Как да изберем обувки за бала?

Как да изберем обувки за бала?

Сезонът на баловете наближава и повечето...

8 домашни лека  срещу главоболие и мигрена

8 домашни лека срещу главоболие и мигрена

Главоболието, включително и мигрената, е доста...

Кажете „сбогом” на любовните дръжки

Кажете „сбогом” на любовните дръжки

Ако искате да се разделите с любовните си дръжки,...

ИГРА: Кое е последното нещо, което купихте за дома си?

ИГРА: Кое е последното нещо, което купихте за дома си?

Тази седмица ви питаме кое е последното нещо,...

Анджелина Джоли пилотира самолет над пустинята на Намибия

Анджелина Джоли пилотира самолет над пустинята на Намибия

Анджелина Джоли е авантюрист като в култовия й...

Мелания Тръмп ще бъде сама на погребението на Барбара Буш

Мелания Тръмп ще бъде сама на погребението на Барбара Буш

В събота Мелания Тръмп ще присъства на...

Модератори: Вещица, Bambulka, Rama, Лилит, vesal

Мнениеот Princess El » 08 Сеп 2008, 12:42

Здравейте всички от форума. В последно време виждам хората около мен бясно да подават документи за имиграция в Канада. Вие запознати ли сте или дали сте опитвали? Малко повече информация да ми дадете. Чудя се дали и аз да пробвам, дали си заслужава.... А също и колко време отнема процедурата...
Много благодаря предварително.

P.S. Ако темата не е за тук, моля модераторите да я изместят. Благодаря.
To be or not to be...
Аватар
Princess El
нов
 
Мнения: 93
Регистриран на:
25 Май 2008, 11:07
Местоположение:
София

Мнениеот Helinor » 08 Сеп 2008, 12:55

Бившият ми вече приятел участва в такава селекция, спечели и замина за Канада преди две години. Канеше ме и мен, но аз нямам желание да ходя там и си останах в България.
Процесът от подаването на документите, през интервюто и подготовката за заминаването трае около две години средно. Трябва да имаш сравнително добри познания по френски. Предполагам, че искаш да пробваш с програмата за провинция Квебек.
Първо трябва да си подадеш документите, после чакаш да ти назначат дата за интервю, през това време учиш усилено френски език, а и английският не е излишен, приготвяш една пачка с пари, защото трябва и гаранции да се внасят. Не съм запозната с конкретните суми, защото приятелят ми криеше от мен, знаеше че се дразня много от това негово заминаване и не обичаше твърде да говори с подробности за нещата. Интервюто се насрочва обикновено от 4 до 6 месеца, след като си си подала документите. Ако издържиш интервюто получаваш сертификат за селекция и после почваш да ходиш на преглед за медицинско, да издаваш виза, да доказваш гаранции и такива разни.
Дали си заслужава не знам - приятелят ми е там вече две години и работи нискоквалифицирана работа. За тези 2 години се е разболявал няколко пъти, преди да успее да се климатизира. Не му харесва особено много там живота, но предпочита да не се връща.
Бившият ми приятел като отиде започна да работи като разносвач на брошури, вестници, списания, един вид пощальон. Зимата температурите стигали до -30 градуса и като вървял крачолите на панталоните му замръзвали. През останалите сезони климата бил относително добър, но зимата била тежка доста там. Като цяло в началото поне трудно се намира работа, за която да ти плащат повече от 7-9 долара на час. Той е работил и в една транжорна за пилета, скубел ги и го прецакали като му плащали по 5 долара на час.
Ако желаеш опитай- дали ще ти хареса само ти си знаеш. Аз това не мога да го прогнозирам. Дали ще успееш зависи само от теб, от волята и желанието ти. Само не си мисли, че отивайки там ще станат чудеса. Отидеш ли там чакат те дълги години робски, мизерен труд.
Ако искаш повече информация за процедурата виж сайта bgcanada.com.
Последна промяна Helinor на 08 Сеп 2008, 13:02, променена общо 2 пъти
Аватар
Helinor
наш човек
 
Мнения: 3484
Регистриран на:
14 Май 2007, 12:55
Местоположение:
Свищов

Мнениеот Vanilli » 08 Сеп 2008, 12:59

Аз имам едни познати, които заминаха и са добре там и други, които се върнаха пречупени от "жълт мениджмънт".
Знам, че брак, деца, дипломи и френски добавят към точките за одобрение.

Продадоха си апартамента, за да си посрещнат разходите в първите месеци, докато си намерят работа.
I object to violence because when it appears to do good, the good is only temporary; the evil it does is permanent. Mahatma Gandhi “Rewards and punishments are the lowest form of education.”-- Chuang-Tzu
Аватар
Vanilli
VIP
 
Мнения: 20685
Регистриран на:
13 Юли 2006, 10:32
Местоположение:
София

Мнениеот vesal » 08 Сеп 2008, 13:52

Пиленце, ето ти линк с полезна информация
http://www.canadaimm.com/

За нови емигранти - какво да вземем към Канада?
15.03.2006 г. Go to Canada

Най-накрая! В ръцете си държите паспорта с мечтаната виза. След толкова чакане, документи, притеснения и интервю, вие вече започвате подготовката за така желаното пътуване.

Оглеждате вещите около вас и си казвате, че ще вземете само най-ценните неща. Но когато отворите празните куфари, осъзнавате, че всички любими малки предмети не могат да се вместят в правилото "два куфара по 32 кг на човек". Много пъти ще оглеждате нещата си и ще правите списъци - "това – да, това - не". За да ви помогнем в суматохата да не забравите някои наистина важни неща, предлагаме ви да разгледате нашите предложения.

Започнете с най-важното – вашите документи. Вие и всеки придружаващ член от семейството трябва да носите:

1. Валидна виза за постоянно местопребиваване в Канада, прикрепена към паспорта (издадена от канадските власти)
2. Потвърждение за статут на постоянно местопребиваване в Канада (Confirmation of permanent resident status), издадено от канадските власти. Този документ обикновено се издава при първата ви среща с имиграционните служители в Канада при това минути след като сте кацнали. Този документ е особено важен за вас и трябва грижливо да се пази, защото през следващите няколко години той ще бъде доказателство за постоянното ви жителство в Канада и ще бъде изискван от канадските власти многократно при процедурите за издаване на документи след пристигането ви.
3. Ако сте кандидатствали за провинция Квебек, носете оригинала на Сертификата за селекция на Квебек (Certificat de selection du Quebec или CSQ). Този документ също е от особено голямо значение и никога не трябва да оставяте оригинала му където и да ви го поискат - винаги правете и давайте копия, при поискване показвайте оригинала и след това грижливо го пазете.
4. Валиден паспорт
5. Други идентификационни документи – например лична карта и т. н.
6. Акт за раждане
7. Акт за граждански брак
8. Семейни документи
9. Валидна шофьорска книжка, по възможност и международна. Вашата българска шофьорска книжка ще бъде валидна в Канада 3 месеца, считано от деня на пристигането ви. Ако искате да шофирате и след този период, ще трябва да си извадите канадска книжка. Информация за канадския "КАТ", както и за множеството институции, които трябва да посетите през първите дни след пристигането ви в Канада ще получите при срещата ви с имиграционните служители. Те ще ви дадат подробна информация заедно с адресите и телефоните на всички основни правителствени и провинциални служби, като например за здравното осигуряване, за издаването на социално-осигурителните номера, регистрирането на децата в съответни училища, езикови курсове и т. н.
10. Медицински картони, както и ваксинационни книжки. До получаването на здравната ви книжка в Канада ще минат приблизително три месеца след датата на подаването на документите за медицинска карта. През този период няма да сте обезпечени от канадското здравеопазване, затова е добре да вземете някои от най-необходимите ви лекарства от България. Можете да си вземете и някои широкоспектърни антибиотици (просто за всеки случай), защото тук в аптеките без рецепта никой фармацевт няма да ви продаде антибиотици. Ако сте от хората, които често боледуват или сте особено обезпокоени от факта, че няма да бъдете здравно осигурени през първите 3 месеца в Канада, можете да си направите здравна застраховка от България. Ваксинационните книжки са особено важни за децата, защото някои от ваксините, които се правят в България при малките, тук се правят в по-напреднала възраст, а освен това в Канада има и някои допълнителни ваксини, които в България не са от задължителните.
11. Зъболекарски картон, ако имате такъв в България. Ако имате стоматологични проблеми, нашият съвет е да ги разрешите преди пристигането си в Канада, защото стоматологичните услуги тук са частни и няма да бъдат покрити от здравната ви карта. Когато започнете работа в Канада, а съответно и да се осигурявате за стоматологични услуги, плащанията за тях няма да бъдат непоносими, но за един новопристигнал имигрант сумите за зъболечение могат да изглеждат страшно високи. В Канада децата до 14 годишна възраст ползват безплатно стоматологичните услуги, така че за тях не се притеснявайте.
12. Всички ваши дипломи, научни степени, сертификати, други доказателства за образованието ви, както и документи за професионална квалификация, лицензи, допълнителни курсове, стажове и т. н. Документите за образованието трябва да са придружени с хорариума им, показващ всички курсове и предмети, които сте изучавали. Това е особено важно с оглед приравняването на вашето образование към канадския му еквивалент.
13. Препоръки и удостоверения от минали и настоящи работодатели, както и други доказателства за работния ви стаж.

Трябва да носите оригиналите на по-горе изброените документи, като е добре да имате и сертифицирани и преведени копия на самите оригинали (на английски или френски), защото в противен случай ще ви се наложи да плащате по 40-50 канадски долара на страница, за да се превеждат тук. Несертифицирани и непреведени документи не могат да се приемат за достоверни тук, даже и да показвате оригиналния си документ на български.
Обикновено канадските власти искат оригинала заедно със сертифицираното преведено копие, така че е добре нужните ви документи да са на разположение в такъв вид.

Това са нещата, които не трябва да забравяте. Добре е да отделите документите си в ръчният багаж и те да бъдат с вас по време на пътуването.

По отношение на дрехи и други вещи – не прекалявайте. Канадците ходят спортно облечени, така че повече от един официален костюм няма да ви е необходим. А пък и дрехите тук не са скъпи. Отделете повече място за обувки – качествените кожени обувки в България са много по-евтини отколкото тук.

Когато пристигате за първи път в Канада – не рискувайте с пренасянето на луканка или домашна ракия в пластмасови бутилки. Първият път багажът ви винаги минава през проверка. Не рискувайте да попаднете в компютрите на митницата, защото освен глобата която ще платите, при всяко следващо влизане ще бъдете щателно проверявани.

Най- важното – не изпадайте в паника, при подготвянето на багажа. Винаги ще се намери нещо дребно, което сте забравили. Предстои ви едно голямо пътуване, една значителна промяна. Както казва една стара мъдра приказка – застани пред огледалото, събери всичките си страхове, прибери ги в кутийка, заключи ги и хвърли ключа. Тогава вече си готов за тръгване.

Желаем ви лек полет!

Материал на Go to Canada
о
Имам, защото не давам!
Аватар
vesal
VIP
 
Мнения: 10330
Регистриран на:
14 Дек 2006, 16:13
Местоположение:
София

Мнениеот vesal » 08 Сеп 2008, 14:01

И още една статия с полезна информация
За имиграция в Канада - формуляри и пр.
26.02.2002 г. jantonov

Тъй като виждам че интересът е огромен, ще ви дам адреса на Канадската Служба по Имиграцията - в нейна юрисдикция попадат всички провинции освен Квебек (френскоговоряща). Това е адреса им...

Тъй като виждам че интересът е огромен, ще ви дам адреса на Канадската Служба по Имиграцията - в нейна юрисдикция попадат всички провинции освен Квебек (френскоговоряща). Това е адреса им cicnet.ci.gc.ca/english/info/index.html От там можете да си изтеглите почти всички формуляри, условия, точкови таблици (по които ви оценяват) и т.н.
Имайте пред вид, че често имиграцията в Квебек е много по-лесна и критериите са по-лесни за покриване. Ето и адреса на тяхната служба по имиграцията www.immq.gouv.qc.ca/anglais/ За Квебек знайте че ще трябва да живеете (по разкази на очевидци) в условия на "езиков шовинизъм", към което ще се наложи да привикнете - напр. всяка табела (на магазин или заведение) на език различен от френския, е задължително придружена от такава и на френски, но поне 2 или 3 пъти (не помня точно) по-голяма. Ако не е - глоба за собственика (май беше около $50К), докато постави табела и на френски....
Не че много от хората нещо ги бърка, но да си знаете.
Интервютата се провеждат или в София или в Букурещ и таксите ги има на сайтовете.

Дано съм ти била полезна! Успех!
Имам, защото не давам!
Аватар
vesal
VIP
 
Мнения: 10330
Регистриран на:
14 Дек 2006, 16:13
Местоположение:
София

Мнениеот vesal » 08 Сеп 2008, 14:06

Темата не е за този раздел, за това ще си позволя да я преместя
в "Туризъм и пътуване"
Имам, защото не давам!
Аватар
vesal
VIP
 
Мнения: 10330
Регистриран на:
14 Дек 2006, 16:13
Местоположение:
София

Мнениеот OMG » 09 Сеп 2008, 00:08

Много хора си мисля, че като отидат в чужбина още от летището започват да ги замерят със стодоларови банкноти
Последна промяна OMG на 28 Юли 2009, 22:43, променена общо 1 път
OMG
нов
 
Мнения: 38
Регистриран на:
14 Апр 2008, 14:40
Местоположение:
не живея в България

Мнениеот tanya357 » 09 Сеп 2008, 08:56

Мои приятели заминаха преди 2г. Много години ги размотаваха. Но те заминаха за англоговорящата част - Торонто, Ванкувър, където е доста по-трудно. За там преди беше т.нар. точкова система. Тоест заминават само хора с добро социално положение, нещо такова. Сега не знам как е, но сигурно е същото :roll:
Аватар
tanya357
наш човек
 
Мнения: 1361
Регистриран на:
22 Юли 2008, 22:18
Местоположение:
София

Мнениеот sweet_escape76 » 09 Сеп 2008, 16:57

Аз и мъжът ми сме в Монтреал вече 3 години и няколко месеца :D.Има хора ,които успяват ,има хора ,които стоят на помощи от държавата ,всичко е въпрос на желание,квалификация и отлично познаване на езиците(френски и английски).Важното е обаче да се учи (аз приравних),добрите пари по 20 $ и нагоре на час ,идват при хората с канадски (американски)дипломи.
Изображение
Аватар
sweet_escape76
наш човек
 
Мнения: 7880
Регистриран на:
11 Окт 2007, 18:55
Местоположение:
не живея в България

Мнениеот Princess El » 14 Сеп 2008, 15:50

Благодаря на всички за отговорите. Много ми помогнахте :) Аз почти съм готово с преводи и легализация на дипломи и до няколко дена ще подам документите... Пожелайте ми успех :wink:
Между другото се чудих дали има отказани кандидати за имиграция или всички се одобряват- някои по- бързо, някои по- бавно? Дали някои има информация по този въпрос.
To be or not to be...
Аватар
Princess El
нов
 
Мнения: 93
Регистриран на:
25 Май 2008, 11:07
Местоположение:
София

Мнениеот Eve__ » 15 Сеп 2008, 10:32

Едни мой приятели емигрираха в Канада (Калгари). На момчето му помогна майка му, тя е женена за канадец, а той след като взе гражданство сега уреди документите и на съпругата си и тя отива при него. Процедурата по нейните документи отне около половин година :roll:
Аватар
Eve__
приятел
 
Мнения: 423
Регистриран на:
29 Дек 2007, 16:13
Местоположение:
София

Мнениеот sweet_escape76 » 15 Сеп 2008, 16:49

Eve__ написа:Едни мой приятели емигрираха в Канада (Калгари). На момчето му помогна майка му, тя е женена за канадец, а той след като взе гражданство сега уреди документите и на съпругата си и тя отива при него. Процедурата по нейните документи отне около половин година :roll:

Това е друга процедура ,нарича се Sponsorship(parrainage),спонсорство.Единият от съпрузите с канадски документи ,подпсва договор пред канадските власти, че 3 години ще издържа половинката си ,за да се избегнат фиктивните бракове.Аз вече минах по този път преди близо година.Това е съвсем различна процедура и за да бъдa точнa трае 7-8 месеца.Няма нищо общо с легалната имиграция ,за която е написана темата :D
Изображение
Аватар
sweet_escape76
наш човек
 
Мнения: 7880
Регистриран на:
11 Окт 2007, 18:55
Местоположение:
не живея в България

Мнениеот Helinor » 16 Сеп 2008, 07:28

Princess El написа:Благодаря на всички за отговорите. Много ми помогнахте :) Аз почти съм готово с преводи и легализация на дипломи и до няколко дена ще подам документите... Пожелайте ми успех :wink:
Между другото се чудих дали има отказани кандидати за имиграция или всички се одобряват- някои по- бързо, някои по- бавно? Дали някои има информация по този въпрос.

Да, на някои им отказват, но това не значи че не може да опиташ и втори път. Бившият ми приятел, за да замине си подава 2 пъти документите и на втория път го одобриха. Първият път явно не е покрил достатъчно добре критериите, които е трябвало.
Аватар
Helinor
наш човек
 
Мнения: 3484
Регистриран на:
14 Май 2007, 12:55
Местоположение:
Свищов

Мнениеот sweet_escape76 » 21 Окт 2008, 05:04

Princess El написа:Благодаря на всички за отговорите. Много ми помогнахте :) Аз почти съм готово с преводи и легализация на дипломи и до няколко дена ще подам документите... Пожелайте ми успех :wink:
Между другото се чудих дали има отказани кандидати за имиграция или всички се одобряват- някои по- бързо, някои по- бавно? Дали някои има информация по този въпрос.

Да,имам такива познати ,на които им беше отказан сертификат след интервюто,заради лош френски език.Вторият път вече успяха и вече са тук :D .А при моят най-добър приятел беше това ,че много често ползвам услугите на преводачката по време на интервюто и .....отпадна.
Изображение
Аватар
sweet_escape76
наш човек
 
Мнения: 7880
Регистриран на:
11 Окт 2007, 18:55
Местоположение:
не живея в България

Мнениеот sisi.k » 10 Окт 2015, 21:56

Може ли, някой който вече живее в Канада и е преминал през процедурата да ми пише??
sisi.k
нов
 
Мнения: 1
Регистриран на:
10 Окт 2015, 21:49
Местоположение:
Пловдив

Мнениеот yaoxuemei » 13 Апр 2018, 07:36

cc20180414
ralph lauren uk
coach factory outlet online
jordans
michael kors outlet
coach factory outlet
red bottom heels
cheap air max
pandora charms sale clearance
fred perry polo shirts
burberry outlet online
kate spade handbags
coach outlet online
louboutin shoes
kate spade outlet online
pandora jewelry
birkenstock outlet store
michael kors outlet store
longchamp outlet store
michael kors outlet online
coach outlet online
ralph lauren outlet online
fitflops uk
coach outlet canada
pandora outlet
coach outlet store online
nike shoes
supreme shirts
coach outlet online
coach outlet online
ray ban sunglasses sale
cheap jordans free shipping
ugg boots
fred perry outlet
tory burch outlet store
vans outlet store
michael kors outlet store
cheap jordan shoes
ferragamo shoes
adidas outlet online
kate spade outlet online
coach outlet store online clearance
cheap oakley sunglasses
moncler outlet online
coach factory outlet
ralph lauren
air max
cheap air jordans
mulberry handbags
ugg boots
tiffany outlet
tory burch outlet online
canada goose outlet store
pandora charms sale clearance uk
supreme shirts
burberry handbags
adidas superstars
nmd adidas
yeezy shoes
christian louboutin shoes
moncler outlet online
cheap air jordans
hollister clothing store
red bottom
canada goose coats
hollister clothing
air jordans
ugg boots
polo ralph lauren outlet
canada goose
ralph lauren outlet
abercrombie kids
yeezy boost 350
canada goose jackets
nfl jerseys
air jordan shoes
mbt
michael kors outlet store
reebok outlet
birkenstock sandals
fitflop uk
new balance outlet store
moncler pas cher
ralph lauren
ralph lauren outlet online
birkenstock uk
vans outlet
adidas nmd r1
adidas nmd r1
hollister sale
mcm bags
michael kors outlet online
cheap nike shoes
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
ecco shoes for women
coach factory outlet online
pandora charms outlet
coach outlet online
mont blanc pen
cc20180414
yaoxuemei
кандидат
 
Мнения: 237
Регистриран на:
09 Окт 2017, 09:14
Местоположение:
Асеновград


Начало  • Назад към Tуризъм и пътувания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта