряйте вратите на стаите, в които би могло да се промъкне.
- Неутрализирайте миризмата на урина с дезодорант. Не използвайте препарати, базирани на амоняк. Амонякът се разгражда до урея, която е компонент на урината.
- Добре е вечер след 21:00 да вдигате паницата с вода, освен ако не е много топло. 2-3 кубчета лед са добра идея.
- Здравословното състояние, обезпаразитяването и правилното хранене на вашето кученце са от изключителна важност за изграждането на хигиенни навици.

Методи
Метод 1: Вестници или постелка
Поставете два пласта вестници в ъгъла, далеч от мястото за храна и съда за вода. След хранене, сън, игра, или при признаци за нужда (душене на пода, въртене в кръг), заведете кученцето при вестниците. Всеки път щом се облекчи върху тях сменете горния слой и оставете долния. Кучетата се облекчават там, където подушват урина или фекалии и ще започнат да предпочитат вестника пред всяко друго място.
Ако всичко върви добре и кученцето използва вестниците постоянно, премествайте вестниците все по-близо до външната врата (или вратата на банята/терасата, ако така сте решили).
Друг вариант са специални постелки, които са ароматизирани с химикал, който привлича кученцето да ги използва за целта.
Недостатъкът на този метод е, че се окуражава облекачаването на нуждите вътре в дома. При това положение приучаването към ходене навън ще е по-бавно.

Метод 2: Клетка
Този популярен метод включва затварянето на кученцето в клетка, достатъчно голяма, за да е неговото легло. Кучетата по природа не обичат да замърсяват леглото си. Това върши работа и повечето кученца, поставени в клетка, контролират нуждите си по-дълго, отколкото очакваме. Кученца на 8-9 седмици могат да издържат 7-8 часа, но не се препоръчва да бъдат оставени без наблюдение в клетка за толкова дълго време. Продължителната изолация може да доведе до сериозни поведенчески проблеми в бъдеще.
Същественото е винаги когато кученцето е у дома и не може да бъде наблюдавано, да се оставя в клетка. Докато готвите, четете или сте навън. Непосредствено преди да го оставите в клетката, изведете кученцето навън за тоалетна. Веднага щом го изкарате от клетката, направете същото. В клетката не трябва да има храна и вода, само постелка и евентуално играчка за дъвчене. Нощем също го затваряйте в клетката. С израстването оставяйте кученцето извън клетката за по-дълги периоди.
Повечето хора не разбират едно важно предимство на този метод. Той върши повече от това да спре кучето да изцапа къщата. Учи го, че когато му се доходи по нужда, може да стиска, че не е нужно да се облекчи веднага щом му се прииска. Кучета, минали през този метод, са по-надеждни в бъдеще.
Когато купувате клетка, изберете правилния размер - този, който ще ви служи и когато кучето порасне, но по възможност с разделяща преграда. Ако клетката е твърде голяма, това може да причини проблеми - кученцето може да се облекчи в единия ъгъл, а после да го разнесе из цялата клетка. Ако това се повтаря, ще разруши инстинкта му да не замърсява леглото си и методът за обучение ще се превърне в поведенчески проблем.

Метод 3. Постоянно наблюдение
Този метод изисква да прекарвате много време с вашето кученце. Подходящ е ако работите у дома, пенсионер сте или сте непрекъснато с кучето си.
Състои се в това непрекъснато да наблюдавате кученцето. Щом прояви признаци, че ще го направи (душене на пода, въртене в кръг или внезапно скриване) го извеждате навън. Щом свърши работата хвалим, награждаваме и го прибираме веднага у дома. Важно е кучето да разбере, че целта на излизането е да си свърши работата. Не започвайте да играете, да се разхождате. Вербалната комуникация помага в този случай.

Вербални знаци
Специфична вербална комуникация ще помогне и на двама ви. Добра идея е винаги да използвате определена дума щом стане време за тоалетна. Например "Навън?" Ако дадена дума ще служи за ключова дума или сигнал е важно всички в семейството да използват същата дума по същия начин.
Когато вече сме навън насърчаваме кученцето с фрази като "Пишкай", "Върши работа", "Побързай". В началото казваме фразата по време на "вършенето на работа", за да можем после да я използваме като ключова дума, подканяща го да върши каквото ще върши.
Щом се облекчи е много важно да го похвалим с "Браво", "Добро куче" и да се приберем веднага.
Когато извеждате кученцето за игра или разходка не трябва да използвате същата ключова дума.

Когато белята стане
Ключов момент в това обучение е да помните правило 1: Ако не хванете кученцето по време на "престъплението" - не го наказвайте! Няма значение кой какво ви е казал и какво друго сте прочели, ако заварите мърсотия, направена докато ви е нямало, просто почистете и забравете!
От съществена важност е почистването на мястото - не просто да се забърше, а да се почисти изцяло и да се обезмириси с препарат на ензимна основа.
Ако белята стане във ваше присъствие, вината е ваша. Не сте забелязали или сте игнорирали знаците, които кученцето е подало, че ще свърши работата: въртене в кръг с нос , забит в пода в търсене на идеалното място. Тези знаци са точно като светлината на светофара за шофьора, може да има дребни разлики между поведението на различните кученца, но всяко си има своите предупредителни знаци.
Ако това стане не се ядосвайте и не се сърдете на кученцето. Бързо, но спокойно го вдигнете и без да повишавате глас строго кажете "Не." Занесете го на определеното място (навън, в банята или при вестниците). Докато го носите подръпването на опашката надолу ще помогне да спре да пишка или ака.
Кученцето ще се развълнува след носенето, но останете на определеното място с него и когато свърши работа го наградете с "Браво, добро куче".

Защо наказанията не помагат
В обучението на кучетата, както във физиката, всяко действие има противодействие. Ако се ядосате и зашлевите кученцето заради "грешката", това ще ви върне назад в обучението. То не може да разбере за какво го наказват, та това е естествена функция на тялото. Още по-зле е да натриете носа му в "грешката", независимо дали сте го хванали или не. Моля, обяснете разликата между натриването на носа в мърсотията, която е оставило преди час в кухнята и тази, оставена от съседското куче в парка преди две седмици. Наказанията рядко помагат на обучението, те по-скоро карат кучето да се тревожи или страхува всеки път, щом почувства физиологична нужда. Такъв вид дисциплина причинява дълготрайни проблеми между кучето и стопанина му.
Типичен сценарий е наказването на кутрето щом се приберем след отсъствие и заварим белята. Но то не може да разбере защо го наказваме, то не помни, че е направило беля. Приеманото от нас за "гузно" поведение всъщност е това, че то вече знае, че всеки път, щом се приберем, сме ядосани и го наказваме. Затова се опитва да ни избегне, да се скрие от нас или прави жестове на подчинение, за да ни умилостиви.
Още нещо: Кучетата обичат да доставят удоволствие на стопанина си, затова е важно да ги разбираме и да им показваме какво ни радва. Карайки се на кучето и сочейки мръсотията, ние му показваме, че тя е нещо много лошо. Но то не прави връзка между мръсотията на пода и акта на облекчаване, не разбира, че едното е следствие на другото. Единственото, което разбира, е че тази купчинка е нещо ужасно, видът й ни прави нещастни и недоволни и в очакването да се приберем тревогата му ескалира.

Хранене и хигиенни навици
Режимът на хранене може да помогне в обучението на хигиенни навици. Скоро ще забележите, че кученцата имат нужда да се облекчат веднага след сън и 15-30 минути след хранене (пълният стомах оказва натиск върху пикочния мехур и червата). Режимът на хранене ще ви помогне да предскажете кога трябва да ги изведете.

Спонтанно или подчинително уриниране
Може да се случи кученцето да уринира при вълнение. Може да е като ви види след отсъствие, при среща с ново куче или когато е уплашено. Не го наказвайте за това, тъй като то е напълно несъзнателно и е нещо, което кучето не може да контролира. Просто го игнорирайте и почистете белята. Ако не драматизирате, обикновено преминава с възрастта между 4 и 7 месеца.

Източници:
http://www.peteducation.com/article.cfm ... icleid=157
http://www.inch.com/~dogs/housebreaking.html
http://www.dogbreedinfo.com/housebreaking.htm


КОПИРАНО ОТ DOG.BG
patrik
кандидат
 
Мнения: 214
Регистриран на:
24 Юли 2008, 19:39
Местоположение:
село

Мнениеот некаква » 01 Авг 2008, 16:21

Ние взехме специален Puppy Trainer - препарат някакъв, от който се сипва малко на къс хартия на мястото, където кученцето може да върши неговата естествена нужда, и му се дава да помирише. Слага се на желатото място и това става неговото място за облекчаване.
Изображение
Ако имаш любов, нямаш нужда от нищо друго. Ако нямаш любов, няма значение какво друго имаш!
Аватар
некаква
наш човек
 
Мнения: 3719
Регистриран на:
13 Юли 2006, 17:45
Местоположение:
друг град

Мнениеот Tonita » 02 Авг 2008, 16:06

Dolittle написа:Аз съм новобранче, моля, не се смейте на въпроса ми! Никога не съм имала куче, само веднъж намерих едно и го прибрах за 2 седмици, но то си имаше навици...
Та, ако се вземе бебе, то не е привикнало и се чудя какъв е начина да го научиш да стиска по 12 часа!?! Все пак това е много голям интервал. Бебетата предполагам си пишкат на забранени места и ми е чудно как става отучването им от този навик?

Можете да ми давате съвети и за други неща, относно гледането на куче, ще са ми от полза!
В началото, няма как. Като му биете ваксините и започнете да го изкарвате навън, при всяко изпишкване вкъщи го плясвате с вестник по главата или с ръка по дупето, казвате му "не!" и го вадите навън. Като се изпишка навън - поздрав "браво !" и наградка /ходете си с гранули в джоба :lol: /. Другият начин е да си има някакъв парцал, върху който се изпишква /примерно в мястото му за спане/, който после разрязвате и пръскате парчетата на полянка пред вас, за да му покажете, че там трябва да си върши работата. И винаги го погалвате, и поздварявате, когато изпълни задачата. :lol:

Кучетата се изкарват на разходка минимум два пъти на ден - сутрин и вечер.
Колкото повече, толкова повече ...
Аватар
Tonita
VIP
 
Мнения: 12262
Регистриран на:
25 Юли 2006, 16:37
Местоположение:
Варна

Мнениеот Taraaa » 29 Авг 2008, 20:02

Хахах .. ЗАбрави просто да научиш това малко бебенце да се стиска по 12 часа това е нвъзможно.. Искам да кажа че докато се бебета си вършат нуждите много по често и където си поискат,но ако имаш достатъчно търпение и време да се занимаваш с него ще се научи.. Просто когато се изпикае някъде из къщи няма да го биеш просто казваш не и повишаваш тон.. След като се изпикае го водиш на мястото къде искаш да пикае или ако трябва с някакъв вестник ще потопиш малко и ще го оставиш на неговата тоалетна така то се ориентира по миризимите и когато си свърши нуждата там му дай нещо за хапване така ще свикне много по бързо , но не се ядосвай ако пиаке 1-2 пъти на неговата тоалента и 3-4 пъти където не трябва.. Лека по лека ще се научи :)
Аватар
Taraaa
нов
 
Мнения: 74
Регистриран на:
29 Авг 2008, 19:22
Местоположение:
Варна

Мнениеот BabyLove » 29 Авг 2008, 20:08

Хах преди като имах кученце само да го видим че почва да пикае и бащата бой бой голям бой му хвърляше :lol: Не знам колко време му трябваше ама се научи като му се пикае да драска на входната врата и го изкарвахме да се изчишка за 5 мин и обратно в къщи :D Естествено всяка сутрин и вечер си го разкарвахме :wink:
В любовта трябва да търсим човек, който ни прави щастливи и доволни от живота, благодарни, че сме го срещнали и че ни дарява с толкова любов. Всеки друг е просто изпитание към истинската ни половинка.
Аватар
BabyLove
наш човек
 
Мнения: 2845
Регистриран на:
26 Яну 2008, 16:34
Местоположение:
Полски Тръмбеш

Мнениеот sladkoto_angel4e » 31 Авг 2009, 15:50

колко струва това което го пръска 6върху хартията??? моляви кажете
Аватар
sladkoto_angel4e
нов
 
Мнения: 81
Регистриран на:
29 Авг 2009, 07:28
Местоположение:
Варна

Мнениеот malkoto84 » 18 Май 2010, 11:33

Ох мойто ткъкмо се беше научило да си пишка на вън или в банята и си казваше като му се допишка или ака, защото мъжът ми си беше вкъщи, но сега като започна работа и няма никой при него и той почна да се отучва а вратата на банята му е отворена, нощем също става и се изпишква или ака на килима но не скимти че му се ходи. Вече не занам какво да правя. Дайте ми съвет :(
Аватар
malkoto84
нов
 
Мнения: 17
Регистриран на:
04 Ное 2008, 14:40
Местоположение:
София

Мнениеот yaoxuemei » 13 Апр 2018, 07:31

cc20180414
ralph lauren uk
coach factory outlet online
jordans
michael kors outlet
coach factory outlet
red bottom heels
cheap air max
pandora charms sale clearance
fred perry polo shirts
burberry outlet online
kate spade handbags
coach outlet online
louboutin shoes
kate spade outlet online
pandora jewelry
birkenstock outlet store
michael kors outlet store
longchamp outlet store
michael kors outlet online
coach outlet online
ralph lauren outlet online
fitflops uk
coach outlet canada
pandora outlet
coach outlet store online
nike shoes
supreme shirts
coach outlet online
coach outlet online
ray ban sunglasses sale
cheap jordans free shipping
ugg boots
fred perry outlet
tory burch outlet store
vans outlet store
michael kors outlet store
cheap jordan shoes
ferragamo shoes
adidas outlet online
kate spade outlet online
coach outlet store online clearance
cheap oakley sunglasses
moncler outlet online
coach factory outlet
ralph lauren
air max
cheap air jordans
mulberry handbags
ugg boots
tiffany outlet
tory burch outlet online
canada goose outlet store
pandora charms sale clearance uk
supreme shirts
burberry handbags
adidas superstars
nmd adidas
yeezy shoes
christian louboutin shoes
moncler outlet online
cheap air jordans
hollister clothing store
red bottom
canada goose coats
hollister clothing
air jordans
ugg boots
polo ralph lauren outlet
canada goose
ralph lauren outlet
abercrombie kids
yeezy boost 350
canada goose jackets
nfl jerseys
air jordan shoes
mbt
michael kors outlet store
reebok outlet
birkenstock sandals
fitflop uk
new balance outlet store
moncler pas cher
ralph lauren
ralph lauren outlet online
birkenstock uk
vans outlet
adidas nmd r1
adidas nmd r1
hollister sale
mcm bags
michael kors outlet online
cheap nike shoes
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
ecco shoes for women
coach factory outlet online
pandora charms outlet
coach outlet online
mont blanc pen
cc20180414
yaoxuemei
кандидат
 
Мнения: 237
Регистриран на:
09 Окт 2017, 09:14
Местоположение:
Асеновград


Начало  • Назад към Домашни любимци

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта