Защо отслабваме по-трудно след 40?

Защо отслабваме по-трудно след 40?

Когато човек навърши 40 години, той забелязва...

Каква е тайната ви любовна мечта?

Каква е тайната ви любовна мечта?

Какво е първото нещо, което виждате на...

7 мита за слънчевия тен, на които да спрете да вярвате

7 мита за слънчевия тен, на които да спрете да вярвате

Искате да имате перфектен тен това лято? Ето 7-те...

Редът на раждане определя личността на децата в едно семейство

Редът на раждане определя личността на децата в едно семейство

Това дали е първо, второ или трето детето в едно...

Лятото идва на 21 юни  в 13:07 часа

Лятото идва на 21 юни в 13:07 часа

Точно в 13:07 часа днес 21 юни настъпва...

Моника Белучи: кралица на модното дефиле в Милано

Моника Белучи: кралица на модното дефиле в Милано

Моника Белучи бе избрана от марката Dolce & Gabbana за...

Модератори: Вещица, Bambulka, Rama, Лилит, vesal

Мнениеот Charlota » 31 Авг 2008, 12:38

Копнах го, малко е дълго, но много точно и на достъпен език описва хаус- магията със сигили. Който иска нека да пробва.

СИГИЛ-МАГИЯ


Сигил-магията, чийто родоначалник е Остин Озман Спеър, се е превърнала в основната техника за чародейство, свързана с Хаоса. В известен смисъл тя съдържа основните положения в Хаос-подхода, тъй като е проста, насочена към постигане на резултати и ефективна, независимо от собствените ни възгледи или най-общите метафизични разсъждения. Много съвременници на Спеър са били убедени, че не може да се „прави" магия без всевъзможен реквизит, като роби, магически оръжия, знамена, олтар и т. н., както и че е нужно добро познаване на магическите системи, например Кабала. Служейки си със сигили, Спеър доказва, че ефективната магия може да се прави на момента и практически навсякъде. Сигилизацията е една от най-простите и ефективни форми на резултатната магия, използвана от съвременните магьосници. Щом веднъж разберете основните принципи на сигилизация и изпробвате някои от най-популярните методи, можете да продължите да експериментирате с ваши собствени форми на сигил-магия. Основният процес в сигил-магията може да се раздели на шест фази:

3 - Заявяване на намерението
И - Има ли начини за постигането му?
С - Свързване на намерението със символичен носител
И - Интензивен гносис/безразлична празнота
О - Огън
3 - Забравете!


ЗАЯВЯВАНЕ НА НАМЕРЕНИЕТО

Първата фаза от процеса е да изясните намерението си - възможно най-точно и в същото време, без да е прекалено сложно. Неясните намерения обикновено пораждат неясни резултати. Колкото по-ясно заявите намерението си, толкова по-голяма е вероятността да постигнете съответните резултати. Една моя позната веднъж направи сигил, за да материализира любовник, като описа най-подробно как трябва да изглежда този идеал, каква кола трябва да кара и т. н. Излишно е да споменавам, че „желанието" й се материализира точно, както го беше формулирала и тя установи прекалено късно, че е забравила да включи „интелигентност" в своя сигил. Ето защо нейният „принц от приказките" можеше да говори само за себе си и за колата си до такава степен, че тя го намери за абсолютна досада! Един от страничните продукти на процеса на декондициониране, разгледан по-горе, е, че с него става все по-лесно да се освободите от собствените си привични модели на мислене и поведение, от желанията и фантазиите си. Според широко разпространената представа магьосниците непрекъснато правят заклинания и ритуали, за да получат всичко, което желаят. Това е погрешно разбиране за магията. Магьосниците обикновено са много селективни и внимателни при избора на желанията си, без да забравят, че прибързаните магии често водят до усложнения, за които са пропуснали да помислят, както показва горният пример. Ето някои полезни техники при подготовката за формулиране на намерение или желание.

ПРЕДСКАЗАТЕЛНИ ТЕХНИКИ

Използването на система за предсказване на бъдещето е много полезно, когато изследвате собствените си мотиви, залегнали в основата на желанието. Каква система ще изберете е в голяма степен въпрос на лично предпочитание - изглежда най-популярни са Таро, руните и Идзин. Ето един пример за ползата от предсказването на бъдещето. Малко преди да напиша тази книга, компютърът ми изведнъж „изгърмя" и се налагаше да бъде ремонтиран. Изпаднах в онова достойно за съжаление състояние, на което всеки закоравял потребител на компютър със сигурност би съчувствал. Внезапно ме споходи мисълта, че това е идеалната възможност да „ъпгрейдна", като да си купя нова система. Веднага започнах да пробвам и да генерирам стратегии, които биха ми позволили да си купя нов модел, без това да бъде прекалено голямо бреме за финансовите ми ресурси. В същото време започнах да се оглеждам за подходящ модел на добра цена. Бързо създадох ситуация, при която желанието за нов компютър стана водещо в съзнанието ми за доста дълго време. Скоро изпаднах в безпомощна ситуация. Банката отказа да ми отпусне кредита, който исках, а другите възможни пътища да придобия нужните пари не бяха достатъчно бързи - исках компютър сега! Впримчен в този възел от желания, фрустриран и ядосан, реших да видя какво имаха да кажат картите Таро по въпроса. Резултатът беше много ясен и шокиращ. Картите посочиха, че опитите ми да получа заем в момента ще имат неприятни дългосрочни последици, че всъщност изобщо нямам нужда от нов компютър и би било много по-реалистично да поправя стария. Предсказанието ми донесе голямо облекчение и същевременно видях колко смешно е поведението ми. Този инцидент ми даде и прозрение за това как оставяме желанията си „да поемат контрола" над ситуацията и как ни пречат да забележим алтернативните възможности.

Ако се занимавате с предсказания, трябва да сте готови и за такива отговори или гледни точки, които не съответстват непременно на онова, което „искате" да видите. Полезно е да се отнасяте към предсказателните системи като към стари приятели, на които може да се доверите, като към хора, чиито гледища уважавате, и чиито съвети с готовност ще приемете. Ако игнорирате резултатите от предсказанията, лъжете не другиго, а себе си -така преди всичко показвате, че всъщност не се интересувате от друга гледна точка за ситуацията.

SWOT -АНАЛИЗ

Съкращението SWOT означава силни и слаби страни (Strengths and Weaknesses), възможности (Opportunities) и опасности (Threats). Понякога е полезно, преди да се предприемете магически действия, да изследвате ситуацията в светлината на тези четири точки. Силните страни се отнасят до силата на позицията ви по отношение на желания изход на намерението, като налични пътища, информация, до която имате достъп и която би заздравила позицията ви, и всичко друго, което ви позволява да се концентрирате върху най-подходящия фактор, за да се опитате да упражните влияние. Трябва да направите списък на всички тези неща. В точката Слабости трябва да разгледате евентуалните слаби места, които могат да попречат за осъществяването на намерението ви.

Когато разглеждате възможностите, обърнете внимание на фактора време - кой е оптималният момент за магия? Има ли ситуация, която би увеличила шансовете ви за успех? И накрая, опасностите се отнасят до всички възможни негативни последствия от вашата магия.
За да използвате SWOT-анализ, първо формулирайте общо или повърхностно изявление на намерението и после го анализирайте в светлината на горните точки. Ако откриете, че във вашата магия има повече Слабости и Опасности, обмислете друг подход към проблема. Що се отнася до моето желание „Искам нов компютър веднага!", когато го подложих на рационалната процедура на SWOT-анализа, бързо открих, че слабите страни и опасностите от успеха на магията за по-голяма сума пари, бяха повече от силните страни и възможностите. Тук очевидно се изискваше друг подход. В този конкретен случай направих сигил, за да потърся „помощ" от други хора, която наистина получих.

ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ

Наред с предсказването на бъдещето и ситуационния анализ, има и други полезни източници на информация. Като начало потърсете мнението на други хора. С колкото повече информация разполагате за ситуацията, толкова по-гъвкави ще бъдете, когато подходите към нея от магически ъгъл. Например наскоро към мен се обърна посредник от името на клиент, който искаше магия, за да си намери партньор. В продължение на няколко часа разпитвах какви са навиците на клиента, социалната му среда, личните качества и т. н. - всичко това ми помогна не само да реша каква магия да направя, но и в каква степен заклинанието ще повлияе на нещата, за да доведе до желания резултат. Да се прави магия от името на други хора, е много полезно за собствената ви практика.

НАЛИЧНИ ПЪТИЩА

Общо взето, сигилите са отлично средство за постигането на прецизни краткосрочни или дългосрочни резултати и поради това са идеални за случаи, когато използвате резултатна магия - изцеление, промяна на навиците, вдъхновение, контрол над съня и т. н. Обикновено се смята, че е полезно да отворите „път", по който да се прояви намерението. Съществува стандартен магически пример за набавяне на „пари", който протича така: Фратер Батер прави заклинание за пари и чака мултиверсума да му осигури сумата. В следващите месеци той забогатява след внезапна смърт на роднини или получава компенсация за трудова злополука след падане в комбайн и т. н. Ако беше потърсил друг възможен път или маршрут за постигане на същия резултат, например да напише книга, да си потърси друга работа или да играе на тото, може би щеше да избегне тези нещастия. При магията такива неща често се случват и показват, че мултиверсумът, ако не друго, има доста грубовато чувство за хумор.

СВЪРЖЕТЕ НАМЕРЕНИЕТО

Щом веднъж решите какво е намерението ви, може да го преработите в символичен код - сигнал, върху който може да насочвате различни степени на внимание, без да извиквате в съзнанието си първоначалното желание. Двата най-разпространени подхода са:

а) Монограм - записвате намерението си, зачерквате
всички повтарящи се букви и правите глиф от останалите.
б) Мантра - записвате намерението си, разбърквате буквите в безсмислена фраза или дума. която след това може да напявате. Или подреждате по нов начин буквите във формулировката на намерението си така, че да получите друго изречение, което да ви послужи за мантра. Например „Желая помощ в търсенето на жилище" може да стане „Жепом търлищ".

В допълнение към казаното по-горе, може да използвате и други средства като миризми, вкусове, цветове, езика на тялото и жестове с ръка.
ИНТЕНЗИВЕН ГНОСИС/БЕЗРАЗЛИЧНА ПРАЗНОТА

Сигилите могат да се проектират в мултиверсума чрез акт на Гносис - обикновено, но не задължително, в рамките на някакъв ритуален/магически контекст. Популярните пътища към Гносис включват: въртене, напяване, танц, визуализация, свръхнатоварване или депривация на сетивата и сексуална възбуда. Другото „променено състояние" е безразличната пустота - състояние на нещо като „не съм особено загрижен". Пример за сигилизация по този начин е да драскате сигили, докато слушате разговор, който ви е скучен, но се налага да си водите бележки за него.

ОГЪН!

Това означава да проектирате сигила в празното пространство или в мултиверсума, когато сте на „върха" на Гносис/Празнотата. Примерите включват оргазъм, достигане на точката на загуба на съзнание в резултат на хипервентилация или момента, в който ви зададат въпрос за скучния разговор, който сте се престрували, че следите. Разбира се, проекцията на сигил може да е основната тема на повече или по-малко ортодоксалния магически ритуал. Не толкова ортодоксалните методи включват визуализиране на сигила, като усетите, че в следващия момент ще кихнете. Или да проектирате сигил в момента, когато, след като сте се стискали, докато потребността да уринирате е станала физически болезнена, се облекчавате и изпитвате абсолютното блаженство на релаксацията. Популярен подход за зареждане на сигила със сила е при връхната точка на физическия оргазъм (или в точката, когато болката се превръща в удоволствие и обратното). Достигайки кулминацията на оргазма, визуализирайте яркосветещ сигил и го изстреляйте в дълбините на пространството като фотонно торпедо! Ако се опитвате да повлияете на определен човек, може да си представите как сигилът блести на гърдите му (или онази част от тялото му, която ви е най-лесно да визуализирате). Обърнете внимание, че сексуалните партньори не трябва да знаят какво става, но е полезно, ако могат да ви предоставят необходимата стимулация.

ЗАБРАВЕТЕ!

След като „изстреляте" сигила, трябва да забравите първоначалното намерение и да оставите „ефектът на пеперудата" да се развива сам по себе си. Да забравите какво сте направили току-що, често е най-трудната част от процеса. То става лесно, ако намерението е свързано с нещо, което всъщност не ви интересува много (следователно добре е да се започне със сигили за неща, към които в действителност не сте особено привързани), но е по-трудно, ако е нещо, което наистина искате да се случи. Стига да не обръщате прекалено внимание на тези мисли, това не е толкова важно. Време е за друга аналогия. Вечно променящият се калейдоскоп от желания, пориви, страхове, фантазии и т. н., които се въртят в съзнанието ни, може да се оприличи на неподдържана градина с буйна растителност - цветя, плевели, пълзящи растения и тук-там забравени градински гребла. Преминаването през процеса на сигилизация може да се сравни с внезапно обзелия ви ентусиазъм да разчистите градината. Избирате едно растение (вашето желание), отделяте го от другите, грижите се за него, поливате го и го подрязвате, докато то не изпъкне сред другите и не започне да се вижда ясно сред пейзажа. После всичко това ви става скучно и се прибирате да гледате телевизия. В случая тайната на успеха е следващия път, когато погледнете „градината", да не забележите растението, което неотдавна сте обсипвали с внимание.

Ако намерението се вплете сред всички други неща в главата ви, ще сте склонни да проектирате различни фантазии резултати - какво ще направите с парите, когато те се появят, как ще се развият отношенията ви с момчето/момичето/мравояда на вашите мечти и т. н. Желанието се смесва с останалите и възможността то да се прояви така, както искате намалява.

Полезно отношение към заклинанията със сигили е да сте сигурни, че след като вече сте изпратили един сигил до мултиверсума (който, също като Дядо Коледа, винаги получава писмото ви), сигилът ще подейства и затова не е нужно да хвърляте повече усилия за това конкретно желание. Подобна сигурност обикновено се ражда от предишни успехи със сигили. Често резултатът се появява, когато намерението е станало латентно - с други думи, когато напълно сте забравили за него и сте се отказали да чакате резултат. Преживяването прилича на това да чакате да ви вземат на стоп на пуст път посред нощ. Висите с часове, вали пороен дъжд и „знаете" с мрачна сигурност, че никой няма да спре, но въпреки всичко вдигате ръка. Все едно, какво има да губите? Пет минути по-късно момчето/момичето/мравоядът отпреди два сигила ви качва в поршето си и пита къде искате да ви закара. Влудяващо, нали! Само че изглежда сигилите често работят по този начин.

ЗАПИШЕТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ

Полезно е, ако извършвате серия експерименти със сигили, да запишете всеки от тях така, че да не ви припомня веднага за първоначалното желание, свързано със сигила. След като запишете детайлите на експеримента си, залепете в дневника си листче хартия - на едната страна нарисувайте сигила, а на другата - напишете заявеното намерение.

ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙТЕ С ПОДХОДИ

Веднъж направих половин дузина сигили наведнъж, сложих ги в архива си и нарочно ги загубих. Когато седмици по-късно се натъкнах на тях, напълно бях забравил първоначалните желания. Взех един наслуки, за да го заредя със сила. Установил съм, че многократното рисуване на сигили, докато си мисля за нещо друго, може да е ефективно. Според мен най-подходящото време да правя сигил-магия е, когато съм наистина зает и много неща са ми на главата, така че да не се изкушавам да си мисля непрекъснато за желания ефект. Може да включвате сигилите и в снимки, касети, видео или рисунки. Други възможности са татуировки, обици, украшения на стената и дрехи.

СВЪРЗАНИ СИГИЛИ

Това е просто приложение на техниката на сигил-магията, което може да пробвате. Първо пригответе два сигила - един за нещо, за което искате да направите магия, и друг от типа на „искам да срещна една жена с дълга червена коса, която води кученце". Стига да не сте особено префинен фетишист, това е нещо, което би трябва
ло доста лесно да забравите. Първо „изстреляйте" втория сигил. Пригответе другия сигил и го носете със себе си (за предпочитане на малък лист хартия). Може спокойно да стане така, че докато тичате по ежедневни задачи, внезапно да забележите човека (или предмета), който отговаря на описанието, по което сте направили сигил. Разпознаването на предмета от първия сигил ще предизвика микроексплозия на Гносис - в този момент „изстреляйте" другия сигил; един от начините за това е чрез интензивна визуализация на сигила в завихрена черна хаосфера (или в друг предпочитан от вас символ).

РАЗМЯНА НА СИГИЛИ

Понякога е полезно да намерите някой друг, който си служи със сигил-магия, и да си разменяте сигили с него. Това означава, че имате сигил, който за вас с напълно безсмислен и следователно лесно може да го забравите. Дори ако някой друг изпрати сигил, съставен от вас, обикновено резултатът съответства на първоначалното ви намерение. Това показва, че изглежда най-важната част от процеса на сигилизация е да оформите намерението си и после да не мислите за резултата. Именно това са елементите на процеса, които определят параметрите на успеха, а не някакви мистериозни сили, символизъм или магическа „енергия". Това доказва една идея, възникнала в резултат на развитието на Хаос магията - начинът, по който някой си обяснява дадено явление, не трябва да се приема непременно като „истинно" описание на ставащото, но все пак въпросното обяснение поражда контекста, в който настъпва явлението. Казано с други думи, усложнената метафизика, която се е развила около голяма част от съвременната магия, предоставя контекста на вярванията, в рамките на който магьосникът се научава да релаксира. Както обсъдихме в трета глава, релаксацията и увереността са ключовете за успеха в магията.
Аватар
Charlota
приятел
 
Мнения: 382
Регистриран на:
13 Юли 2008, 19:17
Местоположение:
Велико Търново

Мнениеот Dennitza » 16 Дек 2017, 16:43

Имам въпрос относно сигилизацията. Може ли един обикновен стих,който изобщо не е писан като сигил да бъде сигил, без да ми е известно това ? Т.е, едно стихотворение да не е писано с намерението за осъщестяване на някаква магична цел, но в същото време то да е такова, бе знанието на автора дори ? :)
Отвъд тишината говори душата...
Аватар
Dennitza
нов
 
Мнения: 14
Регистриран на:
16 Сеп 2017, 12:13
Местоположение:
София

Мнениеот aspekt3 » 04 Мар 2018, 05:35

Може , дори ако е под формата на някакъв вид изкуство толкова по-добре и по-бързо се реализират нещата от колкото при обикновен сигил защото има вдъхновение.Аз напримр се занимавам с графика и анимация и много от нещата които съм правил са се реализирали под някаква форма.
Да добавим само че Спеър е бил и мн. талнтлив художник и добър маг последовател на Кроули.
За да ти се случат нещата си трябва разбира се и магическа сила въпреки че всички притежаваме това умение е добре човек да практикува някаква форма на вяра или магическа система.Всъщност нещата могат да се обяснят мн. просто.При метода със сигил се използва същият метод както при филма "Тайната" с визуализация.Първо трябва да предизвикаш определено състояние на ума което в хаос магията се нарича Гнозис , при художниците и хората на изкуството се нарича "да си създадеш нужната атмосфера" тогава умът започва да работи на по-ниски честоти и визуализациите /когато рисуваш ти си представяш и създаваш нещата в умът си/ или сътворените неща отиват в посъзнанието.Такива състояния се постигат по много методи:медитация,мантри,релаксация,творчество/да ти дойде вдъхновението/,дори и наркотици при шамани и др традиции.По принцип Хаотиците използват два вида Гнозис : покой и екзалтация на емоциите,като някой ползват дори и оргазъм да заредят сигил чрез визуализация.Щом попадне в подсъзнанието сигилът под формата на символ става символ на желанието а всяко желание ни тласка към реализирането и материализирането му и дори и да не осъзнаваме ние започваме да работим то да се случи.Няма нищо магическо.Всяко желание е копнеж на душата и то е там , като ни влиае на решенията така че по-бързо да се случи без дори и да подозираме .Сигил магията действа наистина, но си трябва практика и търпение човек да усвои и разбере техниките ,като при всеки е индивидуално,не сме еднакви.Хубавото при Хаос Магията е че основния и девиз е "Нищо вярно,всичко е позволено" забравете старите догми и глупостите които усложняват магията и я правят един вид невъзможна за изпълнение, всичко е възможно -само че трябва да намериш начина как да го направиш.Ето ви и тук малко полезно инфо за един от разделите на Хаоса http://magiata.eu/?p=136
Аватар
aspekt3
нов
 
Мнения: 12
Регистриран на:
04 Мар 2018, 04:52
Местоположение:
Плевен

Мнениеот Dennitza » 05 Мар 2018, 17:49

Здравейте aspekt3,
Много благодаря за отговора, който е доста изчерпателен. Задължително ще погледна и линка,който сте прикачили.
Какво ще кажете за книгата Сгъстен хаос :Увод в Хаос магията на Ф.Хайн ? Питам за мнение, ако сте я чели, защото мисля да я взема.

Поздрави,
Dennitza
Отвъд тишината говори душата...
Аватар
Dennitza
нов
 
Мнения: 14
Регистриран на:
16 Сеп 2017, 12:13
Местоположение:
София

Мнениеот aspekt3 » 11 Мар 2018, 08:18

За съжаление на бг има мн. малко информация за Хаос Магията но книгата си е задължителна-просто е основата на хаос магията.Ако си ок с английския търхи материали на Фил Хайн,Питър Карол ,Алистър Кроули и въобще на Ордена и IOT Илюмонатите на Танатерос.
Аватар
aspekt3
нов
 
Мнения: 12
Регистриран на:
04 Мар 2018, 04:52
Местоположение:
Плевен

Мнениеот aspekt3 » 11 Мар 2018, 12:07

Според мен зачеването на Хаос Магията е започнало още по времето на Кроули 20-30те години на миналия век , като е учил и се опитал да създеде магическа система която е извлекла най-доброто и действащото от церемониалната магия,будизма,египетския мистицизъм и други традиции.А в Хаос Магията 1вият и най - важен закон е "Нищо верно,всичко е позволено" а аз бих добавил да така е, стига да работи ,но и да не забравяме че всеки сам си плаща кармата за действията си.Изучил съм малко Хаос Магията и принципите но тук темата е за сигилите на хаос магията.Да те действат -наистина ,ни си има специфика и техника и не при всеки , ако пък и няма практика биха проработили.Всъщност в тези методи няма нищо мистично ,то си е научно.За да се случат и материализират нашите цели,намерения,желания ни трябва бай-вече атмосфера наричана в Хаос магията Гнозис.Това се постига чрез медитация,релакс,мантри,йога,дори и алкохол или един джойнт , всеки го нарича по различн начин но всеки се сеща за какво става дума,транс,гнозис,променено състояние на съзнанието,творческа атмосфера и др.Тогава мозъкът започва работи на др. честоти както е при хипнозата и влизате в Алфа честотите или тета при по-добрите / който не е запознат да провери в нета за моьъчните честоти/ може и тук... http://magiata.eu/?p=632Тогава мозъкът,съзнанието и подсъзнанието работят по различен начин.Когато сме си легнали и отпуснали и мечтаеме за нещо тогава се доближаваме до Алфа диапазона , и дори и чрез мечтаене ние създаваме бъдещето си,в този момент визуализираме наше намерение-мечта ,а според принципа на "Тайната " и "Метатайната "това е достатъчно.И според мен е така-Защо? Ами защото поре ще ви сложа 1 картинка на Фройд и който разбрал-разбрал. Когато сме в релакс ние запечатваме неща ,или по-скоро можем да запечатваме неща под форматана образи наричани визуализация което е по силно - картината ,символ,проявление,мечта на нашето желание , и дори когато сме в Бета честота то си работи на подсъзнателна основа и то ни е мотивация,цел дори и да не го осъзнаваме в момента то си работи и ни дърпа конците,е -мотивация.Е това е според мен теорията на Сигил Магията в която няма нищо мистично, и си работи принципа.Просто си вкарваш -създаваш образ на намерението и желанието кото те мотивира всеки ден и по цял ден докато не го удевлетвориш,но тук веще засягаме и темата за теорията за нагоните което е др тема.А да за картинката-горе лявоhttp://magiata.eu/?p=632
Аватар
aspekt3
нов
 
Мнения: 12
Регистриран на:
04 Мар 2018, 04:52
Местоположение:
Плевен

Мнениеот aspekt3 » 11 Мар 2018, 13:08

Аве темата ми е интересна и пиша малко повечко.
Ами каква е разликата между мисълта и мисловната визия.Когато ние мислим то е просто идея-мисъл,а когато мечтаеме,спомняме и подобни тогава е в образи,мисълта вече не е идея -то е образ ,но за да се случи ние трябва да сме спокойни,не е задължително но ако искаме да имаме контрол над визията трябва да сме спокойни,в покой.Някой като нас могат да правят това дори и със съня си което се нарича Осъзнат сън, може да участваш,да влиаеш на случващотото се тампросто 2ра реалност.Това е умение което го е описал и К.Кастанеда в "Изкуствотот на сънуването" което почти всеки може да го развие но си трябва и практика.Но тук не говорим за сънуването а за разликата между мисълта-идеята и вътрешната визия.Вътрешната визия е като мечтаеенето,а какво е мачтаеенето .Нещо което желаеме,нещо за което мечтаеме,а то от къде идва,то идва от душата,от подсъзнанието и самият процес мечтаене създава визуализация ,картина на желанието и подпомага то да се случи.Другият въпрос е -кога ние мечтаеме? Ами когато сме в транс /говоря за ежедневния транс в който изпадаме всички и изключваме поне за малко,при мен е главни в тролея/ ,мечтаеме когато сме в релакс,мечтаеме когато сме спокойни.Мисълта е осъзнаваме чрез мисловния поток а визията чрез така наречения "Вътрешен Екран" които са наяснао с Кундалини Йога или Йога Нидра ще ме разберат.А под схемата за И-то Интензивен Гнозис се има предвид така да успокоиш съзнанието си че то да спре да мисли което е много трудно,и за това пиша за алфа честотите защото това е близо.Трябва да си разрешиш или забравиш временно вътрешните конфликти и изключиш въобще.Методите ви ги споменах но има и др.Хубаво е и човек да осъзнае намерението си-желанието си и търси начини да го реализира-материализира,добре е и да му създаде символ и да използва системата /теория/ която съм описал по-горе чрез графично изображение на желанието или визуализация,но според мои наблюдения и не само мои,то се случва чак когато сме го забравили.Ами това е за сегил магията .На кой не му се е случвало да си мечтае за нещо и то след време да се случи-процеса е същия.
Аватар
aspekt3
нов
 
Мнения: 12
Регистриран на:
04 Мар 2018, 04:52
Местоположение:
Плевен


Начало  • Назад към Мистика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта